ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Με αφορμή ενός χρόνου απο τον θάνατο του Κώστα Κυριακίδη.

O Κωνσταντίνος Χ. Κυριακίδης γεννήθηκε το 1936 στην Κοινότητα Δωρικό κοντά στην Αλεξανδρούπολη.
Ως συνέπεια της εμφύλιας σύρραξης, το 1948 βρέθηκε στην Βουλγαρία και από το 1950 έως το 1981, έζησε στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, ενώ ο επαναπατρισμός του έγινε τον Ιανουάριο του 1982.

Ονειρο ζωής...

Ο Κώστας Κυριακίδης αγαπούσε πάνω απο ολα την Ελλάδα που τόσο ειχε στερηθεί. Με την υψηλή εξειδίκευση του και την εμπειρία του ηταν απο τους πιο μεθοδικούς και αξιόπιστους επιστήμονες στη τότε Ανατολική Γερμανία, η Κυβέρνηση της οποίας μάλιστα τον ειχε επιλέξει στην επιλεγμένη ομάδα εργασίας ειδικών με στόχο την ανάπτυξη Κυβερνητικού Οργανωτικού Συστήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο Κώστας Κυριακίδης είχε ενα όραμα, επιθυμούσε να ιδρύσει ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο που θα αξιοποιούσε το επιστημονικό δυναμικό Ελλήνων απο το Ανατολικό Μπλόκ, την Δύση αλλά και επιστήμονες απο όλη τη Ελλάδα με προγράμματα ανάπτυξης προτοποριακών τεχνολογιών. Δίπλα στο ερευνητικό κέντρο θα οργάνωνε μονάδα παραγωγής που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μερικές απο τις ερευνητικές προτάσεις.

Ήθελε να συνδυάσει την έρευνα με την παραγωγή, να αναπτύξει την Ελλάδα τεχνολογικά δηλαδή ναξιοποιήσει τα Ελληνικά μυαλά που ειναι έξω, να τους δώσει κίνητρα να έρθουν πίσω στην Ελλάδα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και γενικά να βοηθήσει την πατρίδα να μπει στο τραίνο της τεχνολογίας. Μάλιστα ειχε προχωρήσει σε σχέδιο και μελέτη για την δημιουργία του ερευνητικού κέντρου που θα συσπείρωνε τους επιστήμονες εκτός και εντός Ελλάδος πάνω σε τομείς προηγμένης τεχνολογίας, ωστε η Ελλάδα να μπεί στο κλάμπ των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών.
O Κώστας Κυριακίδης ηταν παντρεμένος και απέκτησε δυο παιδιά.
Το μνημόσυνο τελέστηκε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Σπουδές:
- Διδακτορικό του Bergakademie Freiberg Γερμανίας
- Δίπλωμα Οικονομἰας (Diplom der Hochschule fuer Oekonomie Berlin)
- Πτυχίο Πανεπιστημίου Κυβερνητικής (Cybernetic), Πανεπιστημίου Οικονομίας Βερολίνου
- Πτυχίο ανώτερης τεχνικής σχολής (ΤΕΙ) στη Λεπτομηχανική (Fachschule fuer Feinwerktechnik Glashuette)
- Πτυχίο Μέσης Τεχνικοεπαγγελματικής Σχολής (Elektrowaerme Soernewitz) Γερμανίας

Εξειδίκευση
- Σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων
- Ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυβερνητικών οργανωτικών συστημάτων
- Ανάπτυξη νέων ολοκληρωμένων τεχνολογικών εφαρμογών
- Επαγγελματική εκπαίδευση στελεχών σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ) και Τοπικής Ανάπτυξης - Ανάπτυξη δημιουργικής επαγγελματικής εκπαίδευσης ως νέο σύστημα τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης

Εργασιακή Εμπειρία
- 32 χρόνια στην Γερμανία σε βιομηχανίες και διοικητικά κέντρα και σε θέσεις διοίκησης της επιχείρησης
- 1958-1964 μελετητής-σχεδιαστής στην Reprotechnik Leipzig (Λειψία) στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εφαρμογών
- Προιστάμενος Προγραμματισμού παραγωγής στην επιχείρηση Montagewerk Leipzig (Λειψία)
- Eπιστημονικός συνεργάτης(ερευνητής) του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μεταλλουργίας στην Λειψία (Stahlinstitut Leipzig)
- Δημοσιεύσεις σε ειδικά επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια
- Επιστημονικός Σύμβουλος του Διευθύνων Συμβούλου και προέδρου 38 ενοποιημένων εργοστασίων της Μεταλλουργίας
- Συμμετοχή σε επιλεγμένη ομάδα εργασίας ειδικών πού συγκρότησε η Κυβέρνηση της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας του μεγαλύτερου παραγωγικού συγκροτήματος Μεταλλουργίας της Ανατολικής Γερμανίας, εφαρμόζοντας το απο την ομάδα εργασίας αναπτυγμένο Κυβερνητικό οργανωτικό Σύστημα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
- Ιδρυτής και Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωση και Μηχανογράφηση της όλης Αναπαραγωγικής Διαδικασίας της επιχείρησης
- Εκπόνηση πολλών μελετών, αναλύσεων και εφαρμογών για την επιχείρηση καθώς και για άλλες επιχειρήσεις.
- Ιανουάριο 1982 παλιννόστηση
- από το 1983 ως ειδικός επιστήμων στον ΟΑΕΔ σε θέματα τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης
- Εκπόνηση και διαχείρηση πιλοτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Κοινότητας 1989-1992 για το νομό Εβρου
- Εισαγωγή νέων επαγγελμάτων των νέων τεχνολογιών στην επαγγελματική εκπαίδευση
- Εισαγωγή νέων προηγμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αναδιοργάνωση των τεχνολογικών προδιαγραφών, των εργαστηρίων και λειτουργίας των σχολών
- Συγγραφέας των βιβλίων Το Ελληνικό Μάνατζμεντ - Η ασκούμενη διοίκηση και Το Ελληνικό Μάνατζμεντ -Εργασία και απόδοση.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/21/2014 11:23:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Με αφορμή ενός χρόνου απο τον θάνατο του Κώστα Κυριακίδη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες