ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Πού είναι, "Schaeuble", το κεντρί σου; Πού είναι, "Μέρκελ" η νίκη σου;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Ο Μεγάλος "Εκπολιτιστής Στρατηγός" αναπόφευκτα κατεβαίνει στον Άδη… και ο Ιερός Χρυσόστομος φωνάζει για τους "οικονομικούς δυνάστες στρατηγούς" των ημερών μας.

«Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Πού είναι, Άδη, η νίκη σου;»
¨ποῦ σου, θάνατε, τὸ κέντρον; ποῦ σου, ᾅδη, τὸ νῖκος; ἀνέστη Χριστός, καὶ σὺ καταβέβλησαι· ἀνέστη Χριστός, καὶ ...
πεπτώκασι δαίμονες· ἀνέστη Χριστός, καὶ χαίρουσιν ἄγγελοι· ἀνέστη Χριστός, καὶ νεκρὸς οὐδεὶς ἐπὶ μνήματος. Χριστὸς γὰρ ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν, ἀπαρχὴ τῶν κεκοιμημένων ἐγένετο. αὐτῷ ἡ δόξα καὶ τὸ κράτος εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων ἀμήν.¨
MIGNE, Patrologia Graeca 59, 721-724
ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 242.

– Κατηχητικὸς εἰς τὸ Άγιον Πάσχα μήπως ο Χρυσορήμων Χρυσόστομος έχει άδικο;
1.¨ To πάρτι στην Γερμανία με τα «other peoples money» ή καλύτερα «other nations money» τελείωσε! Οι γερμανικές εξαγωγές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, από το αποκορύφωμα της κρίσης δηλαδή στις άλλες χώρες της ΕΕ πλην του νότου που κορυφώθηκε την επόμενη τριετία.
Οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων πέφτουν, πλήττοντας το ηθικό των γερμανών μάνατζερ που σχεδιάζουν όλο και λιγότερες επενδύσεις, την αρχή για μόνιμη ύφεση.

Τα στοιχεία για το τρίμηνο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου, που θα ανακοινωθούν σύντομα, θα δείξουν νέα υποχώρηση του ΑΕΠ και τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το γερμανικό «καλβινιστικό» οικονομικό μοντέλο της «γερμανικής πειθαρχίας» που βέβαια πλέον θυμίζει γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης με τους αιχμαλώτους να είναι τα ευρωπαϊκά έθνη.
defencenet.gr
agiotokos-kappadokia.gr/

2.¨Αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης προκαλούν τα τελευταία στοιχεία από την γερμανική οικονομία καθώς αναζωπυρώνουν τους φόβους πως η ατμομηχανή της ευρωπαικής οικονομίας χάνει την ισχύ της. Αγγελιοφόρος των κακών ειδήσεων είναι σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW που ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στην Γερμανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος από τον Νοέμβριο του 2012.
Συγκεκριμένα ο δείκτης έκανε βουτιά στις-3,6 μονάδες από τις 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για μείωση στις 0,8 μονάδες. ¨
Capital .gr 14 Οκτωβρίου 2014

3.¨ Ο Λάρι Σάμερς δεν είναι μια τυχαία φυσιογνωμία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους των ΗΠΑ, κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών επί προεδρίας Κλίντον και είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του επικεφαλής της Fed.
Μιλώντας στη γερμανική εφημ ερίδα Handelsblatt, σημειώνει πως είναι πολύ πιθανό ένα νέο -τρίτο κατά σειρά- κύμα ύφεσης. Ο Σόμερς θεωρεί πως υπαίτια αυτής της κατάστασης είναι η Γερμανία, την οποία κατηγορεί ευθέως για μονολιθικότητα και εμμονή γύρω από το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην ανάλυση που κάνει σημειώνει πως η Γερμανία οδηγείται σε ένα «σημαντικό σφάλμα» και οδηγεί την Ευρώπη σε μια αποπληθωριστική κρίση τύπου Ιαπωνίας.¨
defencenet
axortagos.gr/


ΦΩΤΟ από ΗΜΕΡΗΣΙΑ


4.΄¨ Σύμφωνα με σημείωμα της Capital Economics, η ευρωπαϊκή οικονομία συνιστά έναν από τους τέσσερις παράγοντες αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, «ο πρώτος και κυριότερος παράγοντας αναταραχής έγκειται στην πιθανή αναβίωση της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης».
Μάλιστα, οι φόβοι πλέον δεν εντοπίζονται στην «αμαρτωλή» περιφέρεια αλλά αντίθετα, στον «πυρήνα» της Ευρωζώνης, τη Γερμανία.¨
bankingnews.gr

5."¨Το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί", διεμήνυσε ο Γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας την ανάγκη να αυξηθούν - αλλά και να εφαρμοστούν - οι επενδύσεις.
"Η Ευρωζώνη πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή επενδυτικών projects", πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα ο Schaeuble κατέστησε σαφές πως κάθε επενδυτικό εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά, προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας.¨
bankingnews.gr 14/10/2014

Και τώρα ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα οικονομική ηλιθιότης;
Με την μόνη διαφορά ότι η Ελλάδα θρηνεί εκατόμβες αθώων θυμάτων, κοινωνική αποσάθρωση και στέρηση αξιοπρεπούς βιοτής και όλα αυτά για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των ¨οικονομικών γερμανών στρατηγών.¨

Αυτοί οι γερμανοί με τα οικονομικά σχέδια τους θέλησαν να μας στερήσουν το ΦΩΣ της ζωής και έρχεται σήμερα η Μακεδονίτισσα Γη με το ψηφιδωτό της Αμφίπολης και μας δίνει πίσω τα χρώματα της ανθρώπινης ζωής που θέλησαν να μας στερήσουν.

Να γιατί το Ελληνικό Πνεύμα ήταν από παλιά έτοιμο να δεχτεί το Ζωοποιό Φως της Αναστάσεως που χρωματίζει και νοηματοδοτεί την ζωή της ανθρωπότητας και να φωνάξει μαζί με τον Ιερό Χρυσόστομο ¨ἀνέστη Χριστός, καὶ σὺ καταβέβλησαι· ἀνέστη Χριστός, καὶ πεπτώκασι δαίμονες· ἀνέστη Χριστός, καὶ χαίρουσιν ἄγγελοι·¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/15/2014 10:48:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Πού είναι, "Schaeuble", το κεντρί σου; Πού είναι, "Μέρκελ" η νίκη σου;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες