ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Πραγματικά έχουμε κράτος του "τζερτζελέ"...

Φαίνεται σκληρός ή άδικος ο τίτλος; Θα το δούμε παρακάτω και θα κρίνουμε.

Του Ανδρέα Μελεζιάδη*.
Εδώ και αρκετές μέρες, όλα τα κανάλια, εφημερίδες και σάιτ, ασχολούνται με την κυρία Αμάλ Ράμζι Αλαμουντίν Κλούνεϊ, και την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα που η κυρία αυτή υπόσχεται ότι θα ...
πετύχει.

Και να η κυρία Αμάλ ( έτσι θα την αναφέρω για συντομία, άλλωστε είναι και το όνομά της ) να μπαίνει στη Μερσεντές, άντε πάλι να βγαίνει από τη Μερσεντές, άντε πάλι γεύμα με γελάκια με τον Πρωθυπουργό, άντε να μπαίνει στο ξενοδοχείο, άντε να βγαίνει από το ξενοδοχείο, άντε με τον άντρα της τον Κλούνε’υ’ να φιλιούνται, άντε το ένα, άντε το άλλο, μας έχουνε μουρλάνει στην κυριολεξία.
Όχι βέβαια πως χρειαζόταν και ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού στο DNA μας είναι να μουρλαινόμαστε εύκολα….

Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η κυρία Αμάλ, και γίνεται ‘’χαμός’’ στο πέρασμα ή και στο άκουσμά της;
Κρίνοντας επιφανειακά και εμφανισιακά, μπορώ να πώ ότι είναι μια ωραιοτάτη και κομψή κυρία, πολύ ‘’καθως πρέπει’’ και απολύτως συμπαθητική.
Έ, κοτζάμ Τζώρτζ Κλούνε’υ’ είναι αυτός, από τα μπάζα θα ψώνιζε ή θα αγόραζε καμία Καμίλα; ( Για σένα το γράφω, Κάρολε…)

Στην ουσία, είναι μια κυρία από τον Λίβανο, με νομικές σπουδές και διεθνή καριέρα στην παροχή νομικών υπηρεσιών, με πολλές περγαμηνές κτλ κτλ.

Εμείς, ασχολούμαστε μαζί της, επειδή ανέλαβε να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, είτε γιατί εκείνη το θέλησε, είτε γιατί την προσέλαβε το Ελληνικό Κράτος, είτε και τα δύο ταυτοχρόνως.
Είναι γνωστή η θέση, τόσο της ίδιας όσο και του Κλούνε’υ’, ότι τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, και τους ευχαριστούμε για αυτό, όπως και όλους όσους έχουν την ίδια γνώμη.

Όμως, δεν ξέρω ρε παιδιά, κάτι με ενοχλεί στην όλη υπόθεση.
Όχι η κυρία Αμάλ, αλλά ο ‘’τζερτζελές’’ που γίνεται, σε κάθε θέμα που έχει σχέση μαζί της.

Εντάξει, είπαμε, καλή και όμορφη και θα φέρει και τα Μάρμαρα, αλλά όχι και έτσι!
Άς τα φέρει πρώτα, και εγώ ο ίδιος θα προτείνω να της κάνουν άγαλμα και να το βάλουν δίπλα στις Καρυάτιδες !

Μεγάλη ιστορία αυτά τα ταλαίπωρα Μάρμαρα…
Τα σούφρωσε ο Έλγιν, και αναπαύονται στας Μεγάλας Βρεττανίας εδώ και 208 χρόνια. Και αν δεν τα βούταγε ο Έλγιν τι θα γινόταν; Βροχές, αέρηδες και μόλυνση, θα είχαν δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημιές, όπως στα υπόλοιπα που έμειναν.
Χώρια που οι Τούρκοι, κατά την Επανάσταση, στην Πολιορκία της Ακροπόλεως, μπορεί να τα έσπαζαν με καμιά κανονιά, όπως καταστράφηκαν πολλά άλλα.
Και εάν επιβίωναν τότε, σίγουρα οι πλιατσικολόγοι Γερμανοί του αρχαιολάτρη Χίτλερ, θα τα είχαν ‘’απαλλοτριώσει’’ το 1940, και θα ήταν σε κανένα Βερολίνο τώρα.
Άντε να τα πάρεις, μετά.

Κατά μία άποψη, λοιπόν, καθόλου λανθασμένη, οι Εγγλέζοι προστάτεψαν τα Μάρμαρα.
Όμως, η όλη υπόθεση, μπορεί να παραλληλισθεί με την κλοπή ενός φτωχού νηπίου από τους γονείς του, από άτεκνο πλούσιο ζευγάρι.
Αυτό έγινε και με τα Μάρμαρα…

Θυμάμαι, πριν από αρκετά χρόνια, αφού το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων είναι διαρκές και επαναλαμβανόμενο , ότι ένα βασικό επιχείρημα των Εγγλέζων ήταν το ότι δεν είχαμε την τεχνογνωσία και τον χώρο να τα εκθέσουμε, ενώ εκείνοι τα πρόσεχαν ‘’σαν δικά τους’’.
Τώρα πλέον, έχουμε και την τεχνογνωσία για συντήρηση, αλλά και τον χώρο ( Μουσείο Ακροπόλεως ), στον οποίο υπάρχουν ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ φυλαγμένες και τα περιμένουν…

Πρίν από αρκετά χρόνια, είχα επισκεφθεί το Λονδίνο, και πήγα στο μουσείο του Πρίγκηπα της Ουαλλίας (Wallace collection ), στο κέντρο της πόλεως.
Εκεί, θαύμασα τα εκθέματα, αλλά και έφριξα συγχρόνως, αφού τα περισσότερα από αυτά ήταν… Γαλλικά, πλιατσικολογημένα κατά τους Αγγλογαλικούς πολέμους του μεσαίωνα, αφού οι Άγγλοι πήγαιναν στην Γαλλία και όχι το αντίστροφο.
 Και φυσικά, δεν θα ήταν μόνον αυτά.

Τι να πούν και οι ταλαίπωροι Αιγύπτιοι, για τους τόσους θησαυρούς τους, που ‘’αναπαύονται’’ και ‘’προφυλάσσονται’’ στα Βρεττανικά μουσεία;
Δεν είμαι ειδικός του θέματος, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα Βρεττανικά μουσεία είναι γεμάτα από ΜΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΑ εκθέματα.
Οι ίδιοι, τι θα μπορούσαν να εκθέσουν;
Το σπαθί του Ριχάρδου ή την πανοπλία του Ιβανόη;
Μπορεί και το καπέλο του Κρόμγουελ…

Το θέμα με την επιστροφή των Μαρμάρων, δεν είναι τωρινό, υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες, από την στιγμή που η Ελλάδα κατάλαβε ότι ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ.

Προσπάθειες, σοβαρές και μη, έχουν γίνει πολλές, και συνεχίζονται.
Ας μην ξεχνάμε την Μελίνα Μερκούρη, που είχε αφιερώσει την ζωή της στην προσπάθεια για την επιστροφή τους.
Τι κατάφερε και αυτή;
Τίποτα….. Εκείνη ‘’έφυγε’’, αλλά τα Μάρμαρα εκεί, ακούνητα !

Μερικοί, νομίζουν ότι με την συλλογή υπογραφών, τις διαδηλώσεις, τα παγκόσμια ψηφίσματα, τις διεθνείς δικαστικές αποφάσεις, τα ψηφίσματα των Οργανισμών, και τόσα άλλα, οι Εγγλέζοι θα μας επιστρέψουν τα Μάρμαρα.
Πόσο μεγάλο λάθος κάνουν, θα το διαπιστώσουν.
Όλοι μας, όσοι ζούμε αυτή τη στιγμή, θα έχουμε ‘’μετοικίσει εις τας Αιωνίους Μονάς’’, αλλά τα Μάρμαρα θα είναι εκεί, αδιαφιλονίκητη απόδειξε τόσο του μεγαλείου της Ελληνικής Ιστορίας, όσο και της ΄΄πλιατσικολογίας΄΄ των Εγγλέζων ΄΄εταίρων’’ μας.

Ας μην γελιόμαστε.
Τα Μάρμαρα, θα γυρίσουν στην Ελλάδα, μόνο εάν κάνουμε πόλεμο με την Μεγάλη Βρεττανία, νικήσουμε και πάμε να τα πάρουμε.
Άλλος τρόπος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Τώρα, έχουμε στα ‘’ώπα ώπα’’ την κυρία Αμάλ, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να επιστρέψουν τα Μάρμαρα.
Με νομικές διαδικασίες!
Μα, και να ληφθούν δικαστικές αποφάσεις, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Κάθε λογικός άνθρωπος, το καταλαβαίνει αυτό.

Δίκαια, κάποιοι θα πούν. ‘’Δηλαδή, πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτό το θέμα;"
 Όχι, δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε.
Πρέπει να το ‘’κυνηγήσουμε’’ με κάθε τρόπο, και συνεχώς.
Άσχετο αν θα τα καταφέρουμε.

Τα Μαρμαρα, είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ, είναι η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, αυτά και τόσα άλλα που ‘’ξεκουράζονται’’ σε μουσεία άλλων κρατών ( Αφροδίτη της Μήλου, Νίκη της Σαμοθράκης, και πάμπολλα άλλα )

Το ζήτημα είναι, ότι όλα αυτά, είναι τόσο μεγάλα, που δεν μπορούμε να τα πάρουμε ούτε με …κινηματογραφικό τρόπο ( ΤΟΠ ΚΑΠΙ και άλλες ταινίες )

Προς το παρόν, για να έχουν δουλειά τα ΜΜΕ, αλλά και για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος, ας αρκεστούμε στις ‘’επιδαψιλεύσεις’’ που απλόχερα παρέχει το κράτος – τζερτζελέ στο οποίο ζούμε…..

Πληροφορία της τελευταίας στιγμής, αναφέρει ότι στο Βλαδιβοστόκ έγινε τριμερής διάσκεψη μεταξύ Μεγάλης Βρεττανίας, Γερμανίας και Τουρκίας, για ταυτόχρονη επίλυση διμερών θεμάτων με την Ελλάδα, κατά την οποία αποφασίστηκαν τα εξής

Η Μεγάλη Βρεττανία, θα επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ένα μήνα μετά την πληρωμή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Η Γερμανία θα πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, ένα μήνα μετά την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η Τουρκία θα αποχωρήσει από τα Κατεχόμενα, και θα τα επιστρέψει στην Κύπρο, δεκαπέντε μέρες μετά την επιστροφή των Μαρμάρων και την πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων.*Ανδρέας Μελεζιάδης, 
Συνταγματάρχης ( ΔΒ) εα 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/21/2014 11:42:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πραγματικά έχουμε κράτος του "τζερτζελέ"..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες