ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ψήφος εμπιστοσύνης: ταλάντωση & πραγματικότητα!..

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.
Σπουδαίος μήνας ο Οκτώβριος, για τους αστρολόγους ο μήνας του ζωδίου του Ζυγού, που μας έφερε από τη μια τις γιορτές για τα 40 χρόνια της ΝΔ και από την άλλη το φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια στην πολιτική σκακιέρα η ΝΔ γιορτάζει την ιστορία της και ο...
ΣΥΡΙΖΑ θέλει «να γράψει ιστορία…»

Και ξαφνικά, στα καλά καθούμενα, οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος ζήτησαν «Ψήφο Εμπιστοσύνης» από την Βουλή που ξεκίνησε χτες τη νέα (χειμερινή) της περίοδο λειτουργίας.

Κάποιοι μίλησαν για «κεραυνό εν αιθρία» ενώ κάποιοι άλλοι τους «διόρθωσαν» υπενθυμίζοντας ότι εδώ και εβδομάδες ο «πρώτος» του «Πρωθυπουργικού διδύμου» κ Σαμαράς είχε δηλώσει άνετη κατοχή των 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου αρχές του 2015 οπότε οι 151 της «Ψήφου Εμπιστοσύνης» θα είναι…παιχνιδάκι!..

Αναρωτιούνται πολλοί ποιο νόημα έχει η συγκεκριμένη «Ψήφος Εμπιστοσύνης» σε μια Κυβέρνηση που μάλλον «πνέει τα λοίσθια» και προχωρούν στην εικασία ότι οι κκ Σαμαράς-Βενιζέλος επιθυμούν να «πέσουν ηρωικά» πριν από την κρίσιμη διαδικασία εκλογής Προέδρου τον ερχόμενο Φεβρουάριο…

Εικάζουν δηλαδή ότι είναι παιχνίδι τύπου «στάχτη στα μάτια» των Ελλήνων με επιβεβαίωση της «εμπιστοσύνης» στην κυανοπράσινη Συγκυβέρνηση (με συλλογή περισσότερων από τα απαιτούμενα 151 ΝΑΙ το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας) και στη συνέχεια τα γνωστά ενθουσιώδη χειροκροτήματα των Βουλευτών που την απαρτίζουν…

Άλλοι περισσότερο ειδικοί στα δεδομένα των Νομικών και Πολιτικών Επιστημών αναρωτιούνται, βασιζόμενοι στην δημοσίως δεδηλωμένη αυτοπεποίθηση του κ Σαμαρά για 180 ΝΑΙ γιατί δεν ορίζεται αυτός ο αριθμός ως «απαιτούμενο» στην προκείμενη «Ψήφο Εμπιστοσύνης για να τελειώνει η διάχυτη αγωνία των Ελλήνων για αλλαγή και της Συγκυβέρνησης για διαιώνιση της παραμονής της στην Εξουσία;

Αστρολογικά μήνας του ΖΥΓΟΥ ο Οκτώβριος και η ζυγαριά σε όλες τις δημοσκοπήσεις (προσωπικά διατηρώ το δικαίωμα να μην τις πιστεύω) γέρνει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά…

Η πραγματικότητα είναι ότι στη μια μεριά στη ζυγαριά της καθημερινής ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2 εκατομμύρια είναι οι άνεργοι (ανάμεσά τους 6 στους 10 είναι νέοι), πολλά εκατομμύρια ζούνε στα όρια ή κάτω από τα όρια φτώχειας, οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν ΤΣΕΚΟΥΡΕΥΤΕΙ ΒΑΡΒΑΡΑ, ενώ στην άλλη οι κκ Σαμαράς-Βενιζέλος μετρούνε 2,5 δισεκατομμύρια πλεόνασμα, υπόσχονται από 300, έως 700,000 θέσεις εργασίας, ανακοινώνουν ότι οσονούπω η τρόικα…φεύγει και οι περιώνυμες αγορές μας περιμένουν με, σχεδόν, ανοιχτές αγκάλες (για να μας…κατασπαράξουν!)

Για την έννοια της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ συνεχίζεται η αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε φιλοσόφους, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους για τον ορισμό της που, πρακτικά, αφορά στην κατάσταση πραγμάτων όπως αυτά υπάρχουν και όχι όπως κάποιος τα φαντάζεται ή όπως θα μπορούσαν να είναι.

Μαζί με την αστρολογική ΖΥΓΑΡΙΑ σας καλώ να θυμηθείτε το εκκρεμές και τον ορισμό της «ταλάντωσης» η οποία στη Φυσική είναι οποιαδήποτε παλινδρομική περιοδική μεταβολή οποιουδήποτε φυσικού μεγέθους γύρω από μια κεντρική τιμή. Είναι δηλαδή η «ταλάντωση» μια αρμονική μεταβολή μεγέθους γύρω από μία τιμή η οποία επαναλαμβάνεται.

Στην Πατρίδα μας τα τελευταία 40 χρόνια η «ταλάντωση», η πολιτική κίνηση του εκκρεμούς, ήταν προσδιορισμένη ανάμεσα στο ΜΠΛΕ και στο ΠΡΑΣΙΝΟ έως ότου μας προέκυψε η «πραγματικότητα» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της τρόικας και μαζί η εντυπωσιακά ευρηματική «λύση» της ΚΥΑΝΟΠΡΑΣΙΝΗΣ Συγκυβέρνησης όπου αυτοί που μας οδήγησαν εδώ τώρα μας…σώζουν!..

Όταν το εκκρεμές πηγαίνει κεντροδεξιά βρίσκει μπροστά του «κουφάρια» των πάλαι ποτέ Κομμάτων εξουσίας γνωστών ως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μας λένε ότι επί 40 χρόνια…«μαζί τα τρώγαμε!»

Όταν το εκκρεμές πηγαίνει κεντροαριστερά βρίσκει μπροστά του τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Συνασπισμό, πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Εσωτερικού τώρα «μπολιασμένο» με ένα τεράστιο κομμάτι…ΠΑΣΟΚ!

Ζούμε σε πολύ ενδιαφέρουσες εποχές γιγάντιων αλμάτων στον τομέα της πληροφορικής και των κομπιούτερ από τον οποίο προέρχεται και η νέα έννοια, ο γνωστός όρος της «εικονικής πραγματικότητας» ή «εικονικού περιβάλλοντος» που αφορά στην προσομοίωση ενός περιβάλλοντος από έναν υπολογιστή.

Αναρωτιέμαι εάν στην «εικονική» πραγματικότητα θέλουν να μας έχουνε να ζούμε οι Πολιτικοί μας ηγέτες και όχι στην «αντικειμενική» που αφορά στην πραγματικότητα ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ…
Κακά τα ψέματα αλλά η δική μας πραγματικότητα είναι πολύ ΟΔΥΝΗΡΗ.
Κακά τα ψέματα αλλά για τους Κυβερνώντες η πραγματικότητα είναι πολύ ευχάριστη (όπως και η Εξουσία)…
ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ;

Κλείνω με την παράκληση εάν κάποιοι αναγνώστες θυμούνται στη διάρκεια των τελευταίων συναπτών ΣΑΡΑΝΤΑ (40) ετών, ΜΙΑ (1), ναι έστω ΜΙΑ, περίπτωση που ζητήθηκε από εν ενεργεία Κυβέρνηση ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και δεν της δόθηκε να μου το γράψει εδώ στο blog…


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/08/2014 11:18:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ψήφος εμπιστοσύνης: ταλάντωση & πραγματικότητα!.."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες