ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη: " Διακήρυξη για εκλογές σε ΠΕΔΗ και ΚΕΔΕ."

Η προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδος σημαδεύτηκε από την αποδιοργάνωση των Δήμων εξαιτίας των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και του «Καλλικράτη».

Η οικονομική ασφυξία, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οι πιέσεις για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων δημόσιας και δημοτικής παρέμβασης, σε συνδυασμό με το...
συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό μοντέλο διοίκησης, την ανυπαρξία εθνικού, περιφερειακού και τοπικού δημοκρατικού αναπτυξιακού προγραμματισμού και τη γενικευμένη απαξίωση και απομάκρυνση των πολιτών από τους θεσμούς, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα, μέσα στην οποία κινούμαστε και κρινόμαστε.

Η νέα περίοδος, θα είναι δύσκολη. Από μας εξαρτάται ναι γίνει και ελπιδοφόρα. Τα νέα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης οφείλουν να διέπονται από μια στρατηγική αντίληψη σύγκρουσης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και να αποφύγουν στο εξής λάθη και παραλείψεις που χαρακτήρισαν την προηγούμενη περίοδο και τα οποία οδήγησαν την Αυτοδιοίκηση αμαχητί στην απαξίωση, στον οικονομικό μαρασμό (μείωση περισσότερο από 60% στις κρατικές επιχορηγήσεις στην Τ.Α. μεταξύ 2009-2014, μείωση 30% του μέσου όρου στον δημόσιο τομέα) και στη διάλυση, άμεσα με την κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και έμμεσα με το Παρατηρητήριο, τις "αξιολογήσεις", την "κινητικότητα", την πολυετή απαγόρευση προσλήψεων, την καλλιέργεια κλίματος φυγής και πρόωρης συνταξιοδότησης κ.λπ.

Μια στρατηγική αντίληψη, που οφείλουν να υπηρετήσουν όχι για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών υπολογισμών και συμφερόντων, αλλά λόγω της επείγουσας ανάγκης υπεράσπισης της κοινωνίας απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή, με ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάμων, διασφάλισης των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου χώρου από την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων, όπως είναι οι κοινωνικές δομές, η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων κλπ, που μεθοδεύεται από την παρούσα συγκυβέρνηση, υπό το άγρυπνο βλέμμα του κ. Φούχτελ και των συνεργατών του.

Από την άλλη, πέραν της ενεργού συμμετοχής τους στις κοινωνικές συγκρούσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα νέα συλλογικά όργανα της Τ.Α θα πρέπει να ασκήσουν και να υπερασπιστούν με κάθε μέσο τα συνταγματικά δικαιώματα της Αυτοδιοίκησης, τα οποία παραβιάζονται (πόροι, διοικητική αυτοτέλεια, άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής κ.λπ.) και περιστέλλονται διαρκώς από το σημερινό μνημονιακό καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης».

Εμείς, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης στους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου, που προερχόμαστε από την ριζοσπαστική αριστερά, τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και τα κινήματα, επιδιώκουμε να φέρουμε στην ΠΕΔ Ηπείρου αυτή τη νέα- εναλλακτική αντίληψη για το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τη συμμετοχή των πολιτών, που θα βρίσκεται στον αντίποδα του «Καλλικράτη» και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας, επικεντρώνοντας κυρίως στον δημότη και τις ανάγκες του, στην Ήπειρο και τις δυνατότητές της, στην πραγματική ανάπτυξη (οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική, οικολογική), μέσα από ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που στο κέντρο του θα έχει τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Βασικοί προγραμματικοί άξονες, αλλά και «κόκκινες γραμμές» για μας, είναι:
• Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης απέναντι στις πιέσεις, άμεσες και έμμεσες, για ιδιωτικοποίηση και υπερφορολόγηση των πολιτών.

• Η διεκδίκηση με κάθε μέσο της άμεσης απόδοσης των συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένων πόρων και της κατανομής τους με ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο.

• Η ύπαρξη ενός διακριτού επιχειρησιακού προγράμματος για τους Δήμους στο νέο ΕΣΠΑ, με αυξημένο ποσοστό και επεξεργασμένο από την ίδια την Αυτοδιοίκηση, με στόχευση την αποτροπή της κοινωνικής καταστροφής.

• Η κατάργηση του Παρατηρητηρίου, η απλοποίηση των πολλαπλών γραφειοκρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και η δημιουργία υποστηρικτικών και συμβουλευτικών δομών.

• Η διασφάλιση πλήρων ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους.

• Η ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας των αδυνάμων και η στήριξη των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης

• Η ενίσχυση και διεύρυνση των συμμετοχικών διαδικασιών και των λειτουργιών δημοκρατικού προγραμματισμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

• Η ανατροπή του «Καλλικράτη» και η αντικατάστασή του με ένα θεσμικό πλαίσιο που να μετατρέπει την τοπική αυτοδιοίκηση από έναν γραφειοκρατικό και απομακρυσμένο από τον πολίτη θεσμό, σε θεσμό δημοκρατικό και συμμετοχικό.

Με αυτές τις σκέψεις και προθέσεις, αλλά και με την πεποίθηση ότι μπορούμε να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία για την Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία και τη χώρα, καλούμε σε συσπείρωση και αγωνιστική συστράτευση όλους εσάς, τους Αιρετούς της Τ.Α της Ηπείρου, που θεωρείτε τους εαυτούς σας ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και επιδιώκετε να εκφράσετε τις πραγματικές ανάγκες και τις αγωνίες της, μέσα από συνεχείς αγώνες και διεκδικήσεις, τόσο εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και στα όργανα της ΠΕΔΗ και της ΚΕΔΕ.-

1. Νάτσης Λάζαρος -«Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή».
2. Ματσάγκας Μανώλης –«Ριζοσπαστική Ανατροπή Δήμου Ζίτσας».
3. Δαλκαβούκης Βασίλειος –«Κοινόν των Ζαγορίων».
4. Κιτσαντά Λίτσα –«Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή».
5. Πεσλής Χαράλαμπος –«Παρέμβαση Πολιτών».
6. Τσίπρας Λεωνίδας –«Συνεργασία Πολιτών Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Αρτας».
7. Μουσαβερές Θεόδωρος –«Δήμος Πολιτών» Νικ. Σκουφά.
8. Βασιλείου Δημήτρης –«Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία».
9. Ράπτης Αθανάσιος –Δυνατά για μια Νέα Αρχή».
10. Νταής Αντρέας –«Δημοτική Συνεργασία Ηγουμενίτσας».
11. Σακαρέλης Δημήτρης -«Ενωτική κίνηση για την Ανάπ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/09/2014 01:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη: " Διακήρυξη για εκλογές σε ΠΕΔΗ και ΚΕΔΕ.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες