ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Άρτας: " Να γίνει η Άρτα αυτάρκης σε αίμα. "

"Να μην επαναπαυόμαστε στην αυτάρεσκη «σιγουριά» ότι «εμάς το κακό δεν θα μας χτυπήσει ποτέ την πόρτα»."

Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ). Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών.
Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης σε αίμα. Εισάγουμε αίμα από τον ...
Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, πράγμα το οποίο είναι χρονοβόρο και οικονομικά ασύμφορο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης, το ποσοστό των αιμοδοτών (υγιών πολιτών) ξεπερνάει το 90%, τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν αγγίζει καν το 7%.

Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Είναι θέμα παιδείας. Είναι θέμα ενημέρωσης. Σύμφωνα με μια Πανελλαδική έρευνα για λογαριασμό της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) που διεξήχθη το 2008, το 69,8% των Ελλήνων πολιτών δήλωσε ότι δεν έχει δώσει ποτέ αίμα, εκ των οποίων το 82,9% δεν το έκανε, λόγω αμέλειας ή επειδή δεν σκέφτηκε ποτέ να το κάνει.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ, κ. Πρωτόπαπας, ανέφερε σε μια συνέντευξή του «Στατιστικά, αν το 5% των κατοίκων μιας πόλης προσφέρει το αίμα του, αυτή η πόλη είναι αυτάρκης και δεν έχει ανάγκη κανέναν». Να μην επαναπαυόμαστε στην αυτάρεσκη «σιγουριά» ότι «εμάς το κακό δεν θα μας χτυπήσει ποτέ την πόρτα». Είναι χρέος όλων μας να καταλάβουμε τη σημασία της προσφοράς ζωής στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Για αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους Αρτινούς συμπολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και να αιμοδοτήσουν την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, από τις 9:00 έως τις 13:00 στα γραφεία του Συλλόγου, Σκουφά 79 (πλατεία Αγ. Δημητρίου). Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα ΖΩΗΣ!

* Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μέλος της ΠΟΣΕΑ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/09/2014 01:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Άρτας: " Να γίνει η Άρτα αυτάρκης σε αίμα. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες