ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Η "Κοινοβουλευτική Διαφάνεια" στη Σύνοδο των Γ.Γ. της IPU.

«Η "Κοινοβουλευτική Διαφάνεια" στη Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)».

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Δρ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου μετείχε στη Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), που έλαβε χώρα στη...
Γενεύη (13-15/10/2014).

Κατά τη Σύνοδο αυτή ανέπτυξε εισήγηση με θέμα «Η υποδοχή από τα ΜΜΕ της "Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας"». Ειδικότερα, αφού αναφέρθηκε στο νέο σύστημα, παρουσίασε δημοσιεύματα, που επέκριναν δαπάνες της Βουλής, καθώς και το καθεστώς των Βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής.

Κατά την εκτενή συζήτηση, που ακολούθησε, έλαβαν το λόγο Γενικοί Γραμματείς από την Αλγερία, Γερμανία, Γκάνα, Ζάμπια, Ινδονήσια, Καναδά, Μαρόκο, Νότια Αφρική, Πορτογαλία και Φιλιππίνες. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πολλά Κοινοβούλια έχουν παρόμοιες εμπειρίες με δημοσιεύματα που προκαλούνται από τη δημοσιοποίηση αποφάσεων δαπανών.Ο κ. Παπαϊωάννου κλείνοντας τη συζήτηση τόνισε ότι η «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια», έστω και αν δίνει λαβή σε επικριτικά δημοσιεύματα, που δεν είναι πάντα βάσιμα, θα πρέπει να συνεχισθεί γιατί:
α) η διαφάνεια έχει καταστεί αναπόσπαστο πλέον τμήμα της σύγχρονης έννοιας της δημοκρατίας και της αρχής της καλής διακυβέρνησης,
β) συμβάλλει στη μείωση των δαπανών και
γ) όταν η κοινή γνώμη είναι πλήρως ενημερωμένη, είναι σε θέση μεσοπρόθεσμα να διακρίνει τη βάσιμη από την αβάσιμη κριτική και να μην είναι ευάλωτη στο λαϊκισμό.

Από τα υπόλοιπα θέματα, που συζητήθηκαν στη Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων, αναφέρονται ενδεικτικά τα εξής: «Γιατί είναι αναγκαίο ένα κοινοβουλευτικό τηλεοπτικό κανάλι», «Το δικαίωμα έκφρασης του βουλευτή και το δικαίωμα του πολίτη στην προστασία της προσωπικότητάς του», «Η δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 10/16/2014 11:41:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η "Κοινοβουλευτική Διαφάνεια" στη Σύνοδο των Γ.Γ. της IPU."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες