ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Σκοπιανοί, Σλάβοι, Αλβανοί ή Έλληνες; Αποφασίστε…

Να ξεκαθαρίσουν την καταγωγή τους και οι υπόλοιποι, όπως οι αλβανικής καταγωγής.

Ενοχλήθηκε λοιπόν η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας από την αναφορά που έκανε περί Σλάβων ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, σε ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία.
Μάλιστα το υπουργείο των εξωτερικών των Σκοπίων προέβη σε διάβημα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με το...
οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «εκφράσθηκε η δυσαρέσκεια σχετικά με την ακατάλληλη χρήση του όρου "Σλάβοι" για τον μακεδονικό πληθυσμό στη Δημοκρατία της Μακεδονίας από τη μεριά του νεοδιορισθέντος πρέσβη των ΗΠΑ Τζες Μπέιλι στην ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία στις 17 Σεπτεμβρίου 2014».

Μετά ταύτα και με δεδομένη την αντιπαλότητα που χρόνια υποβόσκει μεταξύ των πληθυσμών της γειτονικής χώρας, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουν την καταγωγή τους και οι υπόλοιποι, όπως ακριβώς το έπραξαν οι αλβανικής καταγωγής.

Διότι και Αλβανοί υπάρχουν και Βούλγαροι και Σέρβοι και Έλληνες και Ρομά και …συνονθύλευμα. Ένα μωσαϊκό λαών που η σημερινή ηγεσία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να τους προσδώσει με το ζόρι μακεδονική ταυτότητα. Μακεδονική ταυτότητα στα σλάβικα δεν υπάρχει. Το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όσοι το καλλιεργούν.

Αν ορισμένοι με κάθε τρόπο επιθυμούν να λέγονται «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Μακεδονισμός, ιστορικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα, είναι ταυτόσημος με την Ελλάδα. Το μαρτυρούν εξάλλου τα περίφημα ευρήματα που με υπερηφάνεια εκθέτουν στο αρχαιολογικό μνημείο των Σκοπίων όπου όλες οι επιγραφές είναι στην ελληνική γραφή. Ούτε ένα στη σλάβικη.

Επομένως, τα ζητήματα είναι ξεκάθαρα. Οι Σέρβοι στο βορρά. Οι Αλβανοί στα δυτικά. Οι Βούλγαροι στα ανατολικά και οι ελληνικής καταγωγής στο νότο. Στην πόλη των Σκοπιών κυρίως οι απόγονοι των ελληνικής καταγωγής πολιτών, που μετά τον εμφύλιο βρήκαν καταφύγιο στη γειτονική χώρα. Αυτή είναι με απλά λόγια η αλήθεια. Οι τελευταίοι μεγάλωσαν με το μίσος κατά της Ελλάδας. Γενίτσαροι. Αυτό καλλιεργούν και ονειρεύονται μια μέρα να δουν τα σημερινά Σκόπια να συναποτελούν μια ενιαία χώρα με την «Μακεδονία του Αιγαίου» και την «Μακεδονία του Πιρίν».

Όνειρα θερινής νυκτός. Τις προάλλες μάλιστα ο πρώην υπουργός των εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων πήρε τη σημαία με το αστέρι της Βεργίνας, ανέβηκε με την παρέα του στον Όλυμπο, αφού πρώτα απόλαυσε το μπάνιο του στην παραλία του Λιτοχώρου, φωτογραφήθηκε και γύρισε στην πατρίδα του ως ο κατακτητής της Μακεδονίας.

Ρώτησα κάποτε έναν από αυτούς:
- Πώς γίνεται να λες είμαι Μακεδόνας και όχι Έλληνας;

Απάντηση δεν πήρα, είχα όμως την ευκαιρία να απολαύσω μαζί του ένα εξαίσιο γεύμα και υπέροχο κρασί στο κέντρο των Σκοπίων.

kapodistriaspress.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 10/16/2014 07:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σκοπιανοί, Σλάβοι, Αλβανοί ή Έλληνες; Αποφασίστε…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες