ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Τα «Τραγούδια για το Κομμένο» σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κέρκυρα και Αθήνα.

«Songs for Kommeno» επιτέλους και στην Ελλάδα! 

Ύστερα από έναν κύκλο συναυλιών σε πρωτεύουσες και άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου, η μουσική παραγωγή του μεγάλου εκ Δρέσδης Γερμανού κρουστού Gunter “Baby” Sommer παρουσιάζεται το μήνα Οκτώβρη και στην Ελλάδα.
Μαζί με τους Έλληνες συνεργάτες του...
Σαβίνα Γιαννάτου στα φωνητικά, Φλώρο Φλωρίδη στα πνευστά, Ευγένιο Βούλγαρη στο γιαϊλί, ταμπούρ και ούτι και τον Σπήλιο Καστάνη στο κόντρα μπάσο, ο Gunter “Baby” Sommer αποτίνει το δικό του φόρο τιμής στα 317 θύματα του ναζισμού στο Κομμένο, συνεχίζοντας τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να κάνει γνωστό μέσω της μουσικής το έγκλημα πολέμου της γερμανικής Βέρμαχτ στο χωριό Κομμένο.

Σημειώνεται πως η μουσική παραγωγή «Songs for Kommeno» ολοκληρώθηκε από την Ελβετική δισκογραφική εταιρία Intakt και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2012 σε CD συνοδευόμενο από ένα βιβλίο μικρού σχήματος 156 σελίδων με ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Κομμένο και το ολοκαύτωμα της 16ης Αυγούστου 1943. Τα κείμενα είναι γραμμένα στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα. Παγκόσμια πρώτη παρουσίαση της μουσικής παραγωγής έγινε στο ίδιο το Κομμένο την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012. Την Παρασκευής 2 Νοεμβρίου το έργο παρουσιάστηκε στη μεγάλη αίθουσα του Jazzfest BERLIN Bornemann, στο πλαίσιο του φεστιβάλ τζαζ που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Βερολίνο. Στο διάστημα που ακολούθησε το «Songs for Kommeno» ταξίδεψε σε πολλές πόλεις του κόσμου, με τελευταίο σταθμό το Ρέικιαβικ, πρωτεύουσα της Ισλανδίας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το έργο αυτό το εμπνεύστηκε ο μεγάλος κρουστός, καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας της Δρέσδης, το 2008, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Κομμένο, καλεσμένος από τον, επίσης μεγάλο Έλληνα κρουστό Νίκο Τουλιάτο, καλλιτεχνικό διευθυντή της κρουστοπανήγυρης, προκειμένου να διδάξει και να λάβει μέρος στις παραστάσεις. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά τι έγινε στο Κομμένο. Όπως σημειώνει, μάλιστα, πολλές φορές ο ίδιος, αισθάνθηκε ένα σοκ και σκέφτηκε προς στιγμή να εγκαταλείψει το Κομμένο. Η αγάπη, ωστόσο, με την οποία τον περιέβαλαν οι αρχές και οι κάτοικοι του Κομμένου, αλλά και οι διοργανωτές της κρουστοπανήγυρης τον κράτησαν εκεί. Ο Gunter “Baby” Sommer ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης του Κομμένου και από τότε νιώθει το μαρτυρικό αυτό τόπο ως δεύτερη πατρίδα του και γίνεται παντού ο πρεσβευτής της τραγικής ιστορίας του.

Ο Gunter “Baby” Sommer δεν είναι μόνο ένας μεγάλος μουσικός επιστήμονας και καλλιτέχνης. Είναι κι ένας μεγάλος ανθρωπιστής και ειρηνιστής. Μάχεται, όπως δηλώνει, να κάνει με τη μουσική του τον κόσμο καλύτερο. Επέλεξε σκόπιμα στη μουσική αυτή παραγωγή του να βάλει το όνομα του Κομμένου από σεβασμό στη μνήμη των 317 άμαχων και ανυπεράσπιστων θυμάτων, ιδίως των 97 παιδιών κάτω των 15 χρονών.
Πάτρα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου
Η Πάτρα είναι η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το «Songs for Kommeno». Η συναυλία, η οποία διοργανώνεται από το περιοδικό Δίηχο, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172Β στις 9.00 το βράδυ.

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, η συναυλία θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και στην αίθουσα συναυλιών «Σόλων Μιχαηλίδης», Τσιμισκή 73 –πρώην Παλλάς. Η συναυλία διοργανώνεται από το Goethe-Institut και τη United World στο πλαίσιο των 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.

Γιάννενα, Παρασκευή 10 Οκτωβρίου
Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και ώρα 9 το βράδυ το “Songs for Kommeno” μεταφέρεται στα Γιάννενα και φιλοξενείται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Κέρκυρα, Σάββατο 11 Οκτωβρίου
Ο αμέσως επόμενος σταθμός είναι η Κέρκυρα. Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η συναυλία φιλοξενείται στην αίθουσα «Seven Arts venue» με ώρα έναρξης 10.00 το βράδυ.

Αθήνα, Τρίτη 14 Οκτωβρίου
Ο κύκλος των πέντε συναυλιών κλείνει στην Αθήνα. Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου το “Songs for Kommeno” παρουσιάζεται στην Αθήνα και στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14 -16, με ελεύθερη είσοδο.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/08/2014 11:57:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for " Τα «Τραγούδια για το Κομμένο» σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κέρκυρα και Αθήνα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες