ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ο τούρκος δεν ρυθμίζει πλέον τα "ληξιπρόθεσμα" χρέη των πολιτικών επιλογών της μεταπολίτευσης.

Μες του Αιγαίου τα νερά το επόμενο τουρκικό σήριαλ…

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Σου λέει ο Τούρκος βλέπει που βλέπει ο Έλληνας μανιωδώς τα τουρκικά σήριαλ. Ας του δώσω λοιπόν και ένα νέο σήριαλ ¨πλοκής και δράσης¨ στις ακτές της Κύπρου και ίσως αμέσως και στο Αιγαίο…
«Η Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έκανε με το ψευδοκράτος, έχει δικαίωμα να ...
κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και αυτό το δικαίωμα θα το χρησιμοποιεί πάντα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του "Μπάρμπαρος". Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση».
Αχμέτ Νταβούντογλου 22 Οκτωβρίου 2014
ΠΟΤΕ μην ξεχάσετε αυτή την ημερομηνία.

Ακριβώς γιατί αυτή την ημέρα η αλεπού βγήκε στο παζάρι και ψάχνει να βρει τις κότες με τα ενεργειακά αυγά.
Ορίστε κύριοι πολιτικοί με ποίον συνομιλούσατε όλα αυτά τα χρόνια και δεν ήσασταν μόνο συνδαιτυμόνες αλλά κουμπαριάζατε με την τουρκική ελίτ και ρίχνατε και ζεμπεκιές προς τέρψη της ειρήνης των ¨ψαριών του Αιγαίου¨.
Τόσα συνέδρια, τόσα δείπνα , τόσα ταξίδια και σήμερα έχετε απέναντι σας ένα πρωθυπουργό σε παραλήρημα και παροξυσμικό πολεμικό πυρετό.

Ο ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ αδιάσπαστος χώρος μπαίνει εκτάκτως σε νέες δοκιμασίες και ο αστάθμητος ψυχολογικός παράγοντας της απέναντι πλευράς θα κρίνει πλέον τα πράγματα.

Ο Τούρκος αποφάσισε να μην ρυθμίσει σε δόσεις τα ¨ληξιπρόθεσμα¨ των πολιτικών συμφωνιών που συνάφθηκαν μαζί του σε βάθος χρόνου αλλά εδώ και τώρα να τα κάνει άμεσα απαιτητά. Το αυγό έφτασε στο …και ακούγεται μόνο ..πω πω.. τι είναι αυτό;
Εδώ και μερικά 24 ώρα ουσιαστικά παρακολουθούμε ένα άτυπο-μερικό ναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου από ¨κουρσάρικα¨ πλοία της πάλαι ποτέ ¨μπαρμπαριάς¨.

Τι θα κάνετε αν το επόμενο πρωινό ο ανήσυχος Αχμέτ που προχωράει βάσει σχεδίου ¨Στρατηγικού Βάθους¨ αποφασίσει να επιβάλει και ζώνες εναερίου αποκλεισμού πάνω από τις διαφιλονικούμενες ενεργειακές περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ με το πρόσχημα της ασφάλειας των ερευνών που διεξάγει το ¨Μπάρμπαρος¨ ;

Τι να σημαίνει άραγε η τραγική κατάληξη της πτήσης του δικινητήριου Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας;
Ήταν μια σύμπτωση μέχρι την συνολική αποκάλυψη του άτυπου στρατηγικού αποκλεισμού της Κύπρου ; Τι να σημαίνει άραγε η παρακάτω ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
¨Το τουρκικό πολεμικό πλοίο TCG Bartın (F-504), κλάσης Α 69 παρακολουθεί τις εργασίες του γεωτρύπανου SAIPEM 10000 στο Οικόπεδο Ονασαγόρας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ασπίδα Μεσογείου» (Akdeniz Kalkanı) από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων (εννέα χιλιομέτρων).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πολεμικό πλοίο TCG Gelibolu (F-493) ασκεί καθήκοντα προστασίας και επίβλεψης του ερευνητικού πλοίου της τουρκικής ανώνυμης εταιρείας (TPAO) Barbaros το οποίο παράνομα διεξάγει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.¨
tsk.tr
defencenet.gr

Τι σημαίνουν όλα αυτά… ότι το παζάρι τελείωσε …ο Τούρκος πλέον δεν ρυθμίζει τα ¨ληξιπρόθεσμα ¨ χρέη των πολιτικών επιλογών της μεταπολίτευσης.
Και δηλώνει με θρασύτητα ενώπιον της Διεθνούς κοινότητας ότι πρόκειται να σπάσει τον ενεργειακό κουμπαρά της Μεσογείου που λέγεται Ελλάδα-Κύπρος.
Η καθημαγμένη ελληνική καθημερινότητα αφουγκράζεται αν ακούγεται πάλι η περιβόητη φράση ¨ η Κύπρος πέφτει μακριά¨ ακριβώς γιατί τότε σημαίνει ότι ¨ το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης πέφτει πολύ κοντά.¨

Τελικά η ιστορία κάνει κύκλους…
Από αυτή την νέα περιπέτεια η Κύπρος θα βγει τελικά κερδισμένη παρόλη την ταλαιπωρία που υφίσταται .
Το πώς;
η συνέχεια σε λίγο στα ζεστά νερά της Μεσογείου… και στα μαύρα νερά των Στενών του Βοσπόρου στο σήριαλ που πρόκειται να παίξουν με την σειρά τους ισχυρότεροι γεωπολιτικοί παίκτες στα μέρη της καθ ημάς Ανατολής.

Ο τούρκος προσεχώς χάνει δίχως να το καταλάβει όλα τα διπλωματικά ερείσματα του έστω και αν κάνει το καλό παιδί και μπει επιτέλους στην Συρία. Εκεί άλλωστε θα τον περιμένουν με ¨λαχτάρα ¨ οι Κούρδοι.

ο ¨Μπάρμπαρος¨ έχει ήδη βγάλει τον φερετζέ και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο που είναι ¨ο Αχμέτ πασά και οι σαράντα κλέφτες¨ ΚΑΙ τα θέλει όλα δικά του.
Η αλεπού σκοπεύει βίαια να αρπάξει τα ενεργειακά αυγά αλλά από την βιασύνη της θα τα σπάσει και θα γίνει μαζί με αυτά ομελέτα στο πιάτο των ισχυρών.

Φτάσαμε στο ΑΜΗΝ …άραγε καταλάβαμε ότι με τους παραπάνω κλέφτες δεν θα έπρεπε να ¨ρυθμίσουμε χρέη¨ –ΣΥΜΦΩΝΊΕΣ που μας έσυραν με τις κλεψιές τους ( βλ. κατοχή τμήματος Κύπρου), γκρίζες ζώνες ( βλ. Ίμια) ;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 10/24/2014 11:23:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Ο τούρκος δεν ρυθμίζει πλέον τα "ληξιπρόθεσμα" χρέη των πολιτικών επιλογών της μεταπολίτευσης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες