ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Δήλωση του Βασίλη Τσικάρη.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου στις 14/10/2014, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά πως η πολιτική και πρακτική που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή στο θέμα εκτέλεσης των έργων είναι αυτή που υποθάλπει και υποκινεί στην ουσία την πρακτική των αναδόχων των έργων.

Η πρακτική αυτή χαρακτηρίζεται από συνεχείς παρατάσεις και αναθεωρήσεις των ...
προϋπολογισμών των έργων με αποτέλεσμα να πληρώνονται από τον ελληνικό λαό πανάκριβα και να επιτρέπουν τους κάθε λογής εργολάβους να κερδοσκοπούν σε βάρος του δημοσίου. Συγκεκριμένα στη συζήτηση του θέματος «Έγκριση 1ου ΑΠΕ (υπερβάσεως) και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Γλυκής-Ποταμιά-Κυψέλη» προϋπολογισμού αρχικής σύμβασης 181.500,00€ εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής συμπληρωματική σύμβαση ύψους 88.332,35€ εκτινάσσοντας τη συνολική δαπάνη στις 269.832,35€.

Να σημειωθεί ότι η δημοπρασία ξεκίνησε με προϋπολογισμό 260.000,00€ και ο εργολάβος ανέλαβε αρχικά το έργο ύστερα από έκπτωση 45% με 181.500,00€. Έτσι, η Περιφερειακή Αρχή βοήθησε με την πρακτική της να εκμηδενιστεί η έκπτωση με βάση την οποία αναδείχτηκε ο μειοδότης. Για να αιτιολογηθεί η αναθεώρηση του προϋπολογισμού, στην ειδική αιτιολογική έκθεση-εισήγηση σημειώνεται η εξής, πέραν κάθε λογικής και νομιμότητας κατά την άποψή μου, αιτιολόγηση: «…Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την αποκατάσταση της καθίζησης της οδού στο υπάρχον πλάτος της, αυτό των 6μ - 6,5μ πλάτους χωματουργικής σκάφης οδοστρώματος και 5μ - 5,5μ πλάτους ασφάλτου και για μήκος 1.100μ περίπου.

Τελικά μετά από αυτοψίες της υπηρεσίας αλλά και των κ. κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου και Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Θεσπρωτίας, λόγω του ιδιαιτέρως υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου που εμφανίζει, δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να προβεί σε διαπλάτυνση της οδού και συγκεκριμένα να κατασκευάσει χωματουργική σκάφη πλάτους 9μ περίπου,…»(υπογράμμιση δική μου). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε έκανε αυτοψία στο συγκεκριμένο έργο.

Από τα παραπάνω προκύπτουν εμφατικά τα εξής ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν δημόσια:
• Ποιος τελικά έδωσε την εντολή;

• Ποιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας ή Πολιτικοί προϊστάμενοι και από πού άντλησαν το δικαίωμα να δώσουν εντολή για να παραβλεφθούν οι προδιαγραφές του έργου και μάλιστα όταν αυτές επέφεραν οικονομική επιβάρυνση στο δημόσιο χωρίς την προηγούμενη έγκριση αρμόδιου οργάνου;

• Η μελέτη που συντάχθηκε δεν μπορούσε να προβλέψει τον κυκλοφοριακό φόρτο αν αποδεχθούμε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος; Γιατί δεν το έκανε.

• Γιατί στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται η αυτοψία του Περιφερειάρχη ενώ ο ίδιος το διαψεύδει;

• Τελικά ποιος είναι ο ρόλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων έργων όταν αποδέχεται όλα αυτά; 


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 10/16/2014 11:34:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δήλωση του Βασίλη Τσικάρη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες