ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Ι. Βρούτσης: " θεσπίσαμε το συντελεστή βιωσιμότητας, αλληλεγγύης, διαφάνειας και δικαιοσύνης. "

Με αφορμή την γενναία επιχορήγηση με 420 εκατ. ευρώ των ταμείων πρόνοιας και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (εκκρεμών εφάπαξ 31.450) μέχρι τέλος του 2014, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο του οργανωτικού εξορθολογισμού και του «νοικοκυρέματος» που πετύχαμε τα ...
δύο τελευταία χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, η εξυγίανση και ενίσχυση του θεσμού των παροχών εφάπαξ αποτέλεσε μία από τις μεγάλες προτεραιότητές μας.

Είναι πλέον γνωστό ότι τα ταμεία πρόνοιας παροχών εφάπαξ, σε αντίθεση με την ανταποδοτική φιλοσοφία και τη λογική με την οποία πρωτοδημιουργήθηκαν απέδιδαν εν τέλει παροχές που ήταν πολύ υψηλότερες από τις εισφορές που είχαν στην πραγματικότητα καταβληθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα - ιδιαίτερα στα ταμεία του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα – ήταν κατά 50%, 70%, ακόμη και 90% υψηλότερα από τις εισφορές που πραγματικά καταβλήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η χρηματοδοτική ασφυξία των ταμείων αυτών και ο υπαρκτός κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης.

Για αυτό το λόγο, προχωρήσαμε σε μια οργανωμένη και προσεκτική μεταρρύθμιση, επιτυγχάνοντας μέσα σε αυτό το δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον - όπου υπήρχε ορατός κίνδυνος να μη δοθεί ούτε ένα εφάπαξ καθώς είχαν συσσωρευτεί πάνω από 1,5 δις ληξιπρόθεσμα – τόσο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης καταβολής τους όσο και την επιτάχυνση του αριθμού των χορηγούμενων εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, θεσπίσαμε το συντελεστή βιωσιμότητας, αλληλεγγύης, διαφάνειας και δικαιοσύνης, πετυχαίνοντας ότι ποτέ πια στο μέλλον δε θα παρουσιαστούν ελλείμματα και προβλήματα χρηματοδότησης που εν τέλει επιβάρυναν το σύνολο των πολιτών μέσω της γενικής φορολογίας.

Θεμελιώσαμε σε υγιείς και σταθερές βάσεις τον τρόπο λειτουργίας των ταμείων εφάπαξ, για πρώτη φορά από τη δημιουργία τους. Σημαντικότερο, διασφαλίσαμε ότι οι σημερινές γενιές των νέων εργαζομένων θα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να λάβουν εφάπαξ.

Επιπλέον, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα ταμεία πρόνοιας παροχών εφάπαξ θα λάβουν έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 420 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητάς τους και την οριστική αποφυγή συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο μέλλον. Έτσι, για το έτος 2014 ο αριθμός των εφάπαξ που θα δοθούν συνολικά ανέρχεται σε 31.450.

Τα στοιχεία που ακολουθούν σχετικά με τον αριθμό και τα ποσά των χορηγούμενων εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων μιλούν από μόνα τους και επιβεβαιώνουν όλα όσα προανέφερα. Πράγματι, ο αριθμός των χορηγούμενων εφάπαξ για τα έτη 2012-2014 έχει αυξηθεί έναντι του αριθμού των εφάπαξ για τα έτη 2009-2011 κατά ποσοστό περίπου 166%. Αντίστοιχα, το ποσό των χορηγούμενων εφάπαξ για τα έτη 2012-2014 έχει αυξηθεί έναντι του ποσού των εφάπαξ για τα έτη 2009-2011 κατά ποσοστό περίπου 119%».Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/23/2014 02:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ι. Βρούτσης: " θεσπίσαμε το συντελεστή βιωσιμότητας, αλληλεγγύης, διαφάνειας και δικαιοσύνης. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες