ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Συνεργασία του "Χαμόγελου του παιδιού" με φορείς.

Συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των συναρμόδιων Αρχών με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια φιλική δικαιοσύνη προς τα παιδιά - θύματα κακοποίησης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, η συνάντηση του προέδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και...
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κος Βασίλειος Μαρκής, η πρώην Εισαγγελέας ανηλίκων κα Χρυσούλα Παπαταξιάρχη, ο επικεφαλής του National Advocacy Children Center στις Η.Π.Α. κ. Chris Newlin και στελέχη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες και μέσα από την πολυετή δράση του στην αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής κακοποίησης ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την πρόθεση δημιουργίας ενός κέντρου Διεπιστημονικής αντιμετώπισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και των συναρμόδιων Αρχών έναν χώρο αυτόνομο και ειδικά διαμορφωμένο, ικανό να φιλοξενήσει υπό καθεστώς πλήρους προστασίας παιδιά που μετέχουν στις νομικές διαδικασίες με την ιδιότητα του θύματος ή του μάρτυρα.

Η δημιουργία του περιγραφόμενου χώρου βασίζεται στην αξιοποίηση ιδιαίτερα επιτυχών πρακτικών του εξωτερικού και πέρα από τα άμεσα λειτουργικά αποτελέσματα στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ελληνικό πρότυπο, κατάλληλο για την εφαρμογή και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον επικεφαλής του National Advocacy Children Center στις Η.Π.Α. κ. Chris Newlin με τίτλο «Διεπιστημονική Αντιμετώπιση περιστατικών Παιδικής Κακοποίησης & Εκμετάλλευσης» που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου.

Ο κ. Chris Newlin από την πλευρά του ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το διεπιστημονικό μοντέλο λειτουργίας του Children Advocacy Center (CAC) στις Η.Π.Α. Η λειτουργία του CAC αναλύθηκε στο διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε και στο οποίο συμμετείχαν Εισαγγελείς, Δικαστικοί, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, επιμελητές ανηλίκων και υγειονομικοί. Ο βασικός στόχος των CAC είναι η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων ώστε να παρέχονται συντονισμένα και σε φιλικό προς το παιδί περιβάλλον όλες οι υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγεται η επανα- θυματοποίησή του.

Ο Υπουργός καθώς και οι συνεργάτες του συμφώνησαν στην αναγκαιότητα λειτουργίας μίας τέτοιας δομής και στη χώρα μας, δεσμευόμενοι ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίησή του.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/08/2014 03:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συνεργασία του "Χαμόγελου του παιδιού" με φορείς."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες