ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Οκτωβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιώργος Κ

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" σε όλη την Ελλάδα με τον "Οδυσσέα"...

...το 1o κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Χαριτάτο, δόθηκε η εκκίνηση του οδοιπορικού του «Οδυσσέα», του 1ου κινητού εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας για παιδιά στην...
Ελλάδα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επικαιροποιήθηκε, με την προσθήκη του «Οδυσσέα», το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο οργανισμός σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, μας θυμίζουν την πραγματική μας υπόσταση, καθώς είμαστε Υπουργείο της Παιδείας και όχι απλώς της εκπαίδευσης. Η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον απέναντι στα προβλήματα των παιδιών, είναι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας και ταυτίζονται απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αυτή την ταύτιση απόψεων ερχόμαστε να την επιβεβαιώσουμε με τις υπογραφές μας.

Θέτουμε όλες τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ευελπιστώ ότι θα έχει εκτός από συμβολικό περιεχόμενο και ουσιαστικό, καθώς οι δράσεις του Υπουργείου μπορούν συλλειτουργήσουν με τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» για ένα και μόνο λόγο, για το μέγιστο συμφέρον της κοινωνίας και των παιδιών. Σήμερα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας ανοίγουμε μια νέα σελίδα συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στυλιανός Δασκαλάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση εκφράζοντας «την χαρά και τη συγκίνησή του, που το «ταξίδι» του μεταφορικά και κυριολεκτικά πολυμήχανου «Οδυσσέα» ξεκίνησε από το ΣΕΦ για να χαρίσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους σε όλη τη χώρα» ευχόμενος «όπου υπάρχει πρόβλημα (σ.σ. ο «Οδυσσέας») να το κλείνει με περισσότερα χαμόγελα. «Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας για μια κοινωνία με περισσότερο χαμόγελο» κατέληξε στον χαιρετισμό ο κ. Δασκαλάκης.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών στη χώρα μας, ακολουθώντας τη νέα τάση που καθιστά την τεχνολογία βασικό «εργαλείο» εκπαίδευσης και χρησιμοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητές της, δημιούργησε τον «Οδυσσέα».

Ο «Οδυσσέας» τίθεται στη διάθεση των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη ως ένα Κινητό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να παρέχει τις υπηρεσίες του πανελλαδικά και να αντιμετωπίζει τα κοινωνικά θέματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η υλοποίησή του «Οδυσσέα» οφείλεται στην ανεκτίμητη και πολύτιμη συνδρομή μερικών εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, κι όχι μόνο, ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θέτει σε λειτουργία το 1ο κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας. Με χορηγούς την Microsoft, τονΚωτσόβολο, τον Γερμανό, την Cosmote, την Cyta Ελλάδος, τον ΟΤΕ, την Vodafone, την Wind, την HP, τηνDell, την Visa και υποστηρικτές την Δημουλάς Α.Ε., την Eutelsat, την G4S, την Infoquest, την Interamerican, την Sale Designers, την Stacey Hellas και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Π.Ε, ο «Οδυσσέας» έγινε πραγματικότητα».

Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες του 10ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε μια διαδραστική παρέμβαση πρόληψης και ενημέρωσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο εντός του «Οδυσσέα», χρησιμοποιώντας μέσα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο «Οδυσσέας» αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» απόλυτα ασφαλές για κάθε επισκέπτη, μικρό και μεγάλο, με απόλυτη αυτονομία και εξοπλισμένο με: τηλεφωνικό κέντρο, φωτοβολταϊκό σύστημα εναλλακτικής ενέργειας, δορυφορική κεραία, 10 εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες, 35 θέσεις εργασίας με πρόσβαση στο internet, smart TVs,Laptops, Tablets και Smart phones. Μεταξύ άλλων παρέχει δυνατότητα διασύνδεσης του τηλεφωνικού του κέντρου με την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» καθώς και με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000».

Οι βασικές δράσεις που θα υλοποιούνται στον «Οδυσσέα» είναι η ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν στα παιδιά, η κοινωνική και ψυχολογική στήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, η δυνατότητα αιμοδοσίας σε συνεργασία με τα τοπικά Νοσοκομεία / Κέντρα Υγείας, η δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, η συμμετοχή των παιδιών σε διαδικτυακές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω τουYouSmile.

Σταθμοί του κινητού εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας»:
2014: 7-10 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Μαρούσι, 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και τέλη Νοεμβρίου στη Λάρισα.
2015: Πάτρα, Τρίπολη, Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκίδα και Ιθάκη

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά:
● Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την παραχώρηση του χώρου
● Τον όμιλο Ισιγόνης και τις εταιρίες 24Shopen και Lombardini Espresso για το catering
● Την εταιρία Ανδρεάδης Audiovisual για το οπτικοακουστικό υλικό
● Την εταιρία G4S για την 24ωρη φύλαξη του «Οδυσσέα» κατά την παραμονή του στο Σ.Ε.Φ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιώργος Κ στις 10/16/2014 02:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for ""Το Χαμόγελο του Παιδιού" σε όλη την Ελλάδα με τον "Οδυσσέα"..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες