ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Στη λαϊκή συνέλευση στη Βεύη Φλώρινας η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης.

Το άνοιγμα του λιγνιτωρυχείου στη Βεύη έθεσε, ως βασική προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο διάλογος πάνω στους ουσιαστικούς όρους που θέτουν οι φορείς της περιοχής, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά στην τοποθέτησή της στη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (6/11/2014) παρουσία των τοπικών αρχών, και των βουλευτών της Π.Ε. Φλώρινας.

Η Γενική Γραμματέας στηλίτευσε τις θέσεις που εκφράζονται από...
διάφορες πλευρές και κυρίως από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως επεσήμανε «δεν περιλαμβάνουν προτάσεις αλλά αρκούνται σε ευχολόγια» και κατέθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν ώστε να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος που θα θέσει τις βάσεις για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου με περιβαλλοντικούς όρους και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Ειδικότερα στην τοποθέτησή της η κα Ευταξά μεταξύ άλλων ανέφερε: « Εγώ θα ήθελα να είμαστε περισσότερο σοβαροί και ορθολογιστές στα ζητήματα προσέγγισης τέτοιων θεμάτων. Όλοι οι προηγούμενοι στην πλειοψηφία τους επικεντρώθηκαν σε ευχολόγια, σε προγράμματα που ΘΑ γίνουν όταν ΘΑ αναλάβουν τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου «οι καλοί». Αυτό που άκουσα από τους περισσότερους εδώ σήμερα ήταν ένα ευχολόγιο. «΄Αμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες (εμείς θα γίνουμε καλύτεροι)», που έλεγαν και οι Σπαρτιάτες. Δεν άκουσα κανένα σοβαρό επιχείρημα κατά της λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου. Μόνο καταγγελίες σκανδάλων, καταγγελίες συνομωσιών χωρίς στοιχεία. Και η ουσία ποια είναι; Ότι υπάρχει ένα κλειστό ορυχείο . Αυτά, τη στιγμή που ορισμένοι «πατώντας» πάνω στο θυμικό σας, σας χρησιμοποιούν για μικροπολιτικούς λόγους.

Εγώ νόμιζα ότι αυτά τα έχουμε ξεπεράσει. Εγώ λοιπόν, εκείνο που λέω είναι ότι πρέπει να ανοίξει το ορυχείο για να ανοίξουν και οι δουλειές. Γιατί αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστό το ορυχείο, να μην ανοίξουν ποτέ οι δουλειές και εμείς να συζητάμε ακόμη και να τσακωνόμαστε για τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Υπάρχει δηλαδή και η μηδενιστική λογική που κανείς σώφρον άνθρωπος που πραγματικά θέλει να γίνει κάτι στον τόπο του δεν την υιοθετεί. Γιατί μηδενιστική λογική είναι αυτή που αποδυναμώνει τη συλλογικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς με τις κοινωνίες. Αυτή τη λογική δεν ήρθα να τη συζητήσω και δεν τη συζητώ. Είναι εκτός της λογικής της κυβέρνησης και εκτός του ιδεολογικού χώρου που εκπροσωπώ.

Αντίθετα η λογική του παίρνω κάτι και το ξεκινώ και το διαμορφώνω είναι σαφέστατα μέσα στη λογική της κυβέρνησης και τη δική μου. Εδώ θέλω να σας αναφέρω ως παράδειγμα τον αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή, που όταν ανέλαβε το ’50 τη διακυβέρνηση της χώρας είπε ότι «εγώ θα κάνω ενέργεια, θα κάνω παραγωγή, θα κάνω υποδομές». Άρα λοιπόν χάρη στην οξυδέρκειά του έβαλε να δουλέψει η ΔΕΗ να δουλέψει ο λιγνίτης.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι σήμερα δε σας λένε ξεκάθαρα την άποψή τους για τη μεταλιγνιτική εποχή, δεν σας λένε αν πραγματικά θέλουν την ενέργεια από την εξόρυξη του λιγνίτη ή όχι. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα.

Σήμερα, θα πρέπει να απαντήσουμε όλοι εδώ στα εξής ερωτήματα:
1. Αν θέλουμε το λιγνίτη
2. Αν θέλουμε να ανοίξει το ορυχείο και
3. Εφόσον συμφωνήσουμε σε αυτά να συζητήσουμε για τους σοβαρούς όρους που θέτετε:

Α. Τί θα γίνει με αυτά που σας χρωστάνε και
Β.Τα περιβαλλοντικά και όχι μόνο ζητήματα που έθεσαν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.
Αυτά η κυβέρνηση τα συζητάει και σ’ αυτά θα είμαι μαζί σας, στο πλευρό σας»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/12/2014 03:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Στη λαϊκή συνέλευση στη Βεύη Φλώρινας η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες