ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Η Γενική Γραμματέας σε συνάντηση για την πρόληψη των πυρκαγιών στο πλαίσιο του έργου «VOLNEΤ».

Στις εργασίες της δεύτερης Τεχνικής Συνάντησης για την πρόληψη των Πυρκαγιών στο πλαίσιο του Έργου «VOLNEΤ» - «Δίκτυο Εθελοντισμού για την Πολιτική Προστασία και Πρόληψη των φυσικών καταστροφών με τη χρήση νέων τεχνολογιών», παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά και απεύθυνε χαιρετισμό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το ...
απόγευμα της Τρίτης(4/11/2014) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασικών Υπηρεσιών, Εθελοντικών Οργανώσεων και Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών των Περιφερειών Ηπείρου από την πλευρά της Ελλάδας και Απουλίας από την πλευρά της Ιταλίας καθώς το έργο «VOLNEΤ» χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας εξέφρασε την πεποίθηση πως, στην επόμενη συνάντηση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα παρευρίσκεται με την ιδιότητα του εταίρου καθώς επίκειται η υπογραφή της σύμβασης με την οποία η Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων θα συμμετέχει στο συγκεκριμένο έργο.

«Η κυβέρνηση, ανέφερε η κα. Ευταξά, στηρίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης του υγιούς εθελοντισμού που στις μέρες μας αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς καθώς βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς και καλύπτει έτσι αρκετές φορές τα κενά του κρατικού μηχανισμού και του μηχανισμού της αγοράς. Επειδή ως τώρα ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είχε πολλές φορές «οσμή» σκανδάλου το κράτος επιζητά μια δομημένη σχέση συνεργασίας με τους εθελοντές και τις κάθε είδους εθελοντικές οργανώσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρόληψη και επέμβαση σε έκτακτη ανάγκη και φυσικές καταστροφές».

Η Γενική Γραμματέας ως παράδειγμα καλής πρακτικής ανέφερε το πρόγραμμα «προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» που έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και συμμετέχουν σε αυτό πολλοί φορείς του δημοσίου, δήμοι της Αττικής και η Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολούθως, συνεχάρη τόσο την απερχόμενη, όσο και την νέα Διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου που συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στην υλοποίηση του «VOLNEΤ» και ανακοίνωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συμμετέχει σε αυτό και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέσω των Δασικών Υπηρεσιών της εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως θα κάνουν το ίδιο και η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής. «Εύχομαι είπε, κάθε επιτυχία στους στόχους του προγράμματος καθώς η Ήπειρος διαθέτει δασικό πλούτο και προστατευόμενες περιοχές απαράμιλλης ομορφιάς που χρήζουν περαιτέρω προστασίας».

ΤΟ «VOLNEΤ»
Το έργο «VOLUNTEERISM NETWORKING TOWARDS CIVIL PROTECTION AND PREVENTION OF NATURAL DISASTERS WITH THE USE OF ICT» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013. Στην Περιοχή Παρέμβασης της Πράξης περιλαμβάνονται οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας στην Ελλάδα, καθώς και η Περιφέρεια της Απουλίας (Ιταλία).Κύριος στόχος του «VOLNEΤ» είναι η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς, η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών και η βελτίωση των δυνατοτήτων συμμετοχής των ΟΤΑ, των εθελοντών και του τοπικού πληθυσμού σε ενέργειες σχετικές με τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 11/05/2014 02:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Γενική Γραμματέας σε συνάντηση για την πρόληψη των πυρκαγιών στο πλαίσιο του έργου «VOLNEΤ»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες