ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: " Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν… "

Η τελευταία προσπάθεια να επιβιώσουν πολιτικά οι υπεύθυνοι για την πλήρη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ έγινε στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Λίγοι, συμβιβασμένοι και υποταγμένοι στις πολιτικές απόψεις της συντήρησης και του Σαμαρά, συγκεντρώθηκαν και βάφτισαν «δημοκρατική παράταξη», τα υπολείμματα του άλλοτε κραταιού κινήματος.
Οι πρωταγωνιστές του σημερινού κυβερνητισμού, οι...
χθεσινοί υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου, πολιτικοί αλεξιπτωτιστές και μεταφερόμενοι από πολιτικό χώρο σε πολιτικό χώρο, αυτοαναγορεύτηκαν για μια ακόμη φορά σε «σωτήρες» της χώρας, του λαού και τώρα και του ΠΑΣΟΚ.

Αποφάσισαν να ευτελίσουν και την Δημοκρατική Παράταξη αφού κατάφεραν με τις πολιτικές τους επιλογές να διχάσουν, να υπονομεύσουν και τελικά να διαλύσουν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ.

Αναζητώντας απλά σανίδα για την προσωπική τους σωτηρία, όπως έκαναν όταν μιλούσαν για τη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ, στη συνέχεια με τον εναγκαλισμό με τη κίνηση των 58 και την ΕΛΙΑ!

Είναι οι ίδιοι και απαράλλακτοι κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ που βιάζονται να τελειώσουν οριστικά με το ΠΑΣΟΚ για να μη νοιώθουν το βάρος του ιστορικού του ονόματος εμπόδιο στα πολιτικά τους σχέδια.

Ξεχνούν, ή κάνουν πως ξεχνούν, όσοι τουλάχιστον είχαν σχέση και τότε με το ΠΑΣΟΚ (οι περισσότεροι που μιλούν στο όνομά του ήταν απέναντί του), πως η Δημοκρατική Παράταξη για την οποία μιλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πρώτα απ’ όλα μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που ξεπερνούσε τα όρια των κομμάτων της εποχής και στόχευε στην αλλαγή της κοινωνίας. Μια κοινωνική συμμαχία απέναντι στη συντήρηση και τον δογματισμό, με προοδευτικό πρόσημο που θα πάλευε με το λαό σύμμαχο για μια διαφορετική Ελλάδα.

Τί σχέση έχει η Δημοκρατική Παράταξη, για την οποία αγωνιστήκαμε, με το δημιούργημα των Βενιζέλου, Λοβέρδου, Μπίστη και των λοιπών συγγενών;

Τί σχέση έχει με τον λαό, ένα πολιτικό κατασκεύασμα που βρίσκεται πολιτικά απέναντί του;

Τί σχέση έχουν με τα οράματά μας οι πρωταγωνιστές της κοινωνικής διάλυσης, της φτώχειας, της ανεργίας, του αυταρχικού δεξιού κράτους, των αντεργατικών διατάξεων, της υπερφορολόγησης και τελικά της απόλυτης εξάρτησης στις επιλογές των δανειστών;

Τί σχέση μπορεί να έχουν με την κοινωνία οι μόνιμα τα τελευταία χρόνια επιτιθέμενοί της;

Αυτό το Σαββατοκύριακο, με την ανοχή και συμμετοχή ενός μικρού αριθμού στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αναλαμβάνουν τεράστιες πολιτικές και ιστορικές ευθύνες, ενταφιάστηκε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σαν φορέας Αλλαγής.

Κατασκευάστηκε ένα ακόμα πολιτικό σχήμα συναλλαγής και δημιουργήθηκε το κόμμα – υποστύλωμα της Σαμαρικής ΝΔ.

Αυτό καμία σχέση δεν έχει με εμάς, με την Δημοκρατική Παράταξη, με τον Πολιτικό Φορέα της Αλλαγής, που όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου:
« σε σχέση με τη μορφή του αγώνα που διεξάγει και ταυτίζεται με αυτόν του λαού για ανεξαρτησία και κοινωνική αλλαγή, έχει χαρακτήρα εθνικοαπελευθερωτικό και σοσιαλιστικό. Σε σχέση με το μαζικό κίνημα , είναι φορέας πάλης και καθοδήγησης, ενότητας και πολιτικού προσανατολισμού και κατοχύρωσης των αρχών της δημοκρατικής διάρθρωσης, της αυτονομίας των θεσμών και των μορφών πάλης, της ταξικής και πολιτικής ενότητας στόχων, τακτικών και προγραμμάτων.
Σε σχέση με την εσωτερική του οργάνωση και λειτουργία, συσχετίζεται στο αναπτυξιακό μοντέλο οργάνωσης της νέας κοινωνίας, κατοχυρώνοντας δημοκρατική διαδικασία στην εκτίμηση, το σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων και ενιαία αντίληψη στην πολιτική πράξη.

Μια τέτοια πολιτική οργάνωση έχει τη μορφή ενός ριζοσπαστικού σοσιαλιστικού κινήματος.»

Τελειώνοντας οριστικά με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του συμβιβασμού και της νεοσυντήρησης, εντείνουμε τις προσπάθειες για την ανασύσταση του σοσιαλιστικού και δημοκρατικού χώρου, που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες μας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 11/04/2014 07:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: " Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν… " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες