ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Αρχίζει το ματς! Τρόικας- Τουρκίας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
 ¨Το παιχνίδι σίγουρα δεν θα είναι φιλικό και θα παιχτεί σε ¨ξένο γήπεδο¨, μάλλον δίχως διαιτητή και κανόνες.¨ ¨Προπωλούνται εισιτήρια και τα προγνωστικά οργιάζουν¨.

Άντε λοιπόν να προσεγγίσουμε και εμείς με την επικαιρότητα των γεγονότων κάποια σημεία που μπορεί να έχει αυτός ο αγώνας. Μέχρι τον περασμένο....
Οκτώβριο η συγκυβέρνηση ήταν τόσο σίγουρη για το success story ¨που κάναμε τον Σταυρό μας¨ αν τελικά θα αφήναμε πίσω την κατάθλιψη των μνημονίων και θα ξανανοιγόμασταν πάλι στα πέλαγα των διεθνών αγορών.

Προσκρούει στην κοινή λογική αν αυτό λεγόταν έτσι ή αν από πίσω του υπήρχαν ισχυρές διεθνείς διαβεβαιώσεις ότι τελικά όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα . Φυσικά αυτή η τοποθέτηση ήταν όπλο στην φαρέτρα της συγκυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον κ Τσίπρα που σήκωνε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις αλλά και να προλειάνει το έδαφος για την Προεδρική Εκλογή.
 Και όλα πήγαιναν ¨ ωραία και καλά¨… όχι όμως τόσο καλά για τους χειμαζόμενους Έλληνες!
Ξαφνικά σκάει ¨μύτη¨ ο Τούρκος ¨για έρευνα στο πλιάτσικο¨…

Κανείς δεν έδωσε την δέουσα σημασία όταν βγήκε τον Οκτώβριο το τουρκικό ερευνητικό Barbaros με την πολεμική συνοδεία του στην Κυπριακή ΑΟΖ, τι επιπτώσεις θα είχε αυτό στην ¨ψυχολογική διάθεση¨ των τοκογλύφων;

Αυτό σαν γεγονός φαίνεται ¨θορύβησε¨ περισσότερο τους δανειστές που βλέπανε έναν παλαιό γνώριμο του ΔΝΤ ( Τουρκία) να διεκδικεί ¨επίσημα¨ και παράνομα μερτικό από ενεργειακά φιλέτα.

Ξαφνικά τις επόμενες μέρες όσο αυξανόταν οι απειλές των γειτόνων μας τόσο παγώνανε τα χαμόγελα και οι διαβεβαιώσεις των εταίρων για μια γρήγορη έξοδο από τα μνημόνια ή τουλάχιστον για εφαρμογή οικονομικού μίγματος προληπτικής πιστωτικής πολιτικής.
Για να είμαστε δίκαιοι οι Γερμανοί μας είχαν ¨κόψει τον βήχα¨ από την αρχή για την έξοδο μας από το ¨ Μεσολόγγι των μνημονίων¨.

Βιάστηκε η κυβέρνηση ;
 Είχε διαβεβαιώσεις από άλλους εταίρους;
¨Ο ΘΕΟΣ και η ψυχή τους¨.

Όμως το Μπάρπαρος τελικά φαίνεται να έκανε ζημιά γιατί άνοιξε την αυλαία των πραγματικών διεκδικήσεων επί των ¨ Ευρωπαϊκών πηγών ενέργειας της Αν. Μεσογείου¨ ως είθισται να λένε τώρα οι τεχνοκράτες .

Και αντί οι δανειστές να μας πάνε με το μαλακό… αν και το είδαμε το μαλακό τους τόσα χρόνια.. αυτοί φοβήθηκαν τον Τούρκο ότι θα τους πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα.
Μάλιστα όταν άκουσαν και την επίσημη επίσκεψη του Νταβούντογλου στην Αθήνα λίγο πριν το Eurogroup ¨πήδηξαν στο ταβάνι¨.

Και από το success story φτάσαμε σήμερα σε υποθέσεις παράτασης των μνημονιακών δεσμεύσεων, σε συζητήσεις για αλλαγές στο εργασιακό, ασφαλιστικό , δημοσιονομικά κενά και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει η ¨διαστροφή των τοκογλύφων¨.

Και πάμε από αναβολή σε αναβολή στα ραντεβού…

Φυσικά είναι το μόνο πράγμα για το οποίο ¨δεν θα κλάψει¨ ο κοσμάκης.
Μήπως όλο αυτό το σκηνικό των καθυστερήσεων-αναβολών στήνεται μέχρι να ¨κατανοήσουν¨ οι δανειστές-τοκογλύφοι με τι προτάσεις και διεκδικήσεις του Σουλτάνου θα έρθει στην Αθήνα ¨ ο Βεζίρης¨;

Φαίνεται ότι η ενεργειακή πίτα δεν έχει ακόμα κοπεί οριστικά ¨τη υπαιτιότητα ¨ του Τούρκου που κάνει του κεφαλιού του και βγαίνει σεργιάνι ¨όπου του γουστάρει¨.

Θα τολμήσω μια πρόγνωση…
Θα πάμε στα πέναλτι και από το πουθενά θα εμφανιστεί ένας ¨ξανθός διαιτητής¨ για να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα (Στενά-Αιγαίο-Κύπρο).

Άρε Έλληνες αν είχαμε ψυχή και σθένος τουλάχιστον θα φωνάζαμε ¨ξεκουμπίδια¨ σε όλους αυτούς που ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο με τις ζωές των παιδιών και τις δικές μας.

Αν δεν πρόκειται να το κάνουμε εμείς θα το ¨ΟΜΟΛΟΓΉΣΟΥΝ¨ οι αιματοκυλισμένες πέτρες και οι νεκροί που σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν μέσα από την λήθη της ιστορίας βλ τον Μεγάλο νεκρό της Αμφίπολης.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 11/25/2014 08:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αρχίζει το ματς! Τρόικας- Τουρκίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες