ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Εμείς οι Έλληνες και η αλαζονεία των άλλων .

Η απάντηση του Ελληνικού λαού.

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης.
Η αλαζονεία είναι γνώρισμα της συμπεριφοράς των ανθρώπων, που πηγάζει από την υπερτίμηση του εαυτού των. Απομονώνει τα άτομα από τους συνανθρώπους τους.

Οι αλαζόνες θεωρούν τους άλλους κατώτερους, τους χρησιμοποιούνε πολλές φορές ως αντικείμενα και τους ταπεινώνει. Οι αλαζόνες δεν έχουν ανοιχτό φιλοσοφικό πνεύμα, τυφλώνονται από το...
φώς του ηλίου, φοβούνται τις ίδιες τις σκιές τους, και ξαναμπαίνουν εις την σιγουριά του σπηλαίου.

Ο φιλοσοφημένος όμως άνθρωπος θέτει συνεχώς ερωτήματα για το «τι», «πως» και «γιατί», είναι ο μόνος που μπορεί να δει την αλήθεια και παρόλο που γνωρίζει ότι θα χλευαστεί εις την προσπάθεια του να την μεταφέρει και εις τους υπολοίπους μέσα εις το σπήλαιο, ο Πλάτων υποστηρίζει πως είναι χρέος του να τους μεταδώσει την γνώση αυτή.

Η γνώση και η αλήθεια είναι οι αρετές, τα όπλα και η δύναμη των Ελλήνων οι οποίοι δεν τυφλώνονται από το φώς του ήλιου. Είναι αυτοί οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν αυτά εις την Οικουμένη.
Όμως η τωρινή οικονομική κρίση και η στοχευόμενη 6-ετής κατακρεούργηση και εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την πτώση των μασκών, όπου όλα βγαίνουν εις το φώς.

Μόλις προ ενός έτους ο νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker παραδέχθηκε δημοσίως ότι αυτός και οι συνάδελφοι του με τις Κυβερνήσεις τους γνώριζαν επί πολλά χρόνια για το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζονταν εις βάρος της Ελλάδος, και το όφελος που είχαν από αυτό οι δικές τους Οικονομίες.  Ότι σκόπιμα δεν έλαβαν μέτρα για να το σταματήσουνε.
Δεν μας εκπλήσσει η κυνική και ανερυθρίαστη αυτή συμπεριφορά ενός εξέχοντος Οργάνου της Ε.Ε.

Όπως δεν μας εκπλήσσει η πρόσφατη (12.Νοε.2014) δημοσίευση αποσπασμάτων από το Βιβλίο «Stress Test: Reflections on Financial Crises» του πρώην Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, το οποίο κυκλοφόρησε την 14.Μαϊου 2014.
Εις το οποίο αναφέρονται πρωτοφανείς λεπτομέρειες από την Συνάντηση Κορυφής των Ηγετών G7 τον Φεβρουάριο του 2010 εις το Καναδά, για την κρίση που «προκάλεσε» η Ελλάδα:
«Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: "Θα δώσουμε εις τους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε". Αυτή ήταν η στάση όλων».

Η ανήκουστη, αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά των Ισχυρών (!) δεν μας εκπλήσσει, αλλά ούτε και μας αγγίζει.

Εμείς οι Έλληνες, αλλά και η πλειονότητα των λαών του πλανήτη, έχουμε συνηθίσει να ανεχόμαστε τις βάρβαρες συμπεριφορές όλων εκείνων, οι οποίοι επί εκατονταετηρίδες καταληστεύουν την ανθρωπότητα, και ευθύνονται για τα ανείπωτα δεινά που έχουν προκαλέσει με την Αποικιοκρατία, με τις επεμβάσεις, τους εκβιασμούς, τους απειράριθμους πολέμους εναντίον άλλων λαών, και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και τις ανυπολόγιστες απώλειες και ζημίες εις βάρος της ανθρωπότητας.

Ούτε μας φοβίζουν οι απειλές τους, ότι θα μας «συντρίψουν»!
Αυτοί οι οποίοι με την σιωπή και την ανοχή συγκεκριμένων Οργάνων της Ε.Ε. κερδοσκοπούσαν εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
Αυτοί οι οποίοι ανέδειξαν την «μίζα έναντι της μίζας» για να θησαυρίζουν πολλαπλάσια εις βάρος του Λαού μας.
Αυτοί οι οποίοι επί δεκαετίες διέφθειραν με τις «μίζες έναντι της μίζας» το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και μετέτρεψαν την πολιτική Ελίτ της Πατρίδας μας σε δικά τους και πειθήνια όργανα και τους κατέστησαν όμοιους τους, πιστά αντίγραφά τους.
Αυτοί οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα όργανά τους για να χρεοκοπήσουν την Πατρίδα μας και να προκαλέσουν ανείπωτα δεινά εις τον Λαό μας.

Εμείς οι Έλληνες δεν φοβούμαστε τις απειλές των εχθρών της Πατρίδας μας,
Ούτε τις απειλές και τους εκβιασμούς εκείνων, οι οποίοι κατέστησαν όργανα των εχθρών μας, και οι οποίοι δεν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 11/14/2014 12:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εμείς οι Έλληνες και η αλαζονεία των άλλων . "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες