ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο!

Μακαριότατε!
Αν είναι να με γνωρίσετε έστω και μέσα από αυτήν την επιστολή, είναι σημαντικό να ξέρετε ποιος είμαι και τι ζητάω από σας.

Το όνομά μου είναι Αλέξανδρος. Είμαι 40 ετών, πατέρας 2 παιδιών, επίσης είμαι εκπρόσωπος σχολικής επιτροπής στην Α' βάθμια Εκπαίδευση και για την Δικτυακή ενημέρωση, της...
Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων Καματερού και μέλος στο Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων , Αττικής.

Μπορεί να είμαι μακριά από το χωριό και τον τόπο μου, αλλά δεν παύω να σκέφτομαι και να προσπαθώ για το χωριό και τους ανθρώπους του.

Δεν θέλω ετικέτες, δεν θέλω να ζω χωρίς να υποστηρίζω αυτό που είμαι και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι.
 Δεν θέλω να έχω κύριο κίνητρο τα χρήματα.

Είμαι από το χωρίο Βελιάχοβο επαρχίας Μεσοποτάμου στην Β. Ήπειρο.
Στόχος μου είναι να φθάσω τα Ιμαλάια, γιατί έτσι το αποκαλούν χαριτωμένα μερικοί το χωριό μου.
Εδώ επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω δυο λόγια του συγχωριανού μου, μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα, του κ. Κώστα Νούσια: «Ορεινός και δύσκολος ο δρόμος για το Βελιάχοβο. Τέτοιοι είναι συνήθως οι δρόμοι προς την ομορφιά και την ύπαρξη».

Εδώ και καιρό παρακολουθώ με θαυμασμό μέσα από το δικό μου φινιστρίνι και ότι πιάνει η κεραία μου από ανθρώπινο ενδιαφέρον τον ψυχικό σας κόσμο, την απλότητα σας και τη γλύκα στους λόγους σας που προσεγγίζει την αγιότητα.

Αυτή η αγάπη που μου μετέδωσε ο πατέρας και οι παππούδες μου για το χωριό και για την πατρίδα μου την Β. Ήπειρο, και την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας, με οδήγησε να βρω το θάρρος να σας εκφράσω τα θερμά συναισθήματά μου και να σας πω, πως μπορεί καμιά φορά να ήρθατε σε σύγκρουση με πολλούς γιατί δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν το πνευματικό περιεχόμενό σας, αλλά πιστέψτε με, κάθε λέξη σας έχει τα δικά σας αποτυπώματα.
Έχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής και ηθικής, θα διατυπωθούν σε μας από τις δικές σας δοκιμασίες και θα μας κάνουν, αν όχι τέλειους όπως εσείς, πιο ώριμους, πιο καλούς.
Κι έχει ο Θεός.
Αυτή ίσως είναι η αμοιβή κάθε ανθρώπου.
Φεύγοντας να αφήνει κάτι παντοτινό.
Αγάπη - ευγένεια - χιούμορ - δύναμη.

Μακαριότατε!
Ένα παμπάλαιο χωριό που κάποτε ήταν κεφαλοχώρι της περιοχής μας με ιστορία, μυθολογία και αρχαιότητες, που είχε εφτά εκκλησίες με σημαντικότερη εκείνη της Μονής της Αγίας Τριάδος (η αλλιώς Μονή Δρυογονοβουνίου ), τώρα αργοπεθαίνει λόγω κακών συνθηκών, αδιαφορίας και εγκατάλειψης από τους πάντες.

Θα σας παρακαλούσα ταπεινά όπως βάλετε λιγάκι το χεράκι σας για την επισκευή του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, τον οποίο επισκέφτηκε ο Άγιος Κοσμάς ορμώμενος από τη Δρόβιανη καθώς λένε και οι παλαιοί μας, τώρα έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή.
Σωριάστηκε από παντού, ενώ έχουν απομείνει μόνον δυο από τα τείχη του και διαφυλάσσονται ακόμα λίγες από τις εικόνες του.

Σημειώνω ότι, αντίθετα από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από τη λαίλαπα του καθεστώτος Χότζα, το εκκλησάκι αυτό της Παναγίας, ως εκ θαύματος δεν το άγγιξε κανένας.
Τώρα όμως θλίβεται η καρδιά μας σας το βλέπουμε σε μια τέτοια κατάσταση.

Τα χρήματα που θα έδινε ο καθένας μας, στη σημερινή συγκυρία, δεν θα έφταναν για την ανοικοδόμηση του.
Θέλω οι παππούδες και η γιαγιές μας, αυτοί οι λίγοι που είναι στο χωριό και κρατούν Θερμοπύλες, να μπορούν να ανάβουν ένα κεράκι σε καινούριο εκκλησάκι και όχι πάνω στα ερείπια του. Θέλω με τη βοήθεια της Παναγίας, να επιστρέψω κάποτε στο χωριό και στον τόπο μου μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους.
Θέλω να ξαναδώ αυτό το χωριό να ζωντανέψει, να ακούω τις παιδικές φωνούλες που άκουγα κάποτε.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ

Αλέξανδρος Χ. Γκίνος
3/11/2014


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 11/05/2014 08:39:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες