ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή του Φίλιππα Ευαγγέλου.

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως επανεκλεγείς αιρετός στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Ηπείρου θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηπείρου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου με την αυξημένη δύναμη των 480 περίπου ψήφων.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη...
δύσκολη συγκυρία αποτελεί διπλή τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη η επανεκλογή μου στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου διότι οι εκπαιδευτικοί – και γενικότερα όλη η κοινωνία - ζούμε τις πιο δύσκολες συνθήκες τόσο στο χώρο εργασίας μας όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Πιστεύω ότι, ιδιαίτερα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι αναγκαία η συμμετοχή μας στα δρώμενα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας διότι οφείλουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε στα άδικα μέτρα που υλοποιούνται εις βάρος του κλάδου των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση ολόκληρης της κοινωνίας. Οφείλουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους τους κοινωνικούς φορείς, προβάλλοντας με πειστικά επιχειρήματα τόσο τις αδικίες που έχουμε υποστεί όσο και τις διεκδικήσεις μας.

Για παράδειγμα, θα συνεχίσει να αποτελεί κύριο στόχο μου να αναδεικνύω καθημερινά την άδικη και απάνθρωπη οικονομική και επιστημονική μας απαξίωση, προβάλλοντας ως κυρίαρχα επιχείρηματα τόσο τον αξιοκρατικό τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο και όσο και τον παιδαγωγικό – επιστημονικό ρόλο τους.

Ειδικότερα, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στην κοινωνία με συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και αντικειμενικά επιχειρήματα. Αξίζει να ενημερώνουμε συνεχώς την κοινωνία ότι οι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν αξιοκρατικά είτε από τον πίνακα προϋπηρεσίας που είναι ο πλέον αντικειμενικός και διαφανής με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια (και επιπλέον αξίζει να επισημανθεί ότι πολλές φορές «μάζευαν» προϋπηρεσία για χρόνια σε ακριτικές περιοχές και δαπανώντας περισσότερα χρήματα από το μισθό τους) είτε από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα, στόχος μου θα είναι να προσπαθώ να αναδεικνύω και να διεκδικώ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα όπως είναι:
• η άμεση κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (τόσο για τη γενική όσο και για την ειδική αγωγή)
• η αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων
• η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων
• η θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής
• η επαναλειτουργεία των Διδασκαλείων και συστηματικών μορφών επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών
• η αξιοπρεπής Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
• η ίδρυση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα ΕΑΕΠ Δημοτικά Σχολεία
• η απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για την «αξιολόγηση» και η έναρξη διαλόγου για ένα αντικειμενικό και ρεαλιστικό σύστημα αξιολόγησης που δεν θα έχει τιμωρητικό, αλλά ανατροφοδοτικό προσανατολισμό

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω από βάθους καρδιάς ότι καθημερινός μου στόχος θα συνεχίσει να είναι η προσπάθειά μου να μπορέσω αλλάξω την αντίληψη σχετικά με την απαξίωση που έχουν υποστεί οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και φυσικά στην εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, οφείλω και οφείλουμε να αλλάξουμε την άποψη της κοινωνίας για τον συνδικαλιστή. Δυστυχώς, ο όρος του συνδικαλιστή έχει ευτελιστεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές, χωρίς φυσικά να ευθύνεται η πλειοψηφία αυτών. Κατά συνέπεια, στόχος μου είναι να αποκαταστήσω την αρνητική εικόνα που υπάρχει και να αντικαταστήσω τον παραπάνω όρο με τον όρο εκπρόσωπος των εργαζομένων, που αντικατροπτρίζει και την ουσία του αιρετού εκπροσώπου.

Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσω να υπηρετήσω όλους σας ως ουσιαστικός και πραγματικός ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ, δημιουργώντας μια νέα θεώρηση για τα πολιτικά δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης με τεκμηριωμένο, έγκυρο, διεκδικητικό και αποτελεσματικό λόγο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Τα αποτελέσματα της 5ης Νοεμβρίου 2014 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Ηπείρου είναι τα ακόλουθα:**Οι δυο αιρετοί που εκλέγονται στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου είναι:
Τακτικός ο Ευαγγέλου Φίλιππος (ΔΑΚΕ/ΠΕ), (με αναπληρωτή τον κ. Καυκιά Βύρωνα)
Τακτικός ο Μπουκομάνης Δημήτριος (ΔΗΣΥ) (αναπληρωτής δεν έχει οριστικοποιηθεί λόγω μη καταμέτρησης όλων των σταυρών)- Με ιδιαίτερη εκτίμηση -
Ευαγγέλου Φίλιππος του Βασιλείου
Επανεκλεγείς αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου με τη ΔΑΚΕ/ΠΕ
Δάσκαλος στο 9ο Δ.Σ. Διαπολιτισμικής Εκπ/σης Ιωαννίνων
E – mail: filipevang@gmail.com


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 11/06/2014 08:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή του Φίλιππα Ευαγγέλου. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες