ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Η στυμμένη λεμονόκουπα και η ανάπτυξη!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός.
Γελοίοι είσαστε όλοι…
Ναι, σε σας απευθυνόμαστε…

Σε εσάς που τόσο καιρό αμφισβητείτε το success story…
Σε εσάς που τολμάτε να αμφισβητείτε ότι ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη...
ανάπτυξη…

Τι;
Και εμείς το ίδιο κάναμε με τα άρθρα μας;
Ε, τι να κάνουμε!
«Mea culpa», «κάναμε λάθος» που συνηθίζουν να λένε και οι πρωθυπουργοί μας και καθαρίσαμε.
Πρέπει όλοι μαζί να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Σαμαρο-Βενιζέλο γιατί τους αδικήσαμε…

Δυστυχώς για όλους εμάς, τα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι συγκλονιστικά και δεν χωρούν παρερμηνεία.
Η Wealth-X μαζί με την Τράπεζα UBS στην ετήσια έκθεση τους για το 2014 αποκάλυψαν σημαντική αύξηση των πολύ πλούσιων Ελλήνων!
Συγκεκριμένα ο αριθμός των πολύ πλούσιων ανθρώπων στην Ελλάδα έφτασε το 2014 τους 565 από 505 που ήταν το 2013.

 Εδώ αξίζει να σημειώσουμε και κάτι άλλο.
Η αύξηση της συνολικής περιουσίας των πλουσίων Ελλήνων μεταξύ 2013 και 2014 ήταν της τάξης του 16,7%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό παγκοσμίως ήταν 6%!

Καταλάβατε γιατί είσαστε, είμαστε, γελοίοι;
Οι ξένοι ολιγάρχες κατάφεραν να αυξήσουν τα υπερπλούτη τους κατά «μόλις» 6%, ενώ στην Ελλάδα τα δικά μας τα τζιμάνια, οι ντόπιοι ολιγάρχες, κατάφεραν να πετύχουν «ανάπτυξη» σχεδόν δυόμιση φορές πάνω από την παγκόσμια!
Αν δεν είναι αυτό επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρο-Βενιζέλου, τότε τι είναι;
Και δεν πάει να φωνάζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας…

Αλλά η κυβέρνηση έχει και την ανάλογη ανταμοιβή από τον λαό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούν το 2012, όχι το 2014, το 45% του λαού έχει παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.
Βέβαια αυτό το ποσοστό της ΕΛΣΤΑΤ η κυβέρνηση θα το κρίνει άκρως ικανοποιητικό μια και αφορά όλο το πολιτικό σύστημα όχι μόνον εκείνη.

Εδώ στην άλλη έρευνα, την παγκόσμια, η Ελληνική κυβέρνηση είχε βγει η τρίτη πιο μισητή κυβέρνηση και τώρα θα την πειράξει αυτό το ποσοστό, έστω και αν αφορά το 2012;
Γιατί βεβαίως αν η έρευνα γινόταν φέτος, το 2014, τα ποσοστά θα ήταν τελείως διαφορετικά…

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση συνεχίζει τις «μάχες» της με τους εκπροσώπους των δανειστών αλλάζοντας συνεχώς εσώρουχα…

Βλέπετε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…
Από την μία ο λαός όχι απλά έχει φθάσει στα όρια της αντοχής του αλλά και τα έχει ξεπεράσει, και από την άλλη είναι οι δανειστές.

Σου λένε, κύριε Σαμαρά σε βάλαμε να κάνεις μια δουλειά, το δέχθηκες, και τώρα αθετείς τον λόγο σου και τα όσα έχεις υπογράψει…
Σαν του λένε πως το παίζεις;
Παλιά ήσουν αντιμνημονιακός, και για να φύγεις από την διεθνή απομόνωση και περιφρόνηση από τις αρλούμπες που έλεγες έγινες μνημονιακός, και τώρα ξανά κωλοτούμπα και δεν είσαι απλά αντιμνημονιακός αλλά θέλεις να φανείς ότι σκίζεις μνημόνια, λέμε τώρα και κάτι να γελάσουμε, διώχνεις άρον-άρον το ΔΝΤ και πάει λέγοντας;
Άσε που και αυτοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι στην Ελλάδα οι υπερπλούσιοι έγιναν υπερπλουσιότεροι!

Εκείνο που δεν αντιλήφθηκε ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή είναι ότι για τους ξένους ήταν απλά ένα πιόνι.
Μια λεμονόκουπα που αφού την έστυψαν θα την πετάξουν και μάλιστα κατά τον χειρότερο τρόπο για να αποτελέσει παράδειγμα για τους επόμενους.

Η διακυβέρνηση των τελευταίων ετών, και ειδικά επί πρωθυπουργίας Σαμαρά είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά.
Πολιτική σήψη, γάγγραινα, ανομία, ατιμωρησία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τεράστια «μεγάλη φοροδιαφυγή», ξεφτιλιστικές για ένα κράτους δικαίου (ν)τροπολογίες, καταπάτηση του Συντάγματος, ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και το Δίκαιο της Ε.Ε. δεν ισχύει πια στην Ελλάδα και τόσα άλλα.

Τα «άπλυτα» που θα βγουν στην επιφάνεια θα είναι συγκλονιστικά για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και ειδικά για τους συγκυβερνήτες μας.

Γιατί;
 Μα γιατί το γράψαμε και ανωτέρω.
 Δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα άλλο…
Τους είναι παντελώς άχρηστο…

 Και τις στυμμένες λεμονόκουπες κανένας μας δεν τις κρατά.
Τις πετάμε όλοι μας…

 Μην ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα ότι ήθελαν να πετύχουν στην Ελλάδα οι ξένοι το επιτύγχαναν χάρις στα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους από την διαφθορά του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.
Μίζες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, offshore εταιρείες, όλα τα έχει ο μπαχτσές…

Συν τοις άλλοις, ευτυχώς για τον λαό, υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που δουλεύουν ακόμη και έξυπνα και μεθοδικά και όπως πρέπει.

Για παράδειγμα τι κοροϊδία έφαγαν οι εισαγγελείς που έκαναν την έφοδο στα γραφεία και στην οικία του κ. Λιακουνάκου;
Μέχρι ότι έψαξαν και τα εσώρουχα της κυρίας μάθαμε…
Αυτό που δεν μας είπαν ποτέ όμως ήταν για το υπόγειο με τα αρχεία που βρήκαν κατά σύμπτωση (!) ή που καλύτερα μπορεί να ήξεραν από πριν οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς, από κάποιο «βαθύ λαρύγγι», και που τελικά ο θυρωρός ήταν που έκανε το λάθος και την αποκάλυψε…

Δεν ξέρουμε αν οι απόφοιτοι του Χάρβαντ ή του Κολλεγίου Αθηνών διδάχθηκαν ή διδάσκονται σε κάποιο μάθημα τους τα λόγια του Θουκιδίδη, ότι «Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…»!

Το πιθανότερο είναι ότι το διδάχθηκαν αυτό το κείμενο.
Απλά κάποιοι σπουδαστές μπορεί να έλειπαν από το μάθημα εκείνη την ημέρα...

Πάει πουθενά το μυαλό σας;…


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/21/2014 02:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Η στυμμένη λεμονόκουπα και η ανάπτυξη! "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες