ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

H Xημεία υπό διωγμό.

Γράφει ο Παπαγεωργίου Δημήτρης*.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ψηφίστηκε από την Βουλή ο νόμος 4186 για την Παιδεία και το εξεταστικό σύστημα. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο για την Θετική-Τεχνολογική κατεύθυνση τα εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσικά και Χημεία. Τότε τον είχε ψηφίσει και ο κ. Λοβέρδος.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου ο κ. Λοβέρδος φέρνει στην Βουλή το ...
νομοσχέδιο για την έρευνα και 21 τροπολογίες. Μεταξύ αυτών και η τροπολογία που αλλάζει τα εξεταζόμενα μαθήματα, συγκεκριμένα αναφέρει: “Χημεία ή Πληροφορική κατά περίπτωση” χωρίς άλλες διευκρινήσεις.

Με αυτό τον τρόπο όμως δεν έχουμε απλώς την επαναφορά της Πληροφορικής αλλά επί της ουσίας την Πληροφορική στην θέση της Χημείας καθώς η επιλογή θα γίνεται από τους μαθητές και η εμπειρία της τεχνολογικής κατεύθυνσης έχει δείξει ότι οι μαθητές προτιμούν το πιο “εύκολο” μάθημα, δηλαδή την Πληροφορική. Το να επιλέγουν οι ίδιοι οι μαθητές είναι αντιπαιδαγωγικό και δημιουργεί ανισότητες (εισαγωγή σε ίδιες σχολές με διαφορετικά εξεταζόμενα μαθήματα!).

Ο κ. Λοβέρδος φρόντισε να επαναφέρει την Πληροφορική (αποδεχόμενος την πίεση του κλάδου Πληροφορικής) αλλά το κάνει εις βάρος της Χημείας. Η Χημεία είναι μια από τις βασικές και σύγχρονες επιστήμες και είναι προαπαιτούμενο εφόδιο για πληθώρα σχολών. Η ελλιπής διδασκαλία της οδηγεί σε πρωτοετείς φοιτητές “χημικά αναλφάβητους”. Πολλές σχολές έχουν διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο για αυτή την κατάσταση.

Μια από τις στρεβλώσεις, που ενισχύεται στο νέο σύστημα είναι και η εξής. Μαθητές που κατευθύνονται π.χ προς τη Νομική και μαθητές που κατευθύνονται π.χ προς το Πολυτεχνείο θα έχουν αποκτήσει από το σχολείο τις ίδιες ακριβώς ελάχιστες γνώσεις Χημείας, που θα έχουν διδαχθεί στις λίγες ώρες που θα διδάσκεται πλέον το μάθημα μέχρι και την Β’ Λυκείου!

Eπίσης αρκετά Λύκεια, κυρίως τα μικρά, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ύπαρξης καθώς με 6 ΕΠΕ δεν θα μπορούν να σχηματισθούν τμήματα σε όλα τα μαθήματα, και οι μαθητές θα “αναγκάζονται” να μπουν σε όποιο τμήμα δημιουργηθεί.

Πιστεύουμε, ότι έστω και την τελευταία στιγμή, οι βουλευτές τους Ελληνικού Κοινοβουλίου θα αντισταθούν στις μεθοδεύσεις του πολιτικού γραφείου του κ. Υπουργού, δεν θα δεχθούν την αλλοίωση του νόμου 4186 και ΔΕΝ θα ψηφίσουν την τροπολογία του κ. Λοβέρδου .

Παπαγεωργίου Δημήτρης, Χημικός
Πέτσιος Ερρίκος, Χημικός
Ιωάννινα,
(ηλεκτρονικές διευθύνσεις)
dimpapag4@gmail.com
Future@futureschool.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 11/27/2014 09:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "H Xημεία υπό διωγμό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες