ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Ίμια…Μία από τα ίδια στην Κύπρο;

Γράφει ο Δρ. Κ. Βαρδάκας. 
Η νύχτα των Ιμίων έφερε την νύχτα των μνημονίων στην Ελλάδα. Και η νύχτα των μνημονίων στην Κύπρο έφερε το Barbaros στα Κυπριακά νερά. ¨Κάθε λέξη και ένας πόνος , κάθε πόνος και καημός¨

Φυσικά και τα Ελληνικά Ίμια έχουν την υφαλοκρηπίδα τους μπορεί όμως κάποιος ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου που μας πέρασε να πάει πχ να στήσει πάνω σε αυτά την Γαλανόλευκη με...
τον σταυρό;
Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο= 1996 ¨γεωπολιτική κίνηση ματ¨ των Τούρκων.

Το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ= 2014 ¨γεωπολιτική κίνηση ρουά ματ¨ των Τούρκων.
Με τι μοιάζει η βραχονησίδα των ΙΜΙΩΝ όπως ξεπροβάλει από γαλάζιο Αιγαίο με τα πέριξ αυτής υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα;
Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι μοιάζει με μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου.;

Και τώρα επί του τούρκικου πρακτέου…
Περιβάλλεται η Κύπρος από βραχονησίδες σαν αυτές που συναντούμε στο Αιγαίο;
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ αλλά εικονικά μπορεί.

Τι κάνουνε λοιπόν οι Τούρκοι;
Μεταφέρουνε στο άψε-σβήσε στα σχετικά αβαθή των Κυπριακών νερών πλωτές εξέδρες άντλησης και στήνουν… ¨βραχονησίδες τύπου ΙΜΙΩΝ¨ με την δική τους ¨ τεχνητή υφαλοκρηπίδα¨.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συμφωνία Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν έχει επιτευχθεί εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα με την Αζέρικη κυβέρνηση, να διαβεβαιώνει ότι μπορεί η κρατική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου SOCAR να διαθέσει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας όχι μία άλλα δύο πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου.

Η ανακοίνωση της Συμφωνίας θα γνωστοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη βδομάδα.
 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι, στόχος της SOCAR είναι μετά την συμμετοχή της στο συγκρότημα πετροχημικών της Τουρκίας Petkim θα ευδοκιμήσει και η εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών της Τουρκίας Petrol Ofisi με την οποία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις, ενώ την ίδια ώρα σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η κατασκευή διυλιστηρίου της SOCAR στην Τουρκία.
Μάλιστα οι δυνατότητες της πλατφόρμας για την οποία επήλθε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Συγκεκριμένα τόσο η Heydar Aliyev, όσο και η Dada Gorgud είναι παλαιάς τεχνολογίας με την δεύτερη μάλιστα να χρονολογείται από το 1980.

Επιπλέον, η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους για γεωτρήσεις δεν μπορεί να ξεπεράσει σε βάθος τα 600 μέτρα δηλαδή για θαλάσσιες περιοχές σχετικά ρηχές αφού όπως γνωρίζουμε στο κοίτασμα Αφροδίτη οι γεωτρήσεις έφτασαν τα 1700 μέτρα και στον Ονασαγόρα μάλλον θα ξεπεράσουν τα 1800.
Η θαλάσσια περιοχή στην οποία κινούνται οι Τούρκοι δεν έχει πολύ μεγάλο βάθος. Δηλαδή στα οικόπεδα 1, 2 και 3 δε μπορεί να είναι αποτελεσματική μια γεώτρηση αφού, και εκεί το βάθος είναι απαγορευτικό για τις πλατφόρμες αυτές.
Δημήτρης Μανουσάκης 31.10.2014 19:32
sigmalive.com/news

Με τέτοιες πλωτές εξέδρες εξόρυξης καθίσταται αδύναμο το σενάριο η Τουρκία να θελήσει να προχωρήσει σε έρευνα ουσιαστική και εξόρυξη την στιγμή που αυτές θα περιτριγυρίζονται από φρεγάτες και υποβρύχια.

Η Τουρκία σήμερα με το Barbaros και αύριο σύντομα με τις πλωτές εξέδρες που παρήγγειλε ¨ πατάει πόδι ¨ δια θαλάσσης στην Κύπρο.

Η Τουρκία με τις πλωτές αυτές εξέδρες, ¨τεχνητές βραχονησίδες¨ στήνει ¨γκρίζες ζώνες διαπραγμάτευσης¨ στην Ενεργειακή Λεκάνη της Αν. Μεσογείου και φωνάζει παρούσα στο μεγάλο ανατολίτικο παζάρι που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε λίγο καιρό δεν θα λέμε ¨ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα¨
Αλλά θα λέμε ¨ιδού η Κύπρος ιδού και το πήδημα¨ καθότι η Κύπρος πλέον δεν πέφτει μακριά όπως παλιά.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ αφιερωμένο στα παλληκάρια που έπεσαν στην μαρτυρική Κύπρο και στα Ίμια αλλά και σε αυτά τα παλληκάρια που είναι αποφασισμένα να ακολουθήσουν το ηρωικό παράδειγμα των προηγουμένων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 11/05/2014 08:45:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ίμια…Μία από τα ίδια στην Κύπρο;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες