ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Εκδήλωση: "Το 'Επος του ΄40 και την προσφορά της Ηπειρώτισσας γυναίκας ."

Το 'Επος του ΄40 και την προσφορά της Ηπειρώτισσας γυναίκας σ΄ αυτό, γιόρτασε πανηγυρικά και με παραδοσιακό γλέντι, ο Ηπειρώτικος Σύνδεσμος Πειραιά, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στο Πολιτιστικό του κέντρο

Στη κατάμεση αίθουσα του Πολιτιστικού του Κέντρου στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος, τη Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, διοργάνωσε εκδήλωση για (ακολουθεί φωτογραφικό υλικό) ...
το 'Επος του '40 και τη γυναίκα της Πίνδου.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από το νωρίς το πρωί το Πολιτιστικό Κέντρο του Συνδέσμου. Είναι φανερό πως η σοβαρή και η υπεύθυνη δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος Δημήτρης Λένης και το Δ.Σ. του Συνδέσμου, αποδίδει καρπούς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές Πειραιά Αναστάσιος Νεράντζης και Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην Υπουργός Ηπειρώτης Αντώνης Φούσας, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Αλεξίου, ο καρδιοχειρούργος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέφανος Φούσας, ο συγγραφέας Μητς Μήτσης, εκπρόσωποι Ηπειρώτικων Αδελφοτήτων του λεκανοπεδίου Αττικής και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων του Πειραιά και αποδημικών Οργανώσεων, καταγόμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Λένης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην προσφορά των Ηπειρωτών και των Γυναικών της Πίνδου στον πόλεμο του 40, οι οποίες αψηφώντας τα πάντα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Βούρδας, με ένα εμπνευσμένο πανηγυρικό λόγο αναφέθηκε στα γεγονότα της εποχής, στο Έπος του '40 και στην εν γένει δράση και προσφορά του άμαχου πληθυσμού και ειδικά των ηρωίδων γυναικών της Πίνδου.

Ακολούθησε παρουσίαση, υπό τους ήχους ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας, παραδοσιακών χορών από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου.

Και κατόπιν, έτσι όπως οι Ηπειρώτες ξέρουν να γλεντούν, ακολούθησε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι, που διήρκησε μέχρι τις βραδυνές ώρες.

Στους παρευρισκόμενους προσφέθηκαν διάφορα εδέσματα της ηπειρώτικης κουζίνας και το κύριο πιάτο ήταν πωγωνήσιο κοφτό με κρέας, που μαγείρεψαν επιτόπου μέλη του Συνδέσμου, άντρες και γυναίκες, υπό την γενική εποπτεία του μοναδικού, διαχρονικού εραστή και υπηρέτη της ηπειρώτικης παράδοσης, που την στηρίζει παγκόσμια και από τη θέση του χοροδοδιδασκάλου, Κώστα Μάτσια, από τα Κτίσματα Πωγωνίου και ανεπανάληπτου στις πρωτοτυπίες και στα event.

Βέβαια, το ηπειρώτικο τσίπουρο και τα κρασία της Ζίτσας έρευσαν άφθονα, ανεβάζοντας την διάθεση όλων και οι ηπειρώτικες πίτες και γλυκά, έγιναν ανάρπαστα.
Όπως παλιά τον χορό άνοιξαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Λένης και μέλη του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας και οι εκπρόσωποι των Ηπειρώτικων Αδελφοτήτων.

Ακολούθησαν όλοι στο χορό, με ηπειρώτικους σκοπούς, υπό τους ήχους ηπειρώτικης παραδοσιακής κομπανίας που έπαιζε ακαταύπαστα γνήσια και παραδοσιακά.
Φυσικά η διάθεση και το κέφι όλων ανέβηκαν στα ύψη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή της ηπειρώτικης νεολαίας του Συνδέσμου ήταν σημαντική και οι νεόι ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν και στον χορό.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση αυτή, τους πρωταγωνιστές και τους χορηγούς.
Και του χρόνου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/13/2014 08:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εκδήλωση: "Το 'Επος του ΄40 και την προσφορά της Ηπειρώτισσας γυναίκας .""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες