ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Αναβολή της συζήτησης για την ερώτηση του Σ. Καλογιάννη για την οριοθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας .

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης Ερώτησης του Σταύρου Καλογιάννη με θέμα την οριοθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας .

Δεν συζητήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, της επίκαιρης Ερώτησης του Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τη μεγάλη καθυστέρηση στην οριοθέτηση της...
γης υψηλής παραγωγικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, είχε καταθέσει ο Σταύρος Καλογιάννης τον προηγούμενο μήνα (αρ. πρωτ. 3519/391/10.10.2014), προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην Ερώτησή του:
«Η αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας αποτελεί μη ανανεώσιμο φυσικό πόρο και η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία της, στο πλαίσιο της αειφορίας.

Σύμφωνα με το Ν. 3399/2005, με κοινή Απόφαση των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ (ΠΕΚΑ) και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται τα γεωγραφικά όρια της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητα. Προαπαιτούμενο για τον καθορισμό των γεωγραφικών ορίων αποτελεί ο καθορισμός των κριτηρίων ποιοτικής διαβάθμισης και κατάταξης σε κατηγορίες παραγωγικότητας της αγροτικής γης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Με την ΚΥΑ 168040/2010 έγινε ο καθορισμός των κριτηρίων, όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

Απαντώντας σε παλιότερη Ερώτησή μου (υπ’ αριθ. πρωτ.: 12364/721/2010), η τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ενημέρωνε ότι μετά τον καθορισμό των κριτηρίων κατάταξης σε κατηγορίες θα ακολουθούσε ο καθορισμός των γεωγραφικών ορίων της γης υψηλής παραγωγικότητας σε ολόκληρη τη χώρα. Σε επόμενη Ερώτησή μου (υπ’ αριθ. πρωτ.: 17266/812/2011) ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε ότι «συνεστήθη επιστημονική ομάδα εργασίας προκειμένου να συντονίσει την οριοθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας».

Έκτοτε πέρασαν πάνω από τρία χρόνια, χωρίς να έχει γίνει κανένα βήμα επί του θέματος.
Καθώς η Κυβέρνηση, ορθώς, επιχειρεί να ενισχύσει την επιστροφή στην ύπαιθρο της νέας γενιάς, προκειμένου αυτή να ασχοληθεί με τη γεωργική παραγωγή και την κτηνοτροφία, είναι αυτονόητο ότι τα συναρμόδια Υπουργεία θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για την οριοθέτηση των εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας, ώστε αυτές να αποτελέσουν πόλο έλξης και να αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα από τους νέους αγρότες».

Στις 19 Νοεμβρίου 2014 ο Σταύρος Καλογιάννης μετέτρεψε την Ερώτηση σε επίκαιρη, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή, καθώς η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (375/18.11.2014) επί του θέματος ήταν εκπρόθεσμη και αόριστη, αναφέροντας ότι «μετά την 31η/12/2014 που θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα κριτήρια παραγωγικότητας, θα προκύψει η οριοθέτηση της αγροτικής γης από άποψη παραγωγικότητας»!

Μετά την ανακοίνωση, χθες, από τον Πρόεδρο της Βουλής της αναβολής της συζήτησης και αυτής της Ερώτησης, ο Σταύρος Καλογιάννης επιφυλάχθηκε να επαναφέρει το θέμα στη Βουλή.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/26/2014 01:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αναβολή της συζήτησης για την ερώτηση του Σ. Καλογιάννη για την οριοθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας . "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες