ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Καταγγελία. "Η «ατομικότητα» είναι ισχυρότερη του αγαθού της ζωής και της προστασίας της ατομικής μας περιουσίας;"

Αξιότιμη διαχειριστική ομάδα του Ήπειρος-Ελλάς,
πριν από δύο μήνες, έλαβα μία επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την οποίαν υπέγραφαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Παναγιώτης Ροντογιάννης και ο ελεγκτής της Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Ρούσσος.

Μου ζητούσαν να αφαιρέσω τις δύο βιντεοκάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα δύο γκαράζ της οικογένειάς μου στην πολυκατοικία στην οποία διαμένουμε, τα οποία προσπάθησαν να ....
παραβιάσουν 3 φορές και ευτυχώς προλάβαμε να ειδοποιήσουμε το 100 και σώθηκαν τα αυτοκίνητά μας και άλλα χρήσιμα αντικείμενα που υπήρχαν στα γκαράζ.

Μόλις ειδοποίησα την πλειοψηφία της πολυκατοικίας, αμέσως πήραμε μία απόφαση και την υπέγραψαν όπως προβλέπει ο Κανονισμός, η πλειοψηφία + ένας και παραπάνω των ιδιοκτητών-κατοίκων για την παραμονή των βιντεοκαμερών.

Εγώ, προσωπικά, πριν από 3 χρόνια, έπεσα θύμα κλοπής, ακριβώς έξω από τα γκαράζ και ομάδα κλεφτών μου επήραν τη τσάντα με πολλά χρήματα.
Οι βιντεοκάμερες, δυστυχώς, τότε δεν υπήρχαν.

Διερωτώμαι, λοιπόν, για ποιους λόγους τώρα τελευταία μία μικρή πλειοψηφία τριών (3) ενοίκων, νέοι στην ηλικία, και για ποιους ειδικούς λόγους ατομικότητας επιμένουν με ιδιαίτερη εμμονή, μέχρι που έφτασαν να ζητήσουν την επέμβαση από την Αρχή Προστασίας Δε-δομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για ν’ αφαιρεθούν οι βιντεοκάμερες.

Οι υπόλοιποι ένοικοι έστειλαν γραπτώς την άρνησή τους, γιατί πιστεύουν ότι οι βιντεοκάμερες είναι όργανα ασφάλειας (τα σύγχρονα μέσα για την ασφάλιση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων χώρων μίας πολυκατοικίας) και εκφοβισμού των κλεφτών, ληστών και δολοφόνων όπως συνέβη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία ηλικιωμένου και τον άμεσο προσδιορισμό των δολοφόνων από γειτονικές βιντεοκάμερες και προ ημερών στην Πεντέλη.

«... Περισσότερες από 100 κάμερες εντόπισαν τους απαγωγείς της νεαρής κοπέλας...»
δήλωσε στα media (16-10-2014) ο Διοικητής Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος της Αστυνομίας κ. Π. Στάθης.

Πριν πέντε χρόνια, βραβευμένος με Νόμπελ, στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι «οι κάμερες Ασφαλείας για την εξιχνίαση εγκλημάτων είναι ισάξιες με την διερεύνηση του DNA...».

Η νομική και ανθρώπινη απορία μου είναι: τι είδους ατομικότητα επικαλούνται τα τέσσερα–πέντε άτομα που ζούνε μόνα τους και υπέβαλλαν την καταγγελία στην Υπηρεσία αυτή;
Είναι ισχυρότερη του αγαθού της ζωής και της προστασίας της ατομικής μας περιουσίας;

Φαίνεται όμως, ότι κανείς ένοικος δεν ακολουθεί το Καταστατικό αν και το έχει υπογράψει, παρουσία Συμβολαιογράφου.
Το αγνοούν συστηματικά.

Ενώ εξελίσσεται αυτό το γεγονός, ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία μας ομάδα κλεφτών ληστεύουν όροφο πολυκατοικίας «από πληροφορίες που έλαβαν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν σε διακοπές», όπως δήλωσαν στην Ομάδα ΔΙΑΣ που αναζητούσε βιντεοκάμερες και δεν εύρισκε.

Δεν επιθυμώ να κατηγορήσω κανένα, ούτε είναι αυτός ο σκοπός μου.
Απλά θέλω να πληροφορηθώ, τους λόγους και την αληθινή αιτία αυτών των πρωτοβουλιών εκ μέρους των κατοίκων της πολυκατοικίας που την υπογράφουν.

Τέλος, για ποιους τόσο σοβαρούς και απόρρητους λόγους η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Π. Ροντογιάννης και Λ. Ρούσσος) μου έχουν στείλει (τρεις) προειδοποιήσεις και αναφέρουν ότι θα μου επιβληθεί και πρόστιμο (!!) εάν δεν γίνει η αφαίρεση των βιντεοκαμερών...

Με τιμή
Καθηγητής Γιώργος Σ. Μάρκου
επ. Δικηγόρος Αρείου Πάγου,
επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου,
Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας,
Ιδρυτής–Πρόεδρος Μουσείου Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ
Ιδρυτής-Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Δωδεκανήσου

Κοινοποίηση:
Ακαδημία Αθηνών,
Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Άρειος Πάγος (Πρόεδρο και Ει-σαγγελέα),
Μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης,
Συμβούλιο της Επικρατείας (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο),
ΕΥΠ,
ΕΛΑΣ,
Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
Α.Τ. Χαλανδρίου,
Ασφάλεια Α.Τ. Χαλανδρίου,
Δ.Σ.Α.,
Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρο, Στρασβούργο),
Καθηγητές Νομικής Σχολής Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων,
Διοικητή Ασφαλείας Αττικής,
Συνήγορο του Πολίτη,
έγκριτους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους
και τέλος στη Διαχειριστική Εταιρεία του Ομίλου Clemic που ασχολείται με την πολυκατοικία μας... Σχόλιο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ: 
Έτσι όπως έχουν καντατήσει σήμερα τα πράγματα,  με πολλές φορές άδικους και αχαρακτήριστους νόμους, δυστυχώς έχουμε βάλει ασήμαντα πράγματα υπεράνω από σημαντικά για να αποδείξουμε τι;
Τον πολυπολυτισμό μας,  και τη νεοκουλτούρα μας;

Χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων σε ιδιωτικό χώρο, προωθούμε την παραπάνω επιστολή - καταγγελία σε όσους αρμοδίους θεωρούμε. 

Ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει ανακοίνωση - τοποθέτηση επί του θέματος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Είδομεν. Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/20/2014 09:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Καταγγελία. "Η «ατομικότητα» είναι ισχυρότερη του αγαθού της ζωής και της προστασίας της ατομικής μας περιουσίας;""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες