ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Θετικά τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ.

Επέκταση και σε άλλους τομείς προανήγγειλε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προαναγγέλλοντας την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους τομείς.
Στη διάρκεια ημερίδας με ...
θέμα: Πειραματικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ. «Ένα επιτυχημένο πείραμα σε εξέλιξη», που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 25.11.2014 από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο κ. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως μέσα στο 2015 θα υπάρξει η δυνατότητα για την ανάπτυξη Τμημάτων yachting και κρουαζιέρας, αλλά επέκταση του προγράμματος για ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιαστεί ο απολογισμός από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Πειραματικού Τμήματος για τον Τουρισμό. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά και ως προς την εκπαίδευση των παιδιών και ως προς το εργασιακό κομμάτι. Κύριο ρόλο έπαιξε η εμπλοκή των ίδιων των επιχειρήσεων με τη σύμβαση την οποία υπογράφουν προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά στις επιχειρήσεις αλλά και να έχουν εργασία.

Ο θετικός απολογισμός, η ίδια η ζήτηση των φοιτούντων στο Τμήμα, μας έδωσαν τη δυνατότητα να αυξήσουμε τα Τμήματα κατά δύο. Θα έχουμε επομένως από φέτος την ευχέρεια, από 94 αιτήσεις που κατατέθηκαν να ικανοποιηθούν οι 60 και αυτά τα παιδιά να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Είναι πολύ θετικά τα αποτελέσματα και για αυτό και σε άλλους τομείς θα έχουμε τη δυνατότητα ν επεκταθούμε. Συγκεκριμένα για το Ηράκλειο, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μέσα στο 2015 τη δυνατότητα να αναπτύξουμε Τμήματα για το yachting και την κρουαζιέρα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία μας γιατί το Ηράκλειο είναι πλέον μια πόλη που έχει δεθεί με την κρουαζιέρα.

Ταυτόχρονα προχωρούμε και στην επέκταση του προγράμματος για ειδικότητες του αγροτοδιατροφικού τομέα, έτσι ώστε να «δέσουμε» τη δραστηριότητα του Πρωτογενή Τομέα και τον Τουρισμό. Αυτό είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις σχολές του ΟΑΕΔ για τις συγκεκριμένες συνεργασίες με τους επιχειρηματίες και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, που μας δίνουν μια σίγουρη προοπτική για τα παιδιά που εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα παρουσιάστηκε ο απολογισμός της πρωτοβουλίας του ΟΑΕΔ για τις Πειραματικές Σχολές Τουρισμού. Η πρωτοβουλία αυτή πιστεύω ότι στήριξε τόσο το κομμάτι των καταρτιζομένων εξασφαλίζοντας εργασία και συνδυάζοντας την κατάρτιση με την επαγγελματική αποκατάσταση, αποφεύγοντας τη δημιουργία καταρτιζομένων ανέργων.

Ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να έχουν στις τάξεις τους προσωπικό σωστά καταρτισμένο, το οποίο και αξιοποίησαν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Σαν Περιφέρεια Κρήτης πραγματικά αυτό είναι κάτι που στηρίζουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος περνάει μέσα από τις αναβαθμισμένες υποδομές και τη σωστή παροχή υπηρεσιών και πραγματικά είναι μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί- όπως προανήγγειλε ο κ. Κεγκέρογλου - και σε άλλους τομείς»

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων του προγράμματος.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/26/2014 03:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Θετικά τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες