ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ρ. Μακρή: "Η Συγκυβέρνηση μιλά για θαύματα κατανοώντας τον βαθμό έλλειψης...

... ικανοτήτων των Μελών της να διαχειριστούν την ενέργεια."

-Η μονάδα IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας καταστράφηκε από την φωτιά της Κυριακής 9 Νοεμβρίου 2014 συμπαρασύροντας την μονάδα ελέγχου της μονάδας ΙΙΙ.
-Η φωτιά ξέσπασε ενώ ο σταθμός δεν λειτουργούσε, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες...
ανθρώπινων απωλειών.
-Η καταστροφή φαίνεται να είναι εκτεταμένη δημιουργώντας πιθανή ελλειψη ενεργειακού δυναμικού στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης.
-Στην Συγκυβέρνηση μιλούν για θαύματα κατανοώντας τον βαθμό έλλειψης ικανοτήτων τους. Όμως η ενεργειακή πολιτική της Χώρας απαιτεί σοβαρότητα και συνέπεια, που δεν διασφαλίζονται ούτε με τον τεμαχισμό της ΔΕΗ ούτε με την πώληση τμημάτων αυτής.

-Η Πτολεμαΐδα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα για την ηλεκτροδότηση της Χώρας. Η υγεία των κατοίκων της υποβιβάζεται καθημερινά. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ακροβασία ή πειραματισμός στο εργασιακό μέλλον των συγκεκριμένων μονάδων του ΑΗΣ, είτε αυτοί έχουν οργανικές θέσεις, είτε είναι ωρομίσθιοι, είτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εργολαβικοί εργαζόμενοι.

-Για την αποσαφήνιση των εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν με πρώτο το μέλλον των εργαζομένων στο συγκεκριμένο ΑΗΣ η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. πρωτ. 4468/11-11-14 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΚΕ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: «Διασφαλίζεται η ενεργειακή αυτάρκεια της Χώρας και οι εργαζόμενοι μετά την πυρκαγιά της μονάδας IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας;»

Σε ανακοίνωση της 10ης Νοεμβρίου 2014 από τη ΔΕΗ ΑΕ αναφέρεται:
«Με αφορμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 9η Νοεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις της Μονάδας IV του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας για την αντιμετώπιση του δύσκολου αυτού περιστατικού και ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση συνδρομή της, όπως επίσης και όλους τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ακολουθήθηκαν με επιτυχία όλα τα πρωτόκολλα έκτακτων αναγκών που προβλέπει ο κανονισμός της Επιχείρησης, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται πως κατά την στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής ήταν εκτός λειτουργίας.

Η ΔΕΗ ΑΕ – όπως πράττει σε όλα τα σοβαρά περιστατικά, έχει ήδη ορίσει Επιτροπή Διερεύνησης των αιτίων που προκάλεσαν το περιστατικό»

Στις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«... Είναι θαύμα, κυριολεκτικά, ότι δεν έχουμε ανθρώπινα θύματα και από εκεί και πέρα αυτό που προέχει είναι η εκτίμηση της ζημιάς, που φαίνεται ήδη να είναι πολύ μεγάλη»

Στις 10 Νοεμβρίου 2014 ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε:
«Μετά τη συνεργασία που είχαμε σήμερα, από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη δόθηκε η εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, γνωστής ως Πτολεμαΐδα V»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Πως είναι δυνατόν όταν ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα έκτακτων αναγκών που προβλέπει ο κανονισμός της Επιχείρησης να επαφιόμαστε στο «θαύμα» για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα;

2. Τα πρωτόκολλα έκτακτων αναγκών χρίζουν αναθεώρησης ή η δήλωση του κ. Κουκουλόπουλου ήταν απλά άστοχη;

3. Ποια ήταν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς αφού την συγκεκριμένη στιγμή η μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας;

4. Υπήρχαν επιτηρητές στον χώρο της μονάδας την στιγμή εκδήλωσης του συμβάντος;

5. Αληθεύει ότι οι επιτηρητές είχαν αποτρέψει την εκδήλωση ή και την εξάπλωση πυρκαγιάς τρείς φορές στο παρελθόν;

6. Αληθεύει ότι οι θέσεις των επιτηρητών έχουν περικοπεί στο πλαίσιο περιορισμού κόστους της εταιρίας;

7. Εάν ναι, η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο διασφάλισης της ασφάλειας εργαζομένων και εξοπλισμού;

8. Από την καταστροφή των μονάδων III και IV πόσα μεγαβάτ χάνει το δίκτυο;

9. Ποιος καλύπτει την συγκεκριμένη απώλεια για την διασφάλιση σταθερότητας του δικτύου;

10. Με ποιο κόστος αναπλήρωσης ανά μεγαβάτ;

11. Το παρόν κόστος είναι μικρότερο, μεγαλύτερο ή ίσο με αυτό των μονάδων III και IV της Πτολεμαΐδας;

12. Θα επαναλειτουργήσουν οι μονάδες III και IV;

13. Εάν ναι, με ποιο κόστος;

14. Υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη;

15. Εάν δεν επαναλειτουργήσουν πως διασφαλίζονται οι οργανικοί εργαζόμενοι της εταιρείας στις μονάδες αυτές;

16. Πως διασφαλίζονται οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι;

17. Πως διασφαλίζονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι;

18. Γιατί χρειάζεται να δοθεί εντολή στις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ για να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τη μονάδα VI;

19. Υπήρχε κωλυσιεργία στο Υπουργείο, οι οποίες απαιτούσαν το ατύχημα στις μονάδες III και IV για να ξεπεραστούν;

20. Η εντολή επίσπευσης εμπεριέχει αυξημένο κόστος για το Ελληνικό δημόσιο;

21. Εάν ναι, σε ποιο ποσό ανέρχεται το συγκεκριμένο κόστος επίσπευσης και πως αναλύεται;

22. Εάν όχι, γιατί δεν είχε δοθεί νωρίτερα;

23. Η τυχών επίσπευση λειτουργίας της μονάδας VI εξασφαλίζει την εργασία ατόμων που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα επιπρόσθετα της εντοπιότητας από την πόλη της Πτολεμαΐδας που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει βαρύ υγειονομικό τίμημα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας;

24. Πως διασφαλίζεται η λειτουργία της τηλεθέρμανσης για την πόλη της Πτολεμαΐδας, αφού το ΑΗΣ Καρδιάς μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μόνο σε ήπιες καιρικές συνθήκες; Σε περιπτώσεις πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ποιος σταθμός θα συμμετάσχει στην τηλεθέρμανση της πόλης;

25. Υφίσταται σχέδιο επαναλειτουργίας της μονάδας ΙΙ του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και επισκευής των συστημάτων ελέγχου της μονάδας ΙΙΙ εάν ναι με ποιο κόστος και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Επίσης, ζητείται η κατάθεση στην Εθνική Αντιπροσωπεία όλων των σχετικών εγγράφων και πινάκων που τεκμηριώνουν τις απαντήσεις σας στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αθήνα, 11/11/2014
Η ερωτώσα Βουλευτής,
Μακρή Ραχήλ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/11/2014 09:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ρ. Μακρή: "Η Συγκυβέρνηση μιλά για θαύματα κατανοώντας τον βαθμό έλλειψης..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες