ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Επανακατάθεση ερώτησης του Χ. Μαντά για τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών.

Επανακατάθεση της ερώτησης για τα σημαντικά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές στα Γιάννενα που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σε επανακατάθεση της ερώτησης σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές στα Γιάννενα που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού προχώρησε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, καθώς η απάντηση από...
το αρμόδιο Υπουργείο εκκρεμεί από τις 8 Αυγούστου του 2014.

Δυστυχώς, ο ιδιαίτερα απασχολημένος και δραστήριος Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν βρήκε τον χρόνο να απαντήσει στα πολύ κρίσιμα προβλήματα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται η αδυναμία συντήρησης και λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, που μόνο τα έξοδα για θέρμανση υπολογίζονται στις περίπου στις 30.000 ευρώ μηνιαίως, το κατεστραμμένο ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», το ανολοκλήρωτο κτίριο των βαρέων αθλημάτων που είναι έτοιμο να καταρρεύσει κ.α. Αντίστοιχη εικόνα συναντάμε δυστυχώς και στα σχολικά γυμναστήρια, όπου αυτά υπάρχουν, με ένα επιπλέον δεδομένο, ότι είναι μη προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

Η μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς ανάλογη μεταφορά πόρων, με κατά πολύ μειωμένη χρηματοδότηση αλλά και με αναγκαστική ανάληψη των χρεών τους από τους Δήμους, καθιστά ανέφικτο ένα πρόγραμμα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Επειδή θεωρούμε πάνω από όλα τον αθλητισμό δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ οι πολίτες, ανεξαρτήτων οικονομικών δυνατοτήτων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, Επειδή είναι πραγματικότητα η μετακύληση του κόστους για τον αθλητισμό σε αθλούμενους και Συλλόγους Επειδή, η πόλη μας έχει μεγάλη και μακρά ιστορία, παρά τις συνθήκες που επικρατούν, στην ανάδειξη διακεκριμένων αθλητών

Ο κ. Μαντάς θέτει στον Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός σχετικά με την οργάνωση προγραμμάτων άθλησης των πολιτών; Υπάρχει σχεδιασμός ώστε να μη συνεχίσουν να αποκλείονται από τον αθλητισμό οι οικονομικά αδύναμοι;

2. Είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συντήρησης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης των Ιωαννίνων και κυρίως αυτών που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι μαραζώνουν;

3. Βάσει της απάντησης που προαναφέρθηκε, είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η θεσμοθέτηση εισιτηρίου για την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις; Σε ποιες δράσεις και μέτρα συγκεκριμένα αναφέρεται;4/11/2014
Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό: - Αθλητισμού και Πολιτισμού
Θέμα: Σημαντικά προβλήματα στις αθλητικές υποδομές στα Γιάννενα δυσχεραίνουν την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Λόγω μη απάντησης από πλευράς Υπουργείου, επανακατατίθεται η με αριθμ. πρωτ. 1769/7.08.2013 ερώτησή μας.

Παρά την αυξανόμενη τάση της συμμετοχής των πολιτών στη μαζική άθληση αλλά και τις διακρίσεις των ερασιτεχνών αθλητών σε παγκόσμια και πανελλήνια τουρνουά, η τεράστια μείωση των κονδυλίων για τον αθλητισμό, ως μνημονιακή συνέπεια, και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποστήριξης, έχουν προκαλέσει την εγκατάλειψη εκατοντάδων μικρών ή μεγαλύτερων αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Δυστυχώς μια τέτοια εικόνα εμφανίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και στα Ιωάννινα, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Γιαννιώτες πολίτες, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη μαζική τους συμμετοχή σε κάθε αθλητική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας.

Αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι η έλλειψη κλειστών αθλητικών χώρων, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για κατασκευή δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου και δεύτερου κολυμβητηρίου, σε μία περιοχή με ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της με το ένα και μοναδικό κλειστό γυμναστήριο από τη δεκαετία του ‘70 σε μια πόλη 150.000 κατοίκων.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται η αδυναμία συντήρησης και λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, που μόνο τα έξοδα για θέρμανση υπολογίζονται στις περίπου στις 30.000 ευρώ μηνιαίως, το κατεστραμμένο ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», το ανολοκλήρωτο κτίριο των βαρέων αθλημάτων που είναι έτοιμο να καταρρεύσει κ.α.

Αντίστοιχη εικόνα συναντάμε δυστυχώς και στα σχολικά γυμναστήρια, όπου αυτά υπάρχουν, με ένα επιπλέον δεδομένο, ότι είναι μη προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

Η μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς ανάλογη μεταφορά πόρων, με κατά πολύ μειωμένη χρηματοδότηση αλλά και με αναγκαστική ανάληψη των χρεών τους από τους Δήμους, καθιστά ανέφικτο ένα πρόγραμμα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε απάντησή σας με αριθμ. πρωτ. 21905 στις 17/07/2014, ύστερα από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αριθμ. πρωτ. 441/49 στις 25/06/2014, αναφέρεται πως «[..] σε συνεργασία με τις Επιτροπές Διοίκησης των φορέων, οι οποίες είναι καθ΄ ύλη αρμόδιες για τη διαχείριση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, δρομολογούνται δράσεις και λαμβάνονται μέτρα για την αύξηση των ίδιων εσόδων, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην οικονομική ενίσχυση του φορέα τους.» Επειδήθεωρούμε πάνω από όλα τον αθλητισμό δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ οι πολίτες, ανεξαρτήτων οικονομικών δυνατοτήτων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης,

Επειδή είναι πραγματικότητα η μετακύληση του κόστους για τον αθλητισμό σε αθλούμενους και Συλλόγους

Επειδή είναι απαραίτητη η οργάνωση προγραμμάτων αθλητισμού για όλουςστις δημοτικές κοινότητες όλο το χρόνο,

Επειδή, η πόλη μας έχει μεγάλη και μακρά ιστορία, παρά τις συνθήκες που επικρατούν, στην ανάδειξη διακεκριμένων αθλητών

Ερωτάται οκ. Υπουργός:
4. Ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός σχετικά με την οργάνωση προγραμμάτων άθλησης των πολιτών; Υπάρχει σχεδιασμός ώστε να μη συνεχίσουν να αποκλείονται από τον αθλητισμό οι οικονομικά αδύναμοι;

5. Είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συντήρησης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης των Ιωαννίνων και κυρίως αυτών που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι μαραζώνουν;

6. Βάσει της απάντησης που προαναφέρθηκε, είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η θεσμοθέτηση εισιτηρίου για την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις; Σε ποιες δράσεις και μέτρα συγκεκριμένα αναφέρεται;

Ο ερωτών βουλευτής
Χρήστος Μαντάς


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 11/06/2014 08:36:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επανακατάθεση ερώτησης του Χ. Μαντά για τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες