ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Μαθητής έφαγε τριήμερη αποβολή γιατί ζήτησε να γίνεται έπαρση της σημαίας στο σχολείο. (up.)

-Τι λέει ο μαθητής.
-Τι λέει ο σύλλογος. 
-up για το θέμα.

Μέγιστο θέμα με μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης ο οποίος ποστάρισε στο διαδίκτυο πως πήρε τριήμερη αποβολή από τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΠΑΛ επειδή αξίωσε από τον Διευθυντή του σχολείου να γίνεται έπαρση της σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος μία...
φορά την εβδομάδα.

Ο μαθητής ο οποίος είναι και πρόεδρος του 15μελούς έπειτα από την άρνηση του διευθυντή ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο να υπογράψουν εάν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 500 μαθητές υπέγραψαν «ΝΑΙ». Εδώ να τονίσω πως σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του μαθητή στα 500 παιδιά που υπέγραψαν το ΝΑΙ υπήρχαν και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ωστόσο όπως λέει, ο διευθυντής έφερε αντίρρηση σε όλο αυτό διότι δεν είναι Έλληνας και δεν συμφωνεί με την Ελληνική διαπαιδαγώγηση με αποτέλεσμα να φέρει το θέμα στον σύλλογο και να εισηγηθεί την τριήμερη αποβολή του.

Έπειτα από αυτά ο Σύλλογος των διδασκόντων έβγαλε ανακοίνωση την οποία και έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Διευθυντής Σχολικής Μονάδας: Τσερμπάκ Κύριλλος
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Χθες το βράδυ αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μια ανακοίνωση που αφορά την επιβολή πειθαρχικής κύρωσης σε μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Το Διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα, σ’ όποιον έχει πρόσβαση σ’ αυτό και τις σχετικές γνώσεις να αναρτήσει και να εκθέσει τις απόψεις και τις ιδέες του. Αυτό αποτελεί ένα από τα θετικότερα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου, γεγονός που το έχει καταστήσει τόσο δημοφιλές μεταξύ των πολιτών και ιδίως των νέων.

Μεταξύ όμως των πληροφοριών και ειδήσεων που «ανεβαίνουν» αφιλτράριστες στο Διαδίκτυο συναντά κανείς και κακόβουλες αναρτήσεις που στοχεύουν στην παραπληροφόρηση, στην προπαγάνδα, στην προώθηση ιδεολογικών στερεοτύπων, στην στόχευση προσώπων ή ομάδων ατόμων με αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες κ.α.
Ως τέτοιου τύπου μπορεί μόνο να χαρακτηρισθεί η εν λόγω ανάρτηση του μαθητή.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:
Η τριήμερη αποβολή που επιβλήθηκε στο μαθητή (σημειωτέον ότι ο μαθητής είναι ενήλικας) αφορά επανειλημμένες πράξεις και ενέργειές του που αντιβαίνουν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

Η ποινή επιβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του νόμου και ουδεμία σχέση έχει με την αξίωση του μαθητή και μελών του 15μελούς για καθημερινή έπαρση της σημαίας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η σημαία του σχολείου είναι μονίμως αναρτημένη σε κεντρικό σημείο του διδακτηρίου, ο Εθνικός Ύμνος τραγουδιέται από την εκπαιδευτική κοινότητα στις Εθνικές Γιορτές – Επετείους και όποτε το κρίνει σκόπιμο ο Σύλλογος Διδασκόντων (όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία).

Όσον αφορά το θέμα της καθημερινής έπαρσης της σημαίας, αναφέρθηκε στα μέλη του 15μελούς και στους υπόλοιπους μαθητές ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των μαθητικών κοινοτήτων, όπως αυτές καθορίζονται σαφώς στον κανονισμό λειτουργίας τους.

Παρ’ όλα αυτά, δόθηκε στους μαθητές η προβλεπόμενη από τον κανονισμό μαθητικών κοινοτήτων διδακτική ώρα για τις Μαθητικές Συνελεύσεις των Τμημάτων, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, για να συζητήσουν το θέμα, να καταλήξουν σε κάποιο ψήφισμα-απόφαση, το οποίο θα μπορούσε να προωθηθεί ως αίτημα σε ανώτερες Διοικητικές Δομές (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Περιφέρεια, Υπουργείο Παιδείας).

Σε κάθε περίπτωση, ο Διευθυντής του Σχολείου δε λειτουργεί και δεν αποφασίζει μόνος του. Κυρίαρχο όργανο διοίκησης του σχολείου είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων ό οποίος λειτουργώντας με συλλογικό, δημοκρατικό και ελεύθερο πνεύμα και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία και οικογένεια προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν ελεύθεροι, υπεύθυνοι και δημοκρατικοί πολίτες μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη γνώση.

Η απάντηση του Συλλόγου έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Σαφώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς όπως ισχυρίζεται ο μαθητής.

Παρά ταύτα όμως ο Σύλλογος δεν μας διευκρινίζει τα εξής:
1) Εφόσον ευαισθητοποιήθηκε και έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα γιατί δεν μας λέει για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο μαθητής και ποιες είναι οι επανειλημμένες πράξεις και ενέργειές του που αντιβαίνουν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

2) Εφόσον δόθηκε στους μαθητές διδακτική ώρα για να κάνουν συνεύλεση για να καταλήξουν σε ψήφισμα – απόφαση το οποίο θα μπορούσε να προωθηθεί ως αίτημα σε ανώτερες Διοικητικές Δομές και οι μαθητές τους επέδωσαν το ψήφισμά τους , ο σύλλογος προώθησε τον εν λόγω ψήφισμα ή όλα αυτά είναι απλώς για το «θεαθήναι»;

2epal-kater.pie.sch.gr3) Γνωρίζει ο Σύλλογος πως ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει τουρκικό επίθετο, έχει φωτογραφηθεί μαζί με άλλους κάτω από την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ; Η οποία φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. 
 Και αν το γνωρίζει τι έχει να πει για αυτό; 
Το θεωρεί καθ΄ όλα φρόνιμο ένας διευθυντής Ελληνικού σχολείου να ποστάρει με φόντο τον σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού; 
Και επομένως στην απόφαση κατά του μαθητή δεν υπήρξε προκατάληψη;
Ρεπορτάζ Τρύφωνας Τιπούρτης. 
Tα βίντεο είναι από το enikos.gr

update 10/11/2014  για το θέμα. 

 Σχετικά με τη φωτογραφία του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κατερίνης.

2epal-kater.pie.sch.gr
Από την ιστοσελίδα του ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Ως Υπεύθυνος του τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, διαχειριστής του δικτυακού τόπου της σχολικής μονάδας και υπεύθυνος σχεδόν όλων των αναρτήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο (2epal-kater.pie.sch.gr) θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα:
Η φωτογραφία του κ. Τσερμπάκ Κύριλλου που...
κυκλοφορεί στο διδίκτυο σε γραφείο όπου εμφανίζεται ο Κεμάλ, φυσικά και δεν είναι φωτογραφία από το γραφείου Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, αλλά φωτογραφία από γραφείο Τούρκου Διευθυντή, η οποία έχει τραβηχτεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo το 2013, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μαζί με άλλες έξι χώρες.

Οι υπόλοιποι καθηγητές στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι οι Διευθυντές του Τούρκικου, του Ιταλικού και του Ρουμάνικου σχολείου.
Όπως τονίζω στο σχετικό δημοσίευμα και σε άλλα δημοσιεύματα στο δικτυακό τόπο του σχολείου, η Ελληνική αποστολή έτυχε άριστης φιλοξενίας και στην Τουρκία και στην Ισπανία και στην Τσεχία πρόσφατα, όπου συμμετείχε σε αντίστοιχες συναντήσεις.
Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα σχετίζεται με μια πρωτοβουλία του τομέα Πληροφορικής του Σχολείου και αφορά την "Επαυξημένη πραγματικότητα - Augmented Reality" στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.


2epal-kater.pie.sch.gr

2epal-kater.pie.sch.gr

2epal-kater.pie.sch.gr


Δεν έχει δοθεί σε κανέναν άδεια από εμένα ή από την Διεύθυνση του σχολείου για αναδημοσίευση οποιουδήποτε υλικού από τον δικτυακό τόπο που αφορά την σχολική κοινότητα χωρίς την αναφορά την πηγής.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πηγή του δημοσιεύματος είναι η ακόλουθη, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να διαβάσει ολόκληρο το δημοσίευμα και φυσικά να καταλάβει από που προέρχονται οι φωτογραφίες.

Συνεπώς, οποιαδήποτε ανάρτηση αφορά την σχολική μονάδα χωρίς να αναφέρει την πηγή είτε των φωτογραφιών είτε των κειμένων, είναι παράνομη και θα κινηθούν οι σχετικές νομικές διαδικασίες.

Αποκλειστικά και μόνο για την δημοσιότητα και την ακροαματικότητα τις τελευταίες ημέρες διάφορα blog, sites, ραδιοφωνικοί σταθμοί και κανάλια αναπαράγουν επιλεκτικά ψευδείς πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώνουν με αποτέλεσμα να θίγουν μια ολόκληρη σχολική κοινότητα, μαθητές, καθηγητές, οικογένειες και να έχουν αναστατώσει χωρίς κανένα λόγο μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.
 Οποιαδήποτε απόφαση του συλλόγου καθηγητών της σχολικής μονάδας εκφράζεται επίσημα μόνο μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου είτε με σχετική ενυπόγραφη ανακοίνωση στον τύπο.

Οτιδήποτε αφορα τις αποφάσεις του συλλόγου καθηγητών της σχολικής μονάδας μπορείτε να ενημερώνεστε από το δικτυακό τόπο του σχολείου, ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά.

epirus-ellas.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/06/2014 06:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

2 σχόλια for "Μαθητής έφαγε τριήμερη αποβολή γιατί ζήτησε να γίνεται έπαρση της σημαίας στο σχολείο. (up.) "

 1. TO 15ΜΕΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  Τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης θα ήθελαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν την αποβολή του προέδρου Δεμερτζή Γεώργιου.
  1. Η αποβολή του προέδρου δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα των μαθητών για την έπαρση της σημαίας και τον Εθνικό Ύμνο. Δόθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου. Δεν το γνωρίζαμε επειδή όπως λέει ο νόμος οι ποινές δεν ανακοινώνονται δημόσια.
  2. Τα αποτελέσματα από τις συνελεύσεις των μαθητών για τη συχνή έπαρση της σημαίας είναι είναι: ΥΠΕΡ:343, ΚΑΤΑ: 103, ΛΕΥΚΑ: 27.
  3. Η κατάληψη του σχολείου έγινε πριν την αποβολή και όχι μετά, όπως αναφέρεται στο προηγούμενο δημοσίευμα.
  4. Ποτέ το τριμελές προεδρείο του 15μελούς δεν είπε ότι ο Διευθυντής αποκάλεσε τον πρόεδρο φασίστα, ακραίο και κακό αλλά του είπε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δημοκρατικές.
  5. Θέλουμε να αναφέρουμε ακόμα ότι κάποιος εκπαιδευτικός του σχολείου τον αποκάλεσε φασίστα, ακραίο και κακό κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης των καθηγητών και μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους καθηγητές.
  6. Ο πρόεδρος μιλώντας και δημοσίως είπε ότι αυτοί που δεν υπέγραψαν ήταν μόνο Έλληνες, οι μετανάστες μαθητές στήριξαν την ιδέα εξαρχής και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φασισμού στο σχολείο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των δημοσιογράφων.
  7. Σχετικά με τη φωτογραφία του Κεμάλ που κάποιοι λένε ότι είναι κρεμασμένη στο γραφείο του Διευθυντή είναι ψέμα. Ξέρουμε το γραφείο του και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο υπάρχει στο site του σχολείου και είναι από την επίσκεψη του σχολείου στην Τουρκία σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
  8. Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι ότι οι δημοσιογράφοι παραποίησαν πολλά γεγονότα και στοιχεία και άλλαξαν τα λεγόμενα του προέδρου.
  9. Στηρίζουμε τη Διεύθυνση και το Σύλλογο των καθηγητών και καταγγέλλουμε την ανήθικη και ανάρμοστη επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης και πολλούς άλλους εναντίον τους.

 2. Φίλοι μας από το Δεκαπενταμελές Δεύτερο ΕΠΑΛ Κατερίνης
  δεν βλέπουμε την ανακοίνωσή σας να έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, αν και δημοσιεύθηκαν οι ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
  Με αυτό το σκεπτικό και ίσως ως πιο άμεσοι ως προς το θέμα θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί επίσημα και η δική σας ανακοίνωση.
  Παρά ταύτα εμείς θα δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση που κάνατε σε μορφή σχολίου εδώ, κρατώντας κάθε επιφύλαξη ως προς το γνήσιο αυτής.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες