ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Μύθος ότι η κοινωνική πολιτική και η ευημερία μας ευθύνεται για το χρέος !

Η προπαγάνδα λέει ότι ζούσαμε με δανικά και ότι η κοινωνική πολιτική και ευημερία ευθύνεται για το χρέος μας.
Ουδέν αληθέστερο.

Ας δούμε όμως τι λένε οι αριθμοί.
Ας δούμε τον πίνακα εξέλιξης του χρέους και ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε μερικά ...
συμπεράσματα.Πίνακας 1 Εξέλιξη χρέους ως % ΑΕΠ

- Η ζώνη 2, περίοδος της 8-ετίας του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα αυξάνει το χρέος κατά περίπου 30 μονάδες του ΑΕΠ ενώ οι Έλληνες για πρώτη φορά ζουν καλές ημέρες μετά τον πόλεμο. To βιοτικό επίπεδο συνεχώς ανεβαίνει.

- Η ζώνη 3, περίοδος με την νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μητσοτάκη, ο οποίος αρχίζει να θέλει να ξεπουλήσει το τότε πανίσχυρο ΟΤΕ και αρχίζει τον κύκλο των ιδιωτικοποιήσεων. Το επίπεδο των Ελλήνων απειλείται αλλά καταφέρνει και παραμείνει στάσιμο. Όμως είναι φανερό ότι το χρέος αυξάνεται σε σχεδόν 4 χρόνια κατά 40 μονάδες ΑΕΠ και ο ρυθμός αύξησης του χρέους ανεβαίνει σε 10 μον/έτος. Ωστόσο η Ελλάδα αντιστέκεται και η οικονομία επιβιώνει υπό απειλή.

- Η ζώνη 3, είναι μια περίοδος 15 ετών (1993-2008) που εναλλάσσονται κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε όλη αυτή την περίοδο το χαρακτηριστικό είναι ότι το χρέος παραμένει υψηλό μεν (~110 % του ΑΕΠ) αλλά σταθερό!. Τι σημαίνει αυτό; Oτι η οικονομία δουλεύει!. Δανειζόμαστε μεν αλλά ξεπληρώνουμε τα χρέη μας, δεν δημιουργούμε νέα χρέη και παράλληλα διατηρείται η ευημερία και το κοινωνικό κράτος των Ελλήνων. Ξέρετε καμιά χώρα του κόσμου η οποία δεν δανείζεται; Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να μην έχουμε χρέος ή τουλάχιστον να ήταν μικρότερο. Αλλά η χώρα δούλευε, η οικονομία προχωρούσε, το επίπεδο ζωής ήταν σχετικά καλό, τέτοιο που δεν είχαμε ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία μας. Το οποίο κοινωνικό κράτος έστεκε και ελπίζαμε για το καλύτερο. Δεν ζούσαμε με ξένες πλάτες. Μπορεί να δανειζόμασταν αλλά ξεπληρώναμε και προχωρούσαμε κάνοντας τον κύκλο.


Διάγραμμα 1 Εξέλιξης του χρέους


- Από το 2008 και εντεύθεν τα πράγματα αλλάζουν. Αρχίζει κυρίως με το ΠΑΣΟΚ υπό τον ΓΑΠ. Τα ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό (δουλικά) προετοιμάζουν το Μνημόνιο. Και μετά την υπογραφή του έρχεται η κατάρρευση. Μπήκαμε σε μια περίοδο με ιδιωτικοποιημένα: ΟΤΕ, Σκαραμαγκά, ΑΓΕΤ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, Αττική Οδός, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και τόσα άλλα. Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να αναχαιτιστεί το τότε χρέος. Τα ταμεία ληστεύονται οι δημόσιες συχνότητες σβήνουν. Μειώθηκε όμως το χρέος; Tο αντίθετο!. Παρά το γενικό ξεπούλημα, τις εκποιήσεις, τις παραχωρήσεις, τις απολύσεις το χρέος έγινε τεράστιο. Όταν αυτό ήταν στο 110% του ΑΕΠ μας έλεγαν ότι δεν είναι βιώσιμο τώρα που έφτασε στα 174% του ΑΕΠ – οι γερμανοί μας λένε ότι – είναι βιώσιμο!. Τι κοροϊδία!

Το Παρατηρήστε στον πίνακα, τον ρυθμό αύξησης του χρέους στην περίοδο Μητσοτάκη.
Είναι ίδιος με τον δείκτη της Mνημονιακής εποχής δηλ. περίπου 10 μον.ΑΕΠ/έτος.

Τυχαίο;
Όχι βέβαια.

Το Μνημόνιο και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δημιούργησαν το χρέος, συρρικνώνουν το ΑΕΠ της χώρας, κατέστρεψαν το κράτος, την κοινωνία και όχι η ευημερία των πολιτών και το κοινωνικό κράτος.

Οι φιλελεύθερες πολιτικές εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/21/2014 11:23:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μύθος ότι η κοινωνική πολιτική και η ευημερία μας ευθύνεται για το χρέος !"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες