ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Οι απλοί πολίτες έχουν πια καταλάβει τι «παίζεται». Δυστυχώς, σύντομα, θα κληθούν να ψηφίσουν.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Έγραφε πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Παρασκευή στο blog του zcode-gr.blogspot.jp ο διακεκριμένος επιστήμονας Γιώργος Ζουγανέλης που ζει και εργάζεται στην Ιαπωνία, «μπουχτισμένος» με το ελληνικό «μοντέλο» ζωής, εργασίας και ανάπτυξης :

«Οι “σωστοί” πολιτικοί πάντα είναι διαθέσιμοι και για να βγούν νέοι, υπογράφουν “υποσχέσεις” πρίν...
βγούν. 
Να μη μιλήσω για τους δημοσιογράφους, τους νομικούς, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία και τα ΜΜΕ» 

Τίτλος του άρθρου: « Η ψευτοανάπτυξη και η φούσκα, που στήνουν οι τράπεζες με τα κόκκινα δάνεια».
Η φράση που προέταξα, ήταν η κατάληξη του άρθρου, ύστερα από μια σειρά συλλογισμών και επιχειρημάτων και για μας που ζούμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να επιβιώσουμε στην Ελλάδα, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Κι αυτό γιατί :
1. θεωρεί τους πολιτικούς που ξέρουν να κάνουν τη …δουλειά τους , γι αυτό άλλωστε τους αποκαλεί «σωστούς», ως απλούς σερβιτόρους, διεκπεραιωτές προεκλογικών υποσχέσεων και οσφυοκάμπτες μπροστά στους αληθινούς «ηγέτες» του …ελεύθερου κόσμου,

2. Καταθέτει την άποψη ότι για να γίνει κάποιος σήμερα πολιτικός, πρέπει να έχει δεσμευτεί ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ για τις κάθε λογής υποχρεώσεις του προς τους …σπόνσορές του, υποχρεώσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένος επί ποινή πολιτικού και κοινωνικού ανασκωλοπισμού να κάνει ό,τι ακριβώς του ζητήσουν και

3. Αφήνει απέξω απ΄τη συζήτηση δημοσιογράφους, νομικούς, δικαστές , ιεράρχες και ραδιο-τηλεοπτικές «προσωπικότητες» διότι προφανώς αν τους συμπεριελάμβανε, θα έπρεπε να πει χειρότερα γι αυτούς.
 Η άποψη ενός και μόνο ανθρώπου , ακόμη και για μια τέτοια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα, δεν έχει τη μορφή και τη σημασία κάποιου χρησμού ή …διατάγματος και φυσικά δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει χιλιάδες ανθρώπους που ανήκουν σε μερικές από τις πιο καταξιωμένες και ισχυρές ομάδες πληθυσμού.

Έλα όμως που όσα διάβασα το απόγευμα στο άρθρο του καθηγητού Ζουγανέλη, τα είχα ακούσει , σχεδόν με την ίδια φρασεολογία, σε …θερμή συζήτηση 4-5 απλών Αθηναίων πολιτών, κατοίκων Κυψέλης που έτρωγαν σουβλάκια στη Φωκίωνος Νέγρη!
Και οι οποίοι ούτε καθηγητές είναι, ούτε διεπιστήμονες, ούτε διδάκτορες σε ξένα Πανεπιστήμια, ούτε Ζουγανέληδες αλλά απλοί Έλληνες πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι που βιώνουν όλοι τους την ΙΔΙΑ καθημερινότητα!

Έλα που όλα αυτά που αναφέρει ο καθηγητής στο άρθρο του και που συζητούσαν – χωρίς να έχουν διανοηθεί καν να διαβάσουν το blog του κ. Ζουγανέλη, χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχει το blog, χωρίς καν να έχουν ακουστά τον Ζουγανέλη- οι Κυψελιώτες στο σουβλατζίδικο της Φωκίωνος τα έχω ακούσει από ανάλογους Παγκρατιώτες, Πατησιώτες, Περιστεριώτες, Κορίνθιους, Αιγιώτες, από δεκάδες ομάδες ομοειδών ΄πολιτών σε δεκάδες διαφορετικούς τόπους !

Διότι πλέον δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής, επιστήμονας, δόκτωρ για να καταλάβεις τι γίνεται τριγύρω σου.
Και με χαρά μου γράφω στον δρα Ζουγανέλη ότι πλέον οι απλοί Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, δάσκαλοι, υδραυλικοί, πιτσαδόροι, πατωματζήδες, κλειδαράδες, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι, φοιτητές, μαθητές, ταξιτζήδες, άνδρες και γυναίκες, συζητούν – χωρίς να το ξέρουν- τα ίδια ακριβώς που γράφουν οι χαρισματικοί διανοούμενοι. Και ΞΕΡΟΥΝ.

Γράφει λοιπόν σε μερικά σημαία του άρθρου του ο δρ Ζουγανέλης :
« Μέσω “συμφωνιών” μεταξύ αυτών που δεν πληρώνουν και των τραπεζιτών τα “κόκκινα” δάνεια θα πάψουν να είναι “κόκκινα”. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κεφαλαίου των τραπεζών αφού πλέον τα ψευτουγιή δάνεια θα προσμετρηθούν στα υγιή τους στοιχεία στον ισολογισμό τους. Αυτό θα δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στην αγορά, αφού χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην οικονομία οι τράπεζες θα “εξυγιανθούν”. Ακόμη και τα 40 δις ευρώ απο τα “κόκκινα” δάνεια των 80 δις ευρώ να “εξυγιανθούν” αυτό θα οδηγήσει σε πολλαπλή αύξηση των τραπεζικών μετοχών της δεκάρας».
« Εφόσον υπάρξει επίλυση απο τη κυβέρνηση του προβλήματος των “κόκκινων” δανείων αναμένεται αύξηση της τιμής των τραπεζικών μετοχών πρίν από τις εκλογές. Δεν είναι άμοιρη και μια επιθυμία των τραπεζιτών να διατηρούν σε χαμηλές τιμές τις μετοχές τους σε μια προφανώς χειραγωγούμενη χρηματιστηριακή αγορά, παρουσία του δικτύου προστασίας πού ένοχα επιτρέπει η ΕΚΤ.»
“ Αυτό που πρέπει να δεί κανείς δεν είναι τόσο η “νέα χρηματιστηριακή φούσκα” που στήνεται αλλά ότι η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας -που είναι χάλια- και το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ηρεμία στην εξωτερική πολιτική (ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες) για να στηθεί η κομπίνα.

Η τελευταία πράξη του δράματος που στήνεται απαιτεί την ανάγκη ενός νέου μνημονίου σαν αυτό του “Παπούλια-Γιλμάζ”.
Ο Αβραμόπουλος – καλά “ενημερωμένος” – πήγε να το προωθήσει σε απρόοπτο χρόνο πρίν από λίγους μήνες.
Φαίνεται όμως ότι αυτό το αφήνει στο Δένδια και πιθανόν στο σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που με το μνημόνιο που υπέγραψε κάποτε επέτρεψε τις έρευνες στο Αιγαίο απο τους Τούρκους, καταλύοντας τα θαλάσσια σύνορα που είχε η Ελλάδα με τη Τουρκία μέχρι τότε από άλλες διεθνείς συνθήκες.»Αντιλαμβάνομαι ότι οι απλοί πολίτες που έχουν καταλάβει τι παίζεται πίσω απ΄την πλάτη τους δεν θα είχαν τη δυνατότητα που έχει ο δρ Ζουγανέλης και οι συν αυτώ επιστήμονες να αναλύσουν τα γεγονότα και να τα παρουσιάσουν.
Όμως έχουν καταλάβει.
Και πολύ σύντομα, θα κληθούν να ψηφίσουν.
Είναι σε θέση να ψηφίσουν;Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/21/2014 01:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

2 σχόλια for "Οι απλοί πολίτες έχουν πια καταλάβει τι «παίζεται». Δυστυχώς, σύντομα, θα κληθούν να ψηφίσουν."

  1. φιλοι μου, ζουγανελη--- και κωνστανταρα αφου οι πολιτες εχουν καταλαβη οπως λετε, τοτε γιατι να ψυφισουν; ; αυτο ειναι το ερωτημα μου, και η απορια μου.

  2. Ανώνυμος

    Γιατί αν δεν πάνε να ψηφίσουν θα συνεχίσουμε να τρώμε σκ@@@@@@@@2

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες