ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ιωαννίνων: " H τρομοκρατία των μεγαλοφροντιστηριαρχών Palso δεν θα περάσει. "

Το τελευταίο διάστημα εντείνεται η εργοδοτική αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός στο χώρο των φροντιστηρίων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας που έχει αφήσει ανεξέλεγκτους και ασύδοτους τους μεγαλοφροντιστηριάρχες να δρουν στο χώρο αυτό.

Oι μεγαλοφροντιστηριάρχες με τις «πλάτες» της Κυβέρνησης και Υπουργείου Εργασίας:...

-Έχουν διαμορφώσει συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους (απαράδεκτα ωράρια, ωρομίσθιο που ξεκινάει από τα 3€ κ.ά), προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

-Έχουν νομιμοποιήσει τις συμβάσεις της ντροπής που υπογράφει σωματείο «μαϊμού» που οι ίδιοι έχουν στήσει, δηλαδή, τη σύμβαση την υπογράφουν οι εργοδότες … με τον «εαυτό» τους, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις-καταγγελίες σωματείων, τις επερωτήσεις κομμάτων για την αυταπόδεικτη εργοδοτική υπόσταση και δράση του συγκεκριμένου «σωματείου».

Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά, ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζεται αυτό το αστικό κράτος

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, τώρα τα βάζουν και με εκπαιδευτικούς, που έχοντας όλες τις απαραίτητες άδειες, πασχίζουν να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό μεροκάματο κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα («αυταπασχολούμενοι» εκπαιδευτικοί).
 Για τους μεγαλοφροντιστηριάρχες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι απειλή, γιατί τους αποστερούν επιπλέον κέρδη και γι’ αυτό επιδιώκουν να τους αφανίσουν κυριολεκτικά, με μεθόδους που παραπέμπουν σε …ιδιοκτήτες κακόφημων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων:
-Περιπολικό του Α.Τ. Ιωαννίνων (όντας αναρμόδιο) επισκέφθηκε το σπίτι εκπαιδευτικού που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, μετά από καταγγελία από τον Σύλλογο Palso Ιωαννίνων προς τον ΕΟΠΠΕΠ για «παράνομη λειτουργία ατομικής επιχείρησης».

-Ο Σύλλογος Palso Ιωαννίνων προέβη σε καταγγελία εναντίον «αυταπασχολούμενης» εκπαιδευτικού στον ΕΟΠΠΕΠ (κρατικός φορέας που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας).
Ο ΕΟΠΠΕΠ και ενώ είναι αναρμόδιος να πραγματοποιεί ελέγχους σ’ αυτή την κατηγορία επαγγελματιών, αποφάνθηκε αυθαίρετα και ενέταξε την εργαζόμενη στα «Κέντρα ξένων γλωσσών που λειτουργούν παράνομα» στο νομό Ιωαννίνων, ενώ δεν ανήκει καν σε αυτή την κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών σύμφωνα και με την άδεια άσκησης επαγγέλματός της.
Κράτος και εργοδοσία χέρι-χέρι για το τσάκισμα των μεροκαματιάρηδων.

-Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί …δεν «νουθετούνταν και …δεν σταματούσαν να δουλεύουν.
‘Ετσι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 το μεσημέρι, δύο οχήματα με επτά (7) επιβαίνοντες συνολικά, αναζητούσαν με «μαφιόζικο τρόπο» αυταπασχολούμενες εκπαιδευτικούς στις γειτονιές τους, ζητώντας από τους γείτονες προσωπικές πληροφορίες.
 Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, δεν δίστασαν να φωτογραφήσουν τα σπίτια των εκπαιδευτικών μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις παραπάνω απαράδεκτες ενέργειες ορισμένων (λίγων υποθέτουμε) ιδιοκτητών φροντιστηρίων PALSO Ιωαννίνων, που στόχο έχουν την εξόντωση των μεροκαματιάρηδων εκπαιδευτικών που πασχίζουν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες να εξασφαλίσουν το ψωμί τους, με τεράστιες δυσκολίες.

Προειδοποιούμε ότι δεν θ’ αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο έρμαιο της τρομοκρατίας της μεγαλοεργοδοσίας των ιδιοκτητών Φροντιστηρίων που από τη μια πίνουν το αίμα των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις τους, αμοίβοντάς τους με το ωρομίσθιο της ντροπής των 3€ και από την άλλη αδειάζουν τις τσέπες των γονέων που ωθούμενοι από τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες του Δημόσιου Εκπαιδευτικού συστήματος, γίνονται βορά στα νύχια των αρπακτικών της παραπαιδείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια και τους «αυταπασχολούμενους» εκπαιδευτικούς, να μπουν στη δράση, να οργανωθούν στα σωματεία.

 Όσο σκύβουν το κεφάλι και υποκύπτουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας τόσο θα μετρούν ήττες. Να έρθουν σ’ επαφή με το ΠΑΜΕ που αποτελεί το μόνο αποκούμπι των εργαζομένων.
Να μη φοβούνται να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 11/25/2014 08:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ιωαννίνων: " H τρομοκρατία των μεγαλοφροντιστηριαρχών Palso δεν θα περάσει. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες