ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Πάντα με τόλμη και παρρησία.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 η “Ελεύθερη Ώρα” δημοσίευσε το άρθρο μου: “Να αποκαλυφθούν τα ονόματα περίεργου πλουτισμού”, όπου κατήγγειλα την μεγάλη κωλυσιεργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στον έλεγχο της λίστας Ράιχενμπαχ, στην οποία ενέχονταν περί τους 1700 συμπολίτες μας για “αιφνίδιο πλουτισμό” και μη απόδοση στην Πολιτεία των αναλογούντων φόρων. Σε μια εποχή που το κράτος έχει απομυζήσει και το τελευταίο υστέρημα των νομοταγών Ελλήνων.

Επίσης, την επόμενη Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στην...
“Ελεύθερη Ώρα” δημοσιεύθηκε το άρθρο μου: “Ο τσαρλατάνος που ακυρώνει συνέχεια τον εαυτό του”.
Και στο οποίο κατέληγα: “Ολοκληρώνοντας να υπενθυμίσω στην Εξουσία πως, τεράστια φοροδιαφυγή με απώλεια πολλών δις ευρώ – σύμφωνα με πληροφορίες – συντελείται από τις παράνομες υιοθεσίες, με σκοπό την αποφυγή της καταβολής του φόρου μεγάλης κληρονομιάς (Νόμος 3815/2010). Γνωρίζουν κάτι περισσότερο; Και εάν Ναι, προτίθενται να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό που πένεται και δυστυχεί;”.

Αυτό το “προπέτασμα καπνού” προφανώς έλαβε υπ΄ όψη της η διαδικτυακή σελίδα των Ιωαννίνων EpirusPost.gr και στις 7 Νοεμβρίου 2014, δημοσίευσε το παρακάτω ρεπορτάζ με τίτλο: Μία τριπλή υιοθεσία με πολλά ερωτήματα και μία τεράστια κληρονομιά!

Μία υιοθεσία, η οποία έγινε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, το 2010, προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά καθώς μπορεί να υποκρύπτει μία τεράστια περίπτωση φοροδιαφυγής.
Έγκυροι νομικοί κύκλοι των Ιωαννίνων, που έχουν μελετήσει την απόφαση, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ανάλογη ενώ παρόμοιες υποθέσεις υιοθεσίας, σε άλλα δικαστήρια της χώρας, με την ίδια νομολογία απορρίφθηκαν.

Το ελληνικό δημόσιο, το οποίο ήταν το μοναδικό που είχε έννομο συμφέρον, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, όμως η υπόθεση απασχολεί σοβαρά τις Αλβανικές αρχές.
Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα κλιμάκιο του Αλβανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης για να κάνει τη σχετική διερεύνηση.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν περίεργο και δεν θα προκαλούσε ερωτήματα, αν ο άνθρωπος που έκανε την υιοθεσία και ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, δεν κατείχε μία τεράστια κινητή κι ακίνητη περιουσία.
Μάλιστα το όνομά του περιλαμβάνεται τόσο στη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών όσο και στην περίφημη λίστα Ράιχενμπαχ, με τα ονόματα πλουσίων που έπρεπε να ελεγχθούν από τις αρχές.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων εξέτασε την υπόθεση υιοθεσίας τον Ιούλιο του 2010, με την μορφή μάλιστα του κατεπείγοντος.
Ο ηλικιωμένος τότε άνδρας, ο οποίος δεν είχε παιδιά, αιτούνταν να υιοθετήσει την ανιψιά του, Αλβανικής καταγωγής και τις δύο κόρες της, εκ των οποίων η μία μένει στην Ιταλία και η δεύτερη στη Νέα Υόρκη.
Το δικαστήριο παρέκαμψε τα εμπόδια που έθετε το Αλβανικό δίκαιο, το οποίο έπρεπε να είχε τηρηθεί όπως επίσης ξεπέρασε και τα ηλικιακά εμπόδια που θέτει το ελληνικό δίκαιο κι έτσι ενέκρινε την υιοθεσία.

Σημειώνεται ότι το Αλβανικό δίκαιο απαγορεύει την υιοθεσία ενήλικων και υπάρχει απορριπτική απόφαση υιοθεσίας για αυτόν ακριβώς το λόγο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Αυτή είναι και η αιτία για την οποία κινητοποιούνται τώρα οι Αλβανικές αρχές, οι οποίες έχουν την πρόθεση να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, μετά την τέλεση υιοθεσίας ενηλίκου, πρέπει να παραμένει αμετάβλητος ο βιολογικός και ηθικός δεσμός μεταξύ του υιοθετούμενου και του άλλου φυσικού γονέα του και των συγγενών του, ως προς το είδος, τη γραμμή και το βαθμό της συγγένειας.

Στην συγκεκριμένη υιοθεσία, όπως τονίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι «κηρύχθηκαν θετά τέκνα του αιτούντος η ενήλικος ανιψιά του και οι ενήλικες θυγατέρες της- φυσικά της τέκνα- κι έτσι η μητέρα και οι εξ αίματος κόρες της καθίστανται όλες αδελφές- θετά τέκνα του ίδιου πατέρα, γεγονός που προσκρούει στις διατάξεις της ελληνικής έννομης τάξης, η οποία αποδοκιμάζει τέτοιου είδους συγγένειες».

Το 2011, ενάμισι χρόνο περίπου μετά την πράξη υιοθεσίας, ο αιτών έφυγε από τη ζωή και οι τρεις θετές του κόρες βρέθηκαν να κληρονομούν μία τεράστια περιουσία, κινητή κι ακίνητα.
Εάν δεν είχε προηγηθεί η υιοθεσία και κληρονομούσαν την περιουσία όφειλαν να καταβάλουν στο δημόσιο ένα μεγάλο ποσό.
Ποσό που είναι συνάρτηση της κληρονομιάς και του βαθμού συγγένειας.
 Στην περίπτωση της υιοθεσίας, η συγγενική σχέση αλλάζει και φυσικά αλλάζει η κλίμακα φορολόγησης.

Μάλιστα οι γνωρίζοντες τα οικονομικά τονίζουν ότι η διαφορά απόδοσης φόρου μπορεί να ξεπερνά ακόμη και το 50%.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο νόμος ορίζει πως «κατ' εξαίρεση ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, μπορεί για τον υπολογισμού του φόρου να μην λάβει υπόψη το βαθμό που προκύπτει από την υιοθεσία, αν διαπιστώσει ότι αυτή έγινε για να καταστρατηγηθούν οι διατάξεις του νόμου».

Στην προκειμένη περίπτωση, και πριν αρχίσουν την διερεύνηση οι αλβανικές αρχές, για τους δικούς τους λόγους, ίσως πρέπει να διερευνήσουν την υπόθεση οι ελληνικές αρχές.
Ειδικά από τη στιγμή που το όνομα του εκλιπόντος περιλαμβάνονται στις δύο λίστες πλουσίων που έπρεπε να ελεγχθούν”.


Συνεπώς, από όσα διαπιστώνονται, το ζήτημα είναι τεράστιο.
Και από πλευράς νομικής αλλά και από πολιτικής. Γιατί, δεν μπορεί παρόμοιες υποθέσεις υιοθεσίας - αυτής των Ιωαννίνων - σε άλλα δικαστήρια της χώρας (Θεσσαλονίκη) , με την ίδια νομολογία να έχουν απορριφθεί και να μην κουνιέται φύλο!

Δεν μπορεί η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να μην έχει ακόμη ασχοληθεί με την υπόθεση, όταν προκύπτει πως πιθανώς, υποκρύπτεται τεράστια υπόθεση φοροδιαφυγής.
Από την στιγμή μάλιστα, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε τακτά διαστήματα διακηρύσσει την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

Δεν μπορεί η υπόθεση να απασχολεί σοβαρά τις αλβανικές αρχές και όχι τις ελληνικές!

Δεν μπορεί να ακούγεται πως ο άμεσα εμπλεκόμενος στην παράνομη υιοθεσία, είναι μέσα στην λίστα Ράιχενμπαχ για “αιφνίδιο πλουτισμό” και τα “νερά” της Εξουσίας να παραμένουν ατάραχα.

Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο στην Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της να αναζητήσουν τις αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ΔΣΑ), καθώς επίσης, και του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας!

Εμπρός κύριοι της κυβέρνησης, δείξτε επιτέλους και σεις τόλμη και παρρησία!Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 11/18/2014 03:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πάντα με τόλμη και παρρησία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες