ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Στο σχέδιο της Ν.Τ.Π. η κατάργηση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας".

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο περίεργα τα πράγματα όσον αφορά τα πρότυπα που κάποιοι θέλουν να δίνονται στη νέα γενιά και στα παιδιά όλων μας.
 
Μόλις λίγες ημέρες πριν, σε τηλεοπτική εκπομπή μου στο Βήμα, είχα θίξει θέμα για ένα έγγραφο που είχε αποσταλεί σε εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο των ΗΠΑ από...
προϊσταμένους τους.


Το έγγραφο ζητούσε από τους δασκάλους να μην χρησιμοποιούν φράσεις όπως "αγόρια και κορίτσια", ή κυρίες και κύριοι παρά να χρησιμοποιούν εκφράσεις για «φύλο χωρίς αποκλεισμούς», όπως «μωβ πιγκουίνοι» ή σκύλους και γάτες.

Αυτά, λοιπόν,  είναι επακόλουθα ενεργειών που γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια.

-Για παράδειγμα στη Γαλλία μόλις πέρυσι δρομολογήθηκε η απαγόρευση της χρήσης των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε νομικά και άλλα δημόσια έγγραφα, στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου νομιμοποίησης των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

-Στην Καλιφόρνια εγκρίθηκε νομοθεσία που αντικαθιστά τους όρους «άνδρας και γυναίκα» με τον όρο «δύο πρόσωπα» σε όλες τις αναφορές της πολιτείας για το γάμο.

-Στην Ισπανία αμέσως μετά την ψήφιση της νομοθεσίας του "γάμου" ατόμων του ιδίου φύλου η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι όροι «μητέρα» και «πατέρας» επρόκειτο να αντικατασταθούν στα Κρατικά Μητρώα του Βιβλίου της Οικογένειας με τους τίτλους, «πρόγονος Α» και «πρόγονος Β».

-Στο Οντάριο απαγορεύθηκαν οι όροι «μητέρα» και «πατέρας», καθώς και οι όροι γυναίκα, σύζυγος, χήρα, και χήρος από όλα τα καταστατικά.

-Στη Σκωτία θεωρήθηκε πως το «μητέρα» και «πατέρας» είναι «ομοφοβικά» και θα πρέπει να αντικατασταθούν με το "φροντιστές" ή "φύλακες". Οι όροι "σύζυγος", και "γάμος" θα πρέπει να αντικατασταθούν με τα «εταίροι» και «στενός φίλος».

-Στην γειτονική μας Ιταλία ο δήμος της Βενετίας και του Μιλάνου θέσπισαν νόμο που απαγορεύει τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» σε έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να κερδίσουν μια θέση για τα παιδιά τους στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Οι όροι αντικαταστάθηκαν από τους όρους "γονέας 1" και "γονέας 2".





Και έπειτα από όλα αυτά είχαμε μια πράξη δημόσιας ανυπακοής.
Μια γυναίκα στο Μιλάνο, όταν της ζητήθηκε να συμπληρώσει ένα έντυπο για το σχολείο των παιδιών της, έκανε μια μικρή διόρθωση,
διέγραψε την λέξη “γονέας 1” και την αντικατέστησε με τη λέξη «mamma.

Η Barbara, μητέρα δίδυμων παιδιών , δημοσίευσε στο Facebook τη φωτογραφία της πράξης της που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
«Είμαι η μητέρα, όχι "γονέας. 1"» Δήμαρχε του Μιλάνου, το κατάλαβες;» έγραψε δίπλα στην φωτογραφία με την υπογραφή της σχετικά με το έγγραφο της εγγραφής των παιδιών της στο σχολείο.

Η φωτογραφία όπως καταλαβαίνεις βρήκε πολλούς υποστηρικτές συγκέντρωσε χιλιάδες ‘likes’ και την μοιράστηκαν, την έκαναν share δηλαδή άλλοι τόσοι.

Θεωρώ πως θα έπρεπε να έχουν υπάρξει αντίδραση και ενέργειες από όλους μας ως προς το θέμα. Και χωρίς να έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους και τις ιδιαιτερότητές τους, έχω πρόβλημα με όλα αυτά που προσπαθούν να αλλάξουν στο μυαλό των παιδιών αλλά και να σβήσουν όλα όσα ήδη ξέρουν.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/19/2014 01:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στο σχέδιο της Ν.Τ.Π. η κατάργηση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες