ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Τα «πήλινα πόδια» της Τουρκίας και ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα .

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ.
Επειδή η προπαγάνδα είναι η τέχνη της επανάληψης, καλό είναι που και που να επιστρέφουμε, να θυμόμαστε και να ελέγχουμε τα βασικά.

Οι εθνικές μειοδοσίες πάντα είχαν ως πρωταίτιο τον ξένο παράγοντα, που επεδίωκε πάντα να επιφέρει στους πολίτες φόβο και διχασμό. Πάντοτε σε αυτήν την χώρα υπήρχαν εθελόδουλοι έτοιμοι να υποστούν τα πάντα για να κρατήσουν την...
θέση εξουσίας, που τους "ανήκει" - πνευματική, υλική, "ιδεολογική" κ.α.

Και πάντα, όλως τυχαίως, όταν οι «εξωτερικοί παράγοντες» ένιωθαν πως τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα κινδυνεύουν, εμφάνιζαν τον «από μηχανής Θεό», την γείτονα Τουρκία, το «τσομπανόσκυλο» της περιοχής, για να «γαβγίσει», να απειλήσει, να απαιτήσει, προκειμένου τελικά να «εξαναγκαστούν» οι Έλληνες πολιτικοί (απάτριδες, φοβικοί και εθελόδουλοι) να ζητήσουν την παρέμβαση της πέραν του Ατλαντικού Συμμάχου.

Το «παραμύθι» ήταν καλό και είχε πάντα «δράκο»…

Το δυστύχημα, πλέον είναι πως οι Έλληνες το έμαθαν αυτό το παραμύθι, σε όλες του τις παραλλαγές. Παρ’ όλα αυτά, όμως, πιστεύοντας πως μία επιτυχημένη συνταγνή μπορεί να χρησιμοποιείται επ άπειρον, κάποιοι επιμένουν να στήνουν το ίδιο σκηνικό, επιμένουν να χρησιμοποιούν τα ίδια «τσομπανόσκυλα», επιμένουν να διατηρούν τους ίδιους πιστούς πολιτικούς υπαλλήλους, για να ικανοποιήσουν τα διαχρονικά τους τεράστια συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται από τα Βαλκάνια και φτάνει μέχρι την Αίγυπτο και την Βαγδάτη…

Στο εγχείρημα της τρομοκράτησης, με τη χρήση της κατάλληλης τρομολάγνας προπαγάνδας, συμμετέχουν πάντα πρόθυμοι κονδυλοφόροι (ως επί το πλείστον αδαείς), των όσων καταγράφουν με την «σοφία» τους και, φυσικά, τις υποδείξεις τρίτων.

Έτσι, και στις ημέρες μας επανήλθε το «τσομπανόσκυλο» που λέγεται Τουρκία, και εμφανίζεται ως πανίσχυρο, έτοιμο να κατασπαράξει την "αδύναμη" Ελλάδα, εάν οι Έλληνες τολμήσουν να αρνηθούν να τεθούν υπό την εποπτεία της τρόικας, δηλαδή αν υπάρξει αντίδραση τον απόλυτο έλεγχο από τον «τσομπάνη» πέραν του Ατλαντικού.

Καλό είναι, όμως, να εξετάσουμε κάποιους –λίγους- παράγοντες της προπαγάνδας του τρόμου, που ήδη επιχειρείται…

- Η Τουρκία αν και διαθέτει τριπλάσιο-τετραπλάσιο ΑΕΠ (περίπου 800 δις.$) από της Ελλάδας το οποίο είναι περίπου 230 δις.$), δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας πως στην πραγματικότητα η γείτονα χώρα είναι κατά κεφαλήν περίπου 50% φτωχότερη. Η Τουρκία είναι μία χώρα που τρέχει με 17% φτώχια και πληθωρισμό περίπου στο 6%. Το κόστος δε εξυπηρέτησης του δανεισμού της είναι μακράν πιο ακριβό από το Ελληνικό. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, ήταν κάτω από την προστασία του ΔΝΤ καθότι οι αγορές την είχαν αποκλείσει.

- Ο πληθυσμός της χώρας είναι παντελώς ανομοιογενής, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Η χώρα στερείται βασικών υποδομών (μην μένουμε στις τεράστιες γέφυρες του Βοσπόρου, αλλά ας δούμε τους αμέτρητους χωματόδρομους που ενώνουν ακόμα και πόλεις των 50. 000 κατοίκων!)

- Η γείτονα χώρα έκανε τα τελευταία χρόνια βασικά πολιτικά - γεωπολιτικά σφάλματα, με αποτέλεσμα μία σειρά χωρών της περιοχής να την αντιμετωπίζουν εχθρικά.

- Οι Κούρδοι αποτελούν το 30% του πληθυσμού της χώρας και είναι μάλλον ο πιθανότερος παράγοντας διάλυσής της.

- Τα ερείσματα της Τουρκίας στον Δυτικό κόσμο στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στην γεωγραφική θέση της χώρας. Κανείς αμερικανός, ευρωπαίος ή άλλος πολίτης του δυτικού κόσμου δεν αντιμετώπισε ποτέ την Τουρκία αντίστοιχα της Ελλάδας.

- Η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας, αν και αξιόλογη, αποδείχθηκε επί του πρακτέου αναποτελεσματική, αφού ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερε να εξουσιάσει μεγάλες περιοχές του Κουρδιστάν (πόσο δε μάλλον θα μπορέσει να αντιμετωπίσει έναν εκπαιδευμένο και άρτια οχυρωμένο και συντεταγμένο Ελληνικό στρατό...). Να θυμίσω χρόνια μαχών και προβλημάτων. Μην θεωρούμε, λοιπόν, το μέγεθος ενός στρατού (πολυεθνικού κατά βάση...) κατά ανάγκην ως σοβαρό παράγοντα ισχύος.

Η Τουρκία είτε το θέλει είτε όχι λόγω μεγαλομανίας προσπάθησε να αναδειχθεί σε μεγαλο-παράγοντα της περιοχής, κάτι όμως που κανείς στην Ευρώπη ή Αμερική δεν επέτρεψε. Οι δε προσπάθειές της για κυριαρχία στον αραβικό κόσμο έλαβαν άδοξο τέλος. Πρόσφατα, μάλιστα, η Αίγυπτος ακύρωσε όλες τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί με το προηγούμενο καθεστώς (των αδελφών μουσουλμάνων).

Οι ξένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι η Τουρκική οικονομία διογκώνεται αδικαιολόγητα και καθαρά λόγω εσωτερικής κατανάλωσης (μας θυμίζει κάτι αυτό;) Θα είναι οικονομικό θαύμα αν δεν καταρρεύσει τα επόμενα 5 χρόνια.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, ο Πρόεδρός της (ισλαμιστής Ερντογάν) προσπαθεί να πει τα αυτονόητα όταν δημιουργεί ανώμαλο κλίμα στην περιοχή κα απειλεί έως και με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο. Προσπαθεί να δηλώσει με κάθε τρόπο ότι δεν επιθυμεί η Τουρκία να αποκλειστεί από την τελευταία ελπίδα της, δηλαδή από την ενέργεια της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Το λογικό ερώτημα όμως είναι: ποιος την ρωτάει;
Πρόσφατα τόσο η Ρωσία όσο και Αμερική (με ασαφή τοποθέτηση) ξεκαθάρισαν ότι η ΑΟΖ είναι Κυπριακή.
Μόνο εμείς λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας έναν γίγαντα με πήλινα πόδια και συζητάμε (κακώς) τα αυτονόητα.
Και ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή πρέπει να εντρυφήσουμε στον έξωθεν κίνδυνο (υπαρκτό αλλά όχι τρομακτικό), προκειμένου να αποδεχθούμε να ανταλλάξουμε την ελληνική περιουσία (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, υδρίτες κ.α.) με την υποτιθέμενη ασφάλεια που μας παρέχουν οι μνημονιακοί κυβερνήτες και τα συμφέροντα της τρόικα.

Μετά από όλα αυτά, γίνεται κατανοητό πως η Ελλάδα έχει πραγματικά πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Και αυτό το πρόβλημα είναι η κατάρρευση των θεσμών, των πυλώνων λειτουργίας της χώρας, που είναι η νομοθετική εξουσία (Βουλή), η εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση), δικαστική εξουσία (Δικαιοσύνη), ελεγκτική εξουσία (ΜΜΕ)…

Η Τουρκία αποτελεί έναν κίνδυνο πολύ πιο ακίνδυνο από την κατάπτωση και παράδοση άνευ όρων των τεσσάρων εξουσιών στην τρόικα και στα συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί.

ΥΓ: Μην ξεχνάμε πως, με όρους τεχνικούς, όλες οι χώρες της Δύσης είναι χρεοκοπημένες και όλες –μα όλες- ψάχνουν να βρούνε λύσεις στα μεγάλα τους προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την ενέργεια και καταλήγουν στο κόστος της ενέργειας.

Όλως τυχαίως, Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στο επίκεντρο του αυριανού παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη…

Κακά τα ψέματα, μία σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα (και μεγαλύτερα) προβλήματα, από τα ήδη υπάρχοντα, θα δημιουργήσει τεράστιες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αναταράξεις και ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και θα σηματοδοτήσει (πιθανότατα) την κατάρρευση των σχεδίων πολλών (αν όχι όλων) των έμμεσα ή άμμεσα εμπλεκόμενων δυτικών χωρών.

Εν κατακλείδι, το παραμύθι συνεχίζει να είναι καλό, αλλά ο δράκος έχασε την αίγλη του ενδεχομένως να καταστραφεί ο... θεατρώνης και οι χορηγοί της παράστασης.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο ημιπαράφρων ισλαμιστής πρόεδρος - "σουλτάνος" της Τουρκίας, Ερντογάν, και το "γιουσουφάκι" του, Νταβούτογλου, υπερκτιμώντας την "δύναμή" τους, δεν θα επιχειρήσουν το αδιανόητο..., απέναντι σε μία πολιτική σκηνή της Ελλάδας που είναι πλέον δεδομένο πως δεν κυβερνά την χώρα...

GrCitizen
Το είδαμε στο Aς μιλήσουμε επιτέλους.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 11/26/2014 05:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τα «πήλινα πόδια» της Τουρκίας και ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες