ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Νοεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Το παρόν και το μέλλον μας εξαρτάται από ανίκανους πολιτικούς...

Τα ιλαροτραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες, με την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των βεβαιωθέντων και ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις, περίτρανα αποκαλύπτουν την υποτέλεια της κυβέρνησης στην τρόικα, την ασχετοσύνη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και την ανεπάρκεια σε τεχνοκρατικό επίπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) και της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).

Δυστυχώς για μας τους πολίτες, το παρόν και το μέλλον μας, εξαρτάται από τις ...
βουλές ανίκανων πολιτικών προσώπων.
Ο καρνάβαλος της υπόθεσης έγκειται στο εξευτελιστικό για τη Βουλή των Ελλήνων γεγονός, ότι, η συγκεκριμένη ρύθμιση ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο τέλος Οκτωβρίου, έγινε νόμος του κράτους (ΦΕΚ) στις 10.11.2014 (Νόμος 4305/2014) και στις 12.11.2014, η τρόικα με ηλεκτρονικό γράμμα (email) διαμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, πως η ρύθμιση που μόλις θεσμοθετήθηκε πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και να βελτιωθεί με νέα τροπολογία.
 Η τρόικα διαπίστωσε ότι οι «τεχνοκράτες» που επεξεργάστηκαν τη ρύθμιση, δεν αντιλήφτηκαν πως ο κρατικός προϋπολογισμός στο σκέλος των άμεσων φόρων, θα είχε απώλειες ένα δις ευρώ (€) το 2014 και 1,5 δις € το 2015, δημιουργώντας έτσι ένα επιπρόσθετο δημοσιονομικό κενό της τάξης των 2,5 δις €.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε συγνώμη, αποδίδοντας το λάθος σε γραφειοκρατικούς λόγους και εκτελώντας τις εντολές των υπαλλήλων της τρόικας, είπε στον κ. Χαρδούβελη να ετοιμάσει την τροπολογία. Πράγματι, η τροπολογία ετοιμάστηκε αυθημερόν και χθες το μεσημέρι ψηφίστηκε από τα παλικαράκια και τις παλικαρούδες της Βουλής.

Το κομβικό σημείο της τροπολογίας, είναι ότι από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, εξαιρούνται οι οφειλές που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου του 2014. Αυτό σημαίνει ότι από τις έξι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, μόνο η πρώτη μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, όπως αυτή αποτυπώνεται πλέον στο άρθρο 51 του Νόμου 4305/2014. Ο χειρισμός και η κατάληξη της όλης υπόθεσης, γελοιοποίησε τόσο τη δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όσο και τα κόμματα των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, που αρχικά είχαν ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Οι τεχνοκράτες οικονομολόγοι του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, γιατί δεν είχαν εντοπίσει την τρύπα των 2,5 δις €, που θα δημιουργούσε στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού η εφαρμογή της ρύθμισης;

Πολλές φορές από τις στήλες της Kontranews, έχουμε στιγματίσει την ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων κατά την άσκηση της συνολικής οικονομικής πολιτικής. Η ανεπάρκεια του στελεχιακού δυναμικού των κομμάτων εξουσίας, συνιστά το πρωτεύων αίτιο πρόκλησης του σημερινού δημοσιονομικού αδιεξόδου. Στην ανικανότητα και την ασυνειδησία των ατόμων, που στελεχώνουν τα εκάστοτε κυβερνητικά οικονομικά επιτελεία, αποδίδεται η αδυναμία της δικομματικής κυβέρνησης, να βγάλει το σκάφος της εθνικής οικονομίας από το έλος της ύφεσης.

Επίσης, τα μικρά κόμματα των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, που καθαρά για ψηφοθηρικούς και επικοινωνιακούς λόγους υπερψήφισαν την αρχική ρύθμιση, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν διαθέτουν ικανό στελεχιακό δυναμικό.

Γιατί οι οικονομολόγοι των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, δεν πήραν χαμπάρι την ύπαρξη της δημοσιονομικής τρύπας των 2,5 δις € στο σκέλος των κρατικών εσόδων; Ψήφισαν ότι τους είπε ο Χαρδούβελης; Και μάλιστα μια ρύθμιση, η οποία κινείται στο πνεύμα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής, που ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει πλήρως αποτυχημένη;

Με κομπογιαννίτες οικονομολόγους και τσαρλατάνους πολιτικούς, δεν δύναται να εφαρμοστεί αποτελεσματική οικονομική πολιτική και παράλληλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να ασκήσουν αξιόπιστο κοινοβουλευτικό έλεγχο στους κυβερνώντες.

kontranews.gr
Το είδαμε στο logiosermis.net


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 11/17/2014 08:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το παρόν και το μέλλον μας εξαρτάται από ανίκανους πολιτικούς... "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες