ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Τα προβλήματα που εντοπίζουν στα λιμναία και ποτάμια οικοσυστήματα καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους συζήτησαν με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Η Γενική Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο της, τον ...
πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Φρίγκα συνοδευόμενο από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κώστα Κωνσταντή, Γιάννη Σάκκο και Δημήτρη Γιούνη καθώς και το γραμματέα του αντίστοιχου Συλλόγου Κόνιτσας Πανταζή Τουφίδη.

Οι ερασιτέχνες αλιείς στη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσαν τα προβλήματα που έχουν διαπιστώσει στα υδάτινα οικοσυστήματα και τους ιχθυοπληθυσμούς που αναπτύσσονται σε αυτά, κυρίως λόγω των ανθρώπινων παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων και ζήτησαν τη συνδρομή της Γενικής Γραμματέα προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των προβλημάτων.

Οι ερασιτέχνες αλιείς μεταξύ άλλων προχώρησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για:
• Παράνομη αλιεία τόσο με απαγορευμένα μέσα, όσο και σε περιόδους που δεν επιτρέπεται λόγω αναπαραγωγής των ψαριών,
• Μόλυνση των νερών των ποταμών εξαιτίας αγροτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται
• Παράνομους εμπλουτισμούς των λιμνών και ιδιαίτερα της Παμβώτιδας, από επαγγελματίες ψαράδες με μη ελεγμένους γόνους κυπρινοειδών, επικίνδυνων για τα ενδημικά αυτόχθονα είδη.

Η Γενική Γραμματέας αφού άκουσε τις καταγγελίες των ερασιτεχνών αλιέων τους ενημέρωσε για τις πολιτικές που ακολουθούνται στα περιβαλλοντικά ζητήματα. «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανέφερε η κα Ευταξά, έχει ως βασικό της στόχο την παγίωση μιας νέας περιβαλλοντικής αντίληψης, που διασφαλίζει την προστασία της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και τη μείωση των επιπτώσεων της ρύπανσης, στα οικοσυστήματα και την υγεία των πολιτών».

Για το σκοπό αυτό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της Γενικής Δ/νσης Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής:

• Συμμετέχει ήδη και προωθεί τρία ευρωπαϊκά προγράμματα:
α) Το JointwaterS, που αφορά στην ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση του ποταμού Αώου.
β) Το Waterguard, που αφορά στον έλεγχο της ποιότητας και ποσότητας του πόσιμου νερού που φτάνει στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
γ) Το Saimon, που αφορά στη δορυφορική παρακολούθηση των ακτών του Ιονίου.

• Εξετάζει με αυστηρότητα τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και

• Παρεμβαίνει άμεσα με αυτοψίες και ελέγχους σε όλες τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται περιβαλλοντικά προβλήματα στα υδάτινα οικοσυστήματα.

Στη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα φύλαξης σε όλα τα επίπεδα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών και πως θα πρέπει να δρομολογηθεί η σύνταξη μνημονίου που θα θέτει τους όρους για την άσκηση της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής).


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 12/17/2014 11:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες