ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Δούρειος ίππος...

Γράφει ο Ανδρέας Μελεζιάδης Συνταγματάρχης ε.α.
Πρίν από κάποιους μήνες, ο Τάκης Μπαλτάκος, "έφυγε" ή "τον έφυγαν" από τη Νέα Δημοκρατία, για κάποιο θέμα που είχε προκύψει τότε. Και το θέμα, αλλά και το αν έφυγε ή τον "έφυγαν", δεν μας ενδιαφέρει.

Κανείς δεν αμφιβάλλει, ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ένα από τα παραδοσιακά στελέχη της Δεξιάς μερίδας της Νεας Δημοκρατίας, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως ...
Κεντροδεξιά.
Επομένως, κανείς δεν αμφισβητεί την ‘’δεξιότητά ‘’του.

Τότε, πολλά είχαν λεχθεί, ότι η ΝΔ απομακρύνει τα δεξιά στελέχη της ( ή απομακρύνονται ) και πολλά άλλα παρεμφερή.
Πολλοί το απέδωσαν στην προσπάθεια επεκτάσεως της επιρροής της προς τον χώρο του κέντρου, αφού απο τη μια Κεντροδεξιά, από την άλλη Κεντροαριστερά, πού είναι το Κέντρο;
Προφανώς, μια ‘’πολύφερνη νύφη’’, αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού, εμφορούνται από Κεντρώες απόψεις.

Στην αρχή, η κίνηση με παραξένεψε αρκετά.
 Μα, είναι καιρός τώρα, η ΝΔ να απομακρύνει παραδοσιακούς υποστηρικτές, στελέχη και ψηφοφόρους της;
Μήπως το ‘’μαγαζί’’ πάει για κλείσιμο, όπως το αντίστοιχο της ληστρικής Κεντροαριστεράς ( το ΠΑΣΟΚ εννοώ, αν και η διευκρίνιση είναι περιττή ) που ψάχνει να βρεί Αρχηγό, ( με τον ΓΠ και τον ΕΒ να ετοιμάζονται για μονομαχία στο Ελ Πάσο ) νέο όνομα, αλλά προφανώς και ψηφοφόρους;
Μήπως η φάβα έχει κάποιο λάκκο;

Και ξαφνικά, μου ήρθε μία ‘’φλασιά’’, σε συνάρτηση και με την ιδιότητά μου ( στρατιωτικός συνταξιούχος ).
Μήπως η ΝΔ επιδιώκει το ‘’colpo grosso’’;

Ας το κάνω φραγκοδίφραγκα, για να γίνει περισσότερο κατανοητό.
Από την στιγμή που η ΝΔ και σία ( όχι CIA, περίεργο πράγμα ) σχημάτισε Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Δημοσιονομικής Πολιτικής ( έτσι λένε… ) άρχισε τις περικοπές μισθών, συντάξεων κτλ κτλ, να μην τα ξαναλέμε, είναι γνωστά.

Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα, την δυσαρέσκεια όλων σχεδόν των ομάδων του ελληνικού λαού, αλλά προτίστως των στρατιωτικών ( εε και εα ) οι οποίοι δέχτηκαν πολύ περισσότερα πυρά ‘’κατά ριππάς’’ και ‘’κατά βούλησιν’’ στις αποδοχές τους, σε σχέση με όλους τους άλλους.

Εδώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι παραδοσιακά οι στρατιωτικοί , στην μεγάλη πλειοψηφία τους, στήριζαν τη ΝΔ από το 1074 και εδώ, όπως στήριζαν την ΕΡΕ πρίν το 1967.
Γνωστό σε όλους.
Με αποτέλεσμα, πρίν από κάθε εκλογές, κάνοντας προκαταβολικό ‘’ταμείο ψήφων’’, η ΝΔ υπολόγιζε σε έναν καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό ψήφων από τις ΕΔ και ΣΑ, εε και εα.
Πολλοί, τις ψήφους αυτές, τις θεωρούσαν σαν μία σταθερή και αμετακίνητη βάση των συνολικών εκλογικών αποτελεσμάτων.

Απολύτως δικαιολογημένες αλεπάλληλες διαμαρτυρίες για τις στοχευμένες αυτές μειώσεις αποδοχών, που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν και το 50%, έγιναν από όλους τους στρατιωτικούς, είτε μέσω του θεσμικού εκφραστού τους, της ΕΑΑΣ, είτε μέσω ΟΛΩΝ των Συνδέσμων, Οργανώσεων, Συλλόγων κτλ, είτε και από μεμονωμένους αλλά πολυάριθμους στρατιωτικούς, εε και εα.

Κυρίως, εκνεύριζαν οι υποσχέσεις από την Κυβέρνηση, κυρίως από τον Πρωθυπουργό, για ‘ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ’’ και για δικαίωση και επιστροφή των παρανόμως κρατηθέντων χρηματικών ποσών.
Υποσχέσεις, που όχι μόνο δεν ετηρούντο, αλλά τουναντίον, ακολουθούντο από ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, είτε μέσω διαφόρων παραμυθικών ‘’ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’, είτε μέσω φορολογικών φαντασιώσεων ( Χαράτσι, ΕΝΦΙΑ κτλ )

Αποκορύφωμα σε όλα αυτά, ήταν η απόφαση του ΣτΕ στην οποία αναφέρονται ως παράνομες οι κρατήσεις στους στρατιωτικούς, και δίνεται η ΕΝΤΟΛΗ στην Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία, να επιστρέψει τις αποδοχές στο 2012 ( που άρχισε το κακό να γίνεται αβάσταχτο ) και να επιστρέψει ως αναδρομικά, αυτά που παράνομα κατακράτησε ( που ΕΚΛΕΨΕ λέω εγώ.)

Μετά από 7-8 μήνες αλλεπαλλήλων παλινωδιών, του στυλ ‘’ ναι, μεν αλλά…’’, ‘’στο τέλος του μηνός…’’, ‘’η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση…’’ και παρομοίων, ήρθε τώρα, στο τέλος του χρόνου η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, η οποία με ‘’δημιουργική’’ λογιστική από αριθμολάγνους τεχνοκράτες, εφαρμόζει την απόφαση στο 50% λέει η κυβέρνηση, στο 10% όμως στην πραγματικότητα.

Η οργή ξεχείλισε από όλους τους στρατιωτικούς, κυρίως για την κορο’ι’δία, την οποία υφίστανται από την ΝΔ και σία.

Διάχυτη πλέον, είναι η απόφαση των στρατιωτικών, να πάψουν να στηρίζουν την ΝΔ, και να στραφούν σε άλλα κόμματα.

Αυτό εξεφράσθη επίσημα τόσο από Ενώσεις κτλ, όσο και από πολυάριθμους μεμονωμένους στρατιωτικούς.
Με άλλα λόγια, στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, η ΝΔ δεν θα πάρει ούτε το 10% από τις ψήφους των στρατιωτικών, που έπαιρνε μέχρι τώρα.

Το αποτέλεσμα, το φαντάζεστε.
Και πού θα πάνε αυτές οι ψήφοι; 
Προφανώς σε όμορα κόμματα, αλλά σε ποια;

Ένας μικρός αριθμός, θα κινηθεί ολίγον αριστερώτερα, στο ΠΑΣΟΚ ( οι ανεγκλεφαλοι ), στο ΣΥΡΙΖΑ ( οι απολύτως οργισμένοι ), πού αλλού;
Δεν έχει.
 Ο μέγιστος αριθμός, θα κινηθεί σε όμορους χώρους προς τα Δεξιά, αφήνοντας την Κεντροδεξιά να θερίσει τους καρπούς όσων έσπειρε.

Και , ως γνωστόν, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…

Ένας χώρος, είναι το κόμμα των στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, όμως όπως αποδείχτηκε από τις τελευταίες κλογές, δεν έχει την δύναμη να πείσει και να συσπειρώσει τους στρατιωτικούς, στο επιθυμητό ποσοστό.

Άλλος χώρος, είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ίσως μαζέψουν μερικά ψηφουλάκια.
Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, με την ‘’παραλίγο’’ επιτυχία, που ίσως και αυτόν τον ψηφίσουν μερικοί.
Έλα όμως που η ηγεσία του ‘’δεν εμπνέει’’…

Το μερίδιό της από τις ψήφους των στρατιωτικών, θα πάρει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κανείς δεν αμφιβάλει για αυτό.

Βέβαια, κάποιοι θα προτιμήσουν να τους γράψουν όλους στα….. παλαιότερα των υποδημάτων τους και να κάτσουν σπίτι, αλλά αυτό δεν είναι λύση.

Γεγονός είναι ένα και μοναδικό.
Μη ψηφίζοντας ΝΔ, θα ψηφίσουν κόμμα που θα βρίσκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ.
Οποιο και να είναι αυτό.

Είναι λοιπόν, η ΝΔ, διατεθειμένη να χάσει αυτές τις ψήφους;
Εξυπακούεται πως τις θέλει.
Πώς όμως θα τις πάρει;
Να τους ξανακορο’ι’δέψει, μάλλον αποκλείεται, αφού το μάθημα το πήραν.
Έπρεπε όμως, να βρεθεί κάποιος τρόπος, για να μην χαθούν αυτές οι ψήφοι, με οποιοδήποτε τέχνασμα.

Όλα τα παραπάνω, είναι απολύτως συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.

Και η ‘’φλασιά’’ που έγραψα στη αρχή ότι μου ήρθε , είναι η παρακάτω.

Ποιος αποκλείει το ότι η ‘’αποχώρηση’’ Τάκη Μπαλτάκου από τη ΝΔ, δεν ήτανε από την αρχή ‘’σικέ’’;

Ποιος αποκλείει την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας του Τάκη Μπαλτάκου με την Ηγεσία της ΝΔ, εν όψει των εκλογών;

Ποιος είπε, ότι όλα όσα έγιναν με τις οικονομικές περικοπές, δεν ήταν βάσει σχεδίου;
Και δεν λειτουργούσαν και σαν μήνυμα προς τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, του στυλ’’ Να, βλέπετε, κόβουμε πιο πολλά στους ‘’δικούς’’ μας, οπότε δεν έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε’’;

Μην παραγνωρίζετε την αρρωστημένη πονηριά των πολιτικών, που πιστεύουν ότι με τεχνάσματα μπορούν να ‘’κρατηθούν’’ στην εξουσία.
Στο παρελθόν, το έχουν επιτύχει πολλές φορές.

Αυτό επιδιώκεται και τώρα.

Ο αναμφισβήτητα Δεξιός Τάκης Μπαλτάκος, φτιάχνει ένα κόμμα, βρίσκεται επιφανειακά ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την ΝΔ, ζητά στρατιωτικό για αρχηγό ( κάποιοι δεν πέφτουν στη ‘’λούμπα’’ ), το στελεχώνει με αποστράτους κατά πλειοψηφία σχεδόν, κατεβαίνει στις εκλογές, όποτε γίνουν, και ζητά την ψήφο των Ελλήνων, όχι για να κυβερνήσει ( να είμαστε και λίγο σοβαροί ) αλλά για να γίνει ρυθμιστής των καταστάσεων.
Απευθύνεται κατ΄αποκλειστικότητα σε δεξιούς ψηφοφόρους, και φυσικά στην πλειονότητα των στρατιωτικών.

Εάν πετύχει αυτή η πονηριά, ο σκοπός θα επιτευχθεί, γιατί οι στρατιωτικοί όχι μόνο δεν θα πάνε σε άλλα κόμματα, αλλά κάποιοι θα γυρίσουν πίσω στις ΡΙΖΕΣ από εκεί που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Συσπείρωση λοιπόν των στρατιωτικών στις ΡΙΖΕΣ.
Από ό τι θα καταλάβατε ήδη, θεωρώ ότι οι ΡΙΖΕΣ έγιναν για να λειτουργήσουν σαν ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, να συσπειρώσουν και συγκεντρώσουν τους στρατιωτικούς ( και άλλους φυσικά ), και σε κρίσιμες στιγμές, όπως οι στηρίξεις, συμμετοχές σε σχήματα κτλ, να συμπλεύσουν ή και να συνενωθούν με την ΝΔ.

Πολλά έχουν δεί τα μάτια μας, γιατί όχι και αυτό.

Μα, θα διαμαρτυρηθούν οι ψηφοφόροι, θα πεί κάποιος.
Έ, και;
Ποιος λογαριάζει τους ψηφοφόρους ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
Μετά από τέσσερα χρόνια, βλέπουμε…
Κάτι θα σκαρφιστούνε πάλι…

Δούρεος ίππος , λοιπόν οι ΡΙΖΕΣ, κατά τη γνώμη μου.

Σκεφτείτε το και ‘’μη μασάτε’’…

ΥΓ. Το παραπάνω άρθρο το ετοίμασα πρίν από τρείς ημέρες, και το επεξεργαζόμουν. Και ξαφνικά, έρχονται τα νέα για συμμετοχή αποστράτων στις ΡΙΖΕΣ, που μου δίνουν την εντύπωση ότι μάλλον έχω δίκιο.

Ανδρέας Μελεζιάδης
Συνταγματάρχης ( ΔΒ) εα 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 12/15/2014 09:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δούρειος ίππος... "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες