ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο από το 24ο Δημοτικό Ιωαννίνων.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκε η εικαστική εκδήλωση-παρέμβαση για το εικαστικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Ρεπορτάζ: Ροζαλία Νούση.
Φωτογραφία: Γιώργος Λάμπρου.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 ετών από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (1541 -1614) οι μαθητές/-τριες της Β΄ τάξης και οι...
εκπαιδευτικοί Νίκος Σουτόπουλος, Γεωργία Πάνου και Δήμητρα Λιάσκα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν με επιτυχία στις 13 Δεκεμβρίου 2014 μια εκδήλωση - εικαστική παρέμβαση με θέμα: «Τα παιδιά συνομιλούν με το εικαστικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco)» στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.)-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου στο Κάστρο Ιωαννίνων. Παράλληλα οι μαθητές/-τριες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων εξέθεσαν και τα δικά τους εικαστικά έργα που δημιούργησαν μετά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην εικαστική έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου (5 - 29 Νοεμβρίου 2014) που είχε προηγηθεί στις 10 Νοεμβρίου 2014.

Ο  εκπαιδευτικός Νίκος Σουτόπουλος  μιλά για τη διαθεματική εικαστική παρέμβαση με εκπαιδευτικές δράσεις του 24ου Δημοτικού σχολείου  Ιωαννίνων (Κοινωνικό Σχολείο).

Στο καλωσόρισμα ο κ. Νίκος Σουτόπουλος τόνισε «τα μηνύματα της ελπίδας και του φωτός που εκπέμπουν στο κοινό οι μικροί μαθητές μέσα από αυτή την εικαστική τους παρέμβαση με αφορμή το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την πολύπλευρη κρίση, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, εθνική και πνευματική που διέρχεται η ελληνική κοινωνία».

Ψηφιδωτό-έργο παιδιών για το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τη Διευθύντρια του Μουσείου Δρα Μάρθα Παπαδοπούλου, το Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Πολυδεύκη Ασωνίτη και τη Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων κα Σοφία Παπακίτσου που μίλησαν για αυτή την σπάνια εκπαιδευτική ευκαιρία συνομιλίας των μικρών παιδιών με το εικαστικό έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και την παιδευτική σημασία αυτής της εικαστικής εκδήλωσης που μαζί με τις πολλές διαθεματικές εκπαιδευτικές δράσεις της (γεωγραφία: χάρτες εποχής, ιστορία τέχνης: παρουσίαση έργων τέχνης, μουσική: αναγεννησιακή μουσική, νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας: εφαρμογές πληροφορικής στην εκπαίδευση, φωτογραφία: λήψη και παρουσίαση ψηφιακής φωτογραφίας, εκπαιδευτικό παιχνίδι: πάζλ και εκπαιδευτικοί χάρτες, κινηματογράφος: προβολή ταινίας, θέατρο: θεατρικό δρώμενο και φιλαναγνωσία: έκθεση βιβλίου) εντάσσεται στο νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».


Η διευθύντρια ΓΑΚ Ιστορικού - Αρχείου μουσείου Ηπείρου  Δρ Μάρθα Παπαδοπούλου και ο σχολικός Σύμβουλος ΠΕ Ιωαννίνων Πολυδεύκης Ασωνίτης χαιρέτησαν την εικαστική εκδήλωση των παιδιών.

Επίσης παρευρέθησαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Στέφανος Σίντος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπάκας, άλλοι Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί, καθώς και κοινό από την πόλη των Ιωαννίνων και φυσικά μικρά παιδιά. Χαιρετισμό απέστειλαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλης Τσαμπαλάς.


Από δεξιά οι εκπαιδευτικοί,  Σοφία Παπακίτσου, Φαρμάκης Σπύρος, Ανδρομάχη Παντελή, Νίκος Σουτόπουλος και Θεοδώρα Νάκα.
Πλήθος κόσμου μέσα από μια σειρά σχετικών προβολών στη συνέχεια είδε τα σημαντικά έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, τα αντιπροσω-πευτικά πρωτότυπα έργα από την έκθεση εικαστικών τεχνών του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου, τις εικαστικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν τα μικρά παιδιά στο σχολείο τους, αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “El Greco”.

Τέλος, οι μικροί μαθητές συνομίλησαν οι ίδιοι ως μικροί ηθοποιοί με το εικαστικό έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, φορώντας στολές της εποχής του και αυτοσχεδιάζοντας υποκριτικά, μέσα από ένα μικρό αλλά εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο.

Θεατρικό δρώμενο και πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά και αναφορά σε πίνακα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, "Το παιδί με το κερί".
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση καθώς παράλληλα οι γονείς και επισκέπτες της εικαστικής εκδήλωσης περιηγήθηκαν και θαύμασαν τα εικαστικά έργα (ζωγραφική, χαρτοσυνθετική, ψηφιδωτό, χάρτες εποχής κ.λ.π.) των μικρών παιδιών που ήταν σε εικαστική έκθεση στον ίδιο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους.


Από δεξιά: η διευθύντρια του ΓΑΚ Μάρθα Παπαδοπούλου, ο εκπαιδευτικός Νίκος Σουτόπουλος, ο εκαστικός Μιχ. Οικονομίδης, και οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Πάνου και Δήμητρα Λιάσκα  στην εικαστική έκθεση Ηπειρωτών.

Οι βασικοί συντελεστές για τη δημιουργική ιδέα της επιτυχημένης αυτής εικαστικής εκδήλωσης στους οποίους οφείλουμε ευχαριστίες ήταν ο Νίκος Σουτόπουλος - εκπαιδευτικός στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και η Δρ Μάρθα Παπαδοπούλου - Διευθύντρια ΓΑΚ-Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου, το συντονισμό και την επιμέλεια εκδήλωσης είχε ο Νίκος Σουτόπουλος, στην εικαστική εφαρμογή συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί κα Δήμητρα Λιάσκα και κα Γεωργία Πάνου, εικαστικός σύμβουλος ήταν ο Πολυδεύκης Ασωνίτης - Σχολ. Σύμβουλος Π.Ε. Ιωαννίνων και συντονιστής του «Κοινωνικού Σχολείου» στο Ν. Ιωαννίνων, την τεχνική υποστήριξη - ψηφιακή επεξεργασία έκανε ο Γιώργος Λάμπρου και την ηθική και υλική στήριξη παρείχε η κα Ευδοξία Σακελλαροπούλου - Σχολ. Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Π.Ε. και ο κ. Μιχάλης Οικονομίδης - Πρόεδρος του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου μαζί με την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν βέβαια τα ίδια τα μικρά παιδιά της Β΄ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Η διευθύντρια του 24ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων Σοφία Παπακίτσου αναφέρεται στην εκπαιδευτική σκοπιμότητα της δραστηριότητας για τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Όπως δήλωσε ο εκπαιδευτικός του 24ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ν. Σουτόπουλος μετά τη λήξη της εκδήλωσης «η εκπαιδευτική επίσκεψή μας ήταν απλά μόνο η αφορμή και στάθηκε η έμπνευση για να γεννηθεί η δημιουργική ιδέα. Τα παιδιά δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ιδέα για την ενεργητική συμμετοχή τους στην εικαστική παρέμβαση και ενώ στην αρχή τα καθοδηγούσαμε στη συνέχεια ανέπτυξαν μόνα τους πρωτοβουλίες για εικαστικούς αυτοσχεδιασμούς. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας…», κατέληξε ο κ. Σουτόπουλος.


Πλήθος κόσμου περιηγείται στην εικαστική  έκθεση που δημιουργήθηκε με έργα των μαθητών  και την έκθεση βιβλίου για τον Εl Greco
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 12/15/2014 08:02:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο από το 24ο Δημοτικό Ιωαννίνων. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες