ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία.

Του Ανδρέα Ζαφείρη.
To πρωτοσέλιδο της «Αυγής», στο φύλλο που κυκλοφόρησε το πρωί της 21ης Απριλίου, είναι η πιο τραγική απόδειξη ότι στην ιστορία και στη πολιτική η μόνη βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχουν «βεβαιότητες».

Η βεβαιότητα που διαπερνά κάποια τμήματα της Αριστεράς ότι η Βουλή δε θα εκλέξει Πρόεδρο και θα πάμε σε εκλογές όπου, σχεδόν δια περιπάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχτεί σε ...
κυβέρνηση είναι κυρίαρχη.

Είναι όμως έτσι;
Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταδιακή κλιμάκωση της τρομοκρατίας τόσο από κέντρα του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Σε αυτή την επιχείρηση φόβου κεντρικό ρόλο παίζουν τα κυρίαρχα media, επιχειρηματικοί όμιλοι, εταιρείες δημοσκοπήσεων, θεσμικά πρόσωπα της Ε.Ε. και το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο.

Θα είναι αφέλεια να πιστέψει κάποιος ότι τα κυρίαρχα αστικά κόμματα, ταυτισμένα με το κρατικό μηχανισμό και το κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, θα παραδώσουν «ομαλά» τη κυβέρνηση. Θα είναι αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι οι ευρωατλαντικοί εταίροι, ελαφρά τη καρδία, θα ρισκάρουν να συμβεί έστω και ένα μικρό «ατύχημα» σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, παγκόσμια, περίοδο.

Όσο θα περνούν οι μέρες η επιχείρηση τρομοκράτησης θα εντείνεται, με πιθανή κορύφωση το μεσοδιάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας. Εκεί δεν αποκλείεται να έχουμε και φαινόμενα εκτροπής ή γεγονότα οικονομικής ή «εθνικής» αποσταθεροποίησης .

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται σα φάρσα. Ή σαν τραγωδία.
Και όπως το Δεκέμβρη του ΄44 ή όπως τον Απρίλη του ΄67, στην αριστερά καλό είναι να μη τρέφουν αυταπάτες για τα όρια που μπορεί να υπερβεί ο αντίπαλος. Τη κρίσιμη ώρα καμία συμφωνία και κανένα είδους fair play δεν ισχύει. Και ο αντίπαλος είναι αδίστακτος. Και ανελέητος.

Το Δεκέμβρη του΄44 οι Εγγλέζοι και το εγχώριο κατεστημένο δε φοβόντουσαν τόσο πολύ την ηγεσία του ΕΑΜ, αφού την είχαν σύρει ήδη δύο φορές στο συμβιβασμό (Καζέρτα και Λίβανο). Φοβόντουσαν όμως τη δυναμική του λαϊκού κινήματος.

Το 1967 η απόφαση που είχε πάρει η ΕΔΑ, σε περίπτωση πραξικοπήματος να καλέσει το λαό στο Σύνταγμα , δεν υλοποιήθηκε , με ευθύνη του στελεχικού δυναμικού. Και το πραξικόπημα έγινε γιατί ακόμη και μια κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (που θα προέκυπτε από τις εκλογές του Μαΐου) θεωρούνταν τότε «επικίνδυνη» και ήταν μη ανεκτή.

Εάν η αριστερά επιλέξει το συμβιβασμό ή τη φυγή στο μέλλον, δε θα σωθεί. Κάθε βήμα προς τα πίσω ή κάθε βήμα προς τη μετάθεση της σύγκρουσης σε ένα πιο ιδανικό περιβάλλον, απλά ισχυροποιεί τον αντίπαλο.

Η Αριστερά , συμπαραταγμένη, με άξονα ένα ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα ρήξης που θα απαντάει στις άμεσες ανάγκες του κόσμου της εργασίας και θα εμπεριέχει τη προοπτική ενός συνολικότερου μετασχηματισμού, οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση.

Μόνο σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να ελπίζει σε μια πραγματική νίκη και όχι σε μια «νίκη»- ομηρία . Το μικρό παραθυράκι του χρόνου είναι πάλι ανοιχτό.
Ανδρέας Ζαφείρης.
iskra.gr


 


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 12/17/2014 11:42:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες