ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η Ελλάδα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα (κατά της) Διαφθοράς!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός .
Σαν σήμερα το 2003 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς. Έτσι έκτοτε η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

 Για να είμαστε σαφείς, στον υπόλοιπο κόσμο εορτάζεται ως η παγκόσμια ημέρα κατά της  διαφθοράς.
 Στην Ελλάδα όμως τι γιορτάζουμε; Μήπως την έχουν κάνει οι...
πολιτικοί μας την ημέρα αυτή ουσιαστικά γιορτή της Διαφθοράς;

Κατ’ αρχή ευτυχώς που ήρθε και αυτή η παγκόσμια ημέρα και ακούστηκε και ο κύριος Τέντες.
Ναι ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς…
Και αυτό γιατί οργάνωσε ημερίδα με θέμα «Τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας στη διαχείριση της διαφθοράς»…
Δηλαδή τον «ακούσαμε» για μια εκδήλωση όχι γιατί συνεισέφερε κάτι στην καταπολέμηση της διαφθοράς από την θέση του ως Εθνικός Συντονιστής…
Από τον Σεπτέμβριο του 2013 που ανέλαβε τα καθήκοντα του μέχρι χθες «μούγκα»….

Το θέμα της ημερίδας πολύ ενδιαφέρον, πλην όμως ξεπερασμένο.
Δηλαδή έπρεπε να γίνει ημερίδα για να μάθουμε αυτό που ξέρουμε ότι οι ολιγάρχες που ήλεγχαν και ελέγχουν την πλειοψηφία των «κλασσικών» Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για να κάνουν τις «δουλειές» τους, τώρα έχουν επεκταθεί και στα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας ακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα αυτό;
Αστεία πράγματα…

 Βεβαίως ο κύριος Τέντες, δεν έχει ακούσει τίποτα άλλο από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και έχουν να κάνουν με την διαφθορά.

Να για παράδειγμα, δεν άκουσε τον κ. Καρχιμάκη που μόλις χθες υποστήριξε ότι πως η κυβέρνηση με χαριστική ρύθμιση ευνόησε τους μεγαλοφοροφυγάδες, νομοθετώντας την παραγραφή των ελέγχων εμβασμάτων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό από το 2000 ως το 2008, όσον αφορά στο αν φορολογήθηκαν.
«Όταν από 402 ελέγχους για εμβάσματα του εξωτερικού της περιόδου 2009-2011 βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 150 εκατ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της χαριστικής ρύθμισης που έγινε από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2013», τονίζει ο κ. Καρχιμάκης.
Μάλιστα μάθαμε ότι το ποσόν των εμβασμάτων της περιόδου από το 2000 μέχρι σήμερα υπολογίζονται γύρω στα 300 ΔΙΣ Ευρώ!

Ούτε φυσικά άκουσε τις δηλώσεις του κ. Σούρλα, του ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι από την διαφθορά και την φοροδιαφυγή χάνονται ετησίως 15 ΔΙΣ Ευρώ!
Σκεφθείτε τι φόροι θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό μαζί με τα 15 ΔΙΣ που χάνονται από όλα τα υπόλοιπα….
Ούτε έχει ακούσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας....

Τελικά ποιος είναι ο ρόλος του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς;
Πρώτα από όλα η θέση αυτή, ο θεσμός αυτός ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα μέτρα που ήθελε να εφαρμοστούν η τρόικα!

Διαβάζουμε δε ότι «Αποστολή του Εθνικού Συντονιστή είναι η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα (πολιτικό, κυβερνητικό, δικαστικό, διοικητικό), η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της εφαρμογής της, καθώς και ο συντονισμός όλων των φορέων που εμπλέκονται.

Η θητεία του Εθνικού Συντονιστή θα είναι πενταετής και θα ορίζεται από τον πρωθυπουργό. Διαμορφώνει την εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς και θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με υπουργούς, διοικητές φορέων, κόμματα αλλά και τις δικαστικές αρχές για την εφαρμογή της σε όλα τα επίπεδα».

Είδε κανένας από εμάς να υλοποιεί κάτι από αυτά ο κ. Τέντες;
 Άκουσε κανείς κάτι για το έργο που έχει επιτελέσει ένα χρόνο τώρα ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς;
Καταπολεμήθηκε η διαφθορά;
Συνεχώς ψηφίζονται νόμοι και τροπολογίες που αφήνουν ελεύθερους όπως διαβάζουμε από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι άτομα του δημόσιου τομέα κλπ που πιάστηκαν με την γίδα στον ώμο.

Μέχρι και εκ παραδρομής τροπολογίες του υπουργείου Δικαιοσύνης ψηφίζονται…
 Μήπως ακόμη πήρε τα χρήματα ο κ. Τέντες που προβλεπόταν από την συμφωνία του κράτους με την SIEMENS;
 Εκτός και αν η χθεσινή ημερίδα ήταν μια «χορηγία» της εν λόγω εταιρείας, δηλαδή πήρε τα χρήματα που του αναλογούσαν για τον θεσμό του….
Μήπως έκανε τίποτα για τα όσα «παίζονται» σχετικά με το τι αναρτάται στην Διαύγεια;

Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι;
 Πρώτον ότι ο Εθνικός Συντονιστής τοποθετείται από τον Πρωθυπουργό της χώρας και δεύτερον η πενταετής θητεία…
Λίγο πριν βγει στην σύνταξη ο κύριος Τέντες, τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση.
Λέτε να έχει ο «συνταξιούχος» την ίδια ζέση με τον άνθρωπο των 40, 50, ή και 60 ετών που έχει δρόμο ακόμη μπροστά του και σταδιοδρομία;
 Μιλάνε συνεχώς στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση στο δημόσιο και για τον τελευταίο ακόμη υπάλληλο.
Για αυτές τις θέσεις δεν υπάρχει αξιολόγηση;
Δηλαδή είτε είσαι τέλειος στα καθήκοντα σου είτε κάθεσαι απλά σε μια καρέκλα, μια πεντάρα χρόνια είναι αυτά…

Το πρόβλημα μας δεν είναι ο συγκεκριμένος Εθνικός Συντονιστής, ο κ. Τέντες αλλά όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης που επί τόσα χρόνια γίνονται εξ ανάγκης, από πίεση, όχι από πεποίθηση ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την διαφθορά και την φοροδιαφυγή.
Για αυτό φθάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα να σέρνεται η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων από τις εντολές των δανειστών…
Τα πάντα γίνονται για να υπάρχει ο μανδύας ότι πολεμά η κυβέρνηση την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο κλπ.

Μάλιστα με τον κ. Τέντε θα συμφωνήσουμε σε ένα σημείο.
 Ότι «η σχέση του Έλληνα με την διαφθορά κινδυνεύει να γίνει γονιδιακή» και ότι « δεν φταίει ο πολίτης, ο οποίος αισθάνεται ανυπεράσπιστος και αντιμετωπίζει το φαινόμενο μοιρολατρικά»…

Και ποιος έχει ευθύνη για αυτό;
Φυσικά οι πολιτικοί μας από την μεταπολίτευση και μετά, η πολυνομία, οι επίορκοι δικαστές, και ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς….

Οι διαπιστώσεις δεν αρκούν κύριε Τέντε.
 Έργα χρειάζονται…
Και έργο είναι και η παραίτηση όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα…..


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 12/09/2014 08:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Ελλάδα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα (κατά της) Διαφθοράς!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες