ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Προσκυνητές Ιεράς Μονής Παναγίας Στομίου: " Λυπούμαστε πραγματικά…δείχνει την ελλιπή σας γνώση."

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Έπειτα από τις συνεχόμενες διαφωνίες των κατοίκων της Κόνιτσας για το θέμα της πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου  και την ανοιχτή επιστολή, σε Δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς,  της Δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" περί του θέματος, έρχονται πολίτες να απαντήσουν στην παράταξη με μία ανακοίνωση "εφ΄όλης της ύλης" και σε αυστηρό  τόνο.

Η αλήθεια είναι πως δεν μου κάνει καμία ιδιαίτερη  εντύπωση η τοποθέτηση της συγκεκριμένης παράταξης γιατί αν και δεν ...
έχω κανένα προσωπικής υφής  πρόβλημα με κάποιον από τους συμμετέχοντες, παρά ταύτα, το πολιτικό κόμμα που πρόσκειται η παράταξη με-μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους σκεπτικό και πράξεις.
Πράξεις  που απαξιούν και έρχονται σε αντίθεση με   τη θρησκεία μας.

Και δεν μιλώ για μεμονωμένα άτομα που βρίσκονται στους πολιτικούς  κόλπους του κόμματος, αλλά για το "κατά γράμμα" σκεπτικό  αν αναλογιστώ, για παράδειγμα,  τους "πολιτικούς όρκους" που δίδονται σε αυτοδιοικητικές  αλλά και βουλευτικές θέσεις, κάτι που έχω θίξει και άλλες φορές έως τώρα.

Δυστυχώς το εν λόγω κόμμα δεν έχει λάβει έως τώρα ξεκάθαρη πολιτική θέση στα περί πίστεως. "Κοινό μυστικό" όμως είναι η "συνταγή"  του  "ολίγη" Αθεΐα.
 Και φυσικά είναι δικαίωμα του,  αλλά δεν μπορείς να μην έχεις ξεκάθαρες  θέσεις και απόψεις όταν ζητάς την εμπιστοσύνη της ψήφου από τον πολίτη.

Την  τοποθέτηση της παράταξης μπορείτε να την διαβάσατε στο τέλος της δημοσίευσης και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας περί του θέματος.
 
Προσκυνητές Ιεράς Μονής Παναγίας Στομίου:  ΚΟΝΙΤΣΑ…Λυπούμαστε πραγματικά…δείχνει την ελλιπή σας γνώση…λάθος αντιμετώπιση των θεμάτων σας!!!
Στην σημερινή εποχή και ειδικά σε αυτήν την περίοδο που περνάμε των δυσκολιών, μερικοί έχουν γίνει στα λόγια πολιτικοί αναλυτές άλλοι υπέρμετροι φυσιολάτρες, οικολόγοι και άλλοι δυστυχώς έχουν χάσει της αξίες τους ηθικές και ακόμη μερικοί την αξία του ίδιου του χαρακτήρα τους .

Το να μην έχεις πολιτικά, κομματικά θέματα προς παρουσίαση και λύση αυτών στην μικρή περιοχή που ζούμε όλοι μας, στην ΚΟΝΙΤΣΑ και να ασχολήσε με το τι κάνει ο γείτονας ,και φτάνεις σε σημείο κατάντιας , μας θυμίζει το ανέκδοτο του.. να «ψωφίση η γίδα του γείτονα!!»

Κύριοι εσείς που θέλατε να πάρετε και την θέση για να μας πάτε μπροστά, για την ανάπτυξη και πρόοδο αυτού του τόπου, αυτά που αναγράφετε σε επιστολή σας «Ως πότε ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει μέσα στην χαράδρα του Αώου;» είναι ακόμη ένα ατόπημα πολιτικής και κομματικής θέσης σας που τουλάχιστον οι Κονιτσιώτες ξέρουν.

Δεν γνωρίζετε ότι η διάνοιξη του δρόμου έχει γίνει το 1954 για την κατασκευή του Φράγματος? το1974 επί δημάρχου κ.Γκότζου για την ύδρευση της Κόνιτσας που μέχρι και τώρα 2014 έχει την ανάγκη πόσιμου νερού?

Δεν γνωρίζετε ότι επί δημάρχου κ.Εξάρχου έχει γίνει έργο με της ειδικές περιβαλλοντικές άδειες για την ύδρευση της Κόνιτσας από άλλη υδρομάστευση στην θέση ΓΡΑΒΟΣ με την μπλέ σε χρώμα νέου τύπου σωλήνα?

Δυστυχώς αν και η κομματική ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έβαλε υποψηφιότητα για την Δημοτική Αρχή του τόπου μας δεν γνωρίζουν δυστυχώς ότι υπήρχε έργο από τον Δήμο Κόνιτσας με εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες για της διάφορες παρεμβάσεις μέσα στην χαράδρα του ΑΩΟΥ?

Δεν γνωρίζετε ότι αρκετοί φορείς έχουν υποχρεώσεις και με ειδικές άδειες μπαίνουν μέσα στην χαράδρα του ΑΩΟΥ για π.χ άνοιγμα του κεντρικού αύλακα για την άρδευση του κάμπου της Κόνιτσας από τον ποταμό ΑΩΩ? για τον έλεγχο του αύλακα και καθαρισμό αυτού από φερτά υλικά π.χ. κλαδιά, ξύλα, λάσπη?

Δεν το γνωρίζετε ότι όλοι αυτοί οι φορείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ και δεν παρανομούν όταν εισέρχονται μέσα στην χαράδρα του ΑΩΟΥ αλλά απλώς αυτοί οι φορείς κάνουν απλώς την αυτονόητη δουλειά τους?

Δηλαδή τώρα που έχει ξεκοπεί πελώριος βράχος από το βουνό και έχει σπάσει το κεντρικό αυλάκι άδρευσης του κάμπου της Κόνιτσας και πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες αποκατάστασης όλες αυτές οι εργασίες θα είναι παράνομες? ή θα σταθούν κάκιστες και καταστροφικές για το περιβάλλον του ΑΩΟΥ? Τότε θα άλλάξετε γνώμη? για πολιτικές σας σκοπιμότητες? μήπως?

Εσείς που θέλετε την ψήφο τον πολιτών της ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ και θέλετε την ανάπτυξη της περιοχής μας τι θα πείτε στους αθλητές των ΚΑΝΩ , ΚΑΓΙΑΚ, ΡΑΦΤΙΓΚ, κουβαλήστε τα κανώ και τα ράφτιγκ από την πέτρινη γέφυρα έως το σημείο του φράγματος για να κάνετε το άθλημα σας? Δεν είναι πιο λειτουργικό τουλάχιστον μέχρι το σημείο του φράγματος να πάνε με το αυτοκίνητο? τόσο πολύ επιβαρύνετε το περιβάλλον με μια τόσο μικρή διαδρομή?

Εσείς τι λέτε είστε πιο ευαίσθητοι για την προστασία της χαράδρας του Αώου από τους υπόλοιπους Κωνιτσιώτες? μάζεψε κανένας σας έστω ένα σκουπιδάκι μέσα από την χαράδρα του Αώου? ή προωθήσατε κάποιες ενέργειες σας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ή να συγκεντρωθείτε εσείς οι ίδιοι για τον καθαρισμό της χαράδρας από σκουπίδια?

Εσείς τι λέτε είστε πιο ευαίσθητοι για την προστασία της χαράδρας του Αώου? Τα πλατάνια μας λύπησαν όλους για αυτή τους την αρρώστια και για αυτό το νεκρικό τους θέαμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις διότι είτε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο π.χ. με τα πτηνά θα έρχονταν η αρρώστια και μην τα ρίχνουμε όλα στους επισκέπτες, προσκυνητές για την Μονή Στομίου , και με κάποιες ιδέες μερικών να σταματήσουμε την διέλευση των οχημάτων. Γιατί δεν έχουν και την ίδια άποψη για να σταματήσει η διέλευση τον οχημάτων και στην θέση Μώλος στα Ιωάννινα και στην εθνική οδό στην θέση Τέροβο που είναι γεμάτη πλατάνια για να μην εξαπλωθεί η αρρώστια των πλατάνων? εκεί η ευαισθησία για το περιβάλλον είναι διαφορετικό, και οι εκεί φορείς προστασίας, παρανομούν?

Για να κάνουμε και εμείς τα ίδια «να ψωφήση η γίδα του γείτονα» Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Δημοτική παράταξη του Δήμου Κόνιτσας, ας δούνε το δικό τους καβούκι που είναι στραβό και έπειτα να κριτικάρουν οτιδήποτε χωρίς να έχουν γνώση.

Πριν ακόμη από το 1774 η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΜΙΟΥ υπήρχε μέσα στην χαράδρα του ΑΩΟΥ. Γνωρίζετε τους νόμους του 1770 τι προβλέπετε για κάθε χτίσιμο ή γνωρίζετε για τους νόμους του ΜΕΤΑΞΑ 1920-1930 για τα αγροτεμάχια και δασικές εκτάσεις?, ή τους νόμους του υπεύθυνου υπουργείου του 1985? Μόνο και μόνο ανθρώπινα να το δει κανείς ότι τρία άτομα έχουν αφιερώσει την ζωή τους προς την Παναγία μας κάνει υπόχρεους σεβασμού προς τον Ηγούμενο και τους μοναχούς για τον κόπο των προσευχών τους προς εμάς.(αν υπάρχει τέτοια ευαισθησία διότι μερικοί ούτε καν ορκίστηκαν κατά την ορκωμοσία αρχής του ΔΗΜΟΥ!!!). Το γνωρίζετε ότι η ΜΟΝΗ ΣΤΟΜΙΟΥ έχει κτιστή το 1774 και έγιναν κάποια δωμάτια πριν το 1940 όπου μάλιστα φιλοξένησε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ αντάρτες (συντρόφους σας) για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από την Γερμανική Κατοχή και δέχτηκε η ΜΟΝΗ ΣΤΟΜΙΟΥ το μένος από τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ για αυτήν την πράξη της και υπέστη την ολοκληρωτική καταστροφή της από φωτιά των κατακτητών.

Την ανοικοδόμηση της ΜΟΝΗΣ την κάνει ο Μοναχός Παϊσιος. Πλήθος από προσκυνητές έρχονται στην Μονή Στομίου για το προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Η Μονή γίνεται βάση για την ορειβατική διαδρομή για την ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΑΜΗΛΑΣ. Ο ηγούμενος φιλοξενεί ορειβάτες, αθλητές, προσκυνητές με τα ολίγα του,( το ευλογημένο λουκουμάκι), αλλά και με την λειτουργία και προσευχή. Προσφέρει, προσφέρει σε όλους. Γιατί να γίνουμε κατακριτέοι για την προσφορά του? Δεν το καταλαβαίνουμε!!! Με την αγιοποίηση του Πατρός Παíσιου οι προσκυνητές θα πληθαίνουν , προς την περιοχή μας και όλοι θα επωφεληθούμε και ειδικά οι επαγγελματίες(ξενοδοχεία, εστιατόρια, ψησταριές, διάφορα μαγαζιά) της ΚΟΝΙΤΣΑΣ, (θρησκευτικός τουρισμός, αν σας λέει κάτι!!) .

Γιατί τόσο μένος για την λειτουργικότητα της Μονής? Ο κάθε προσκυνητής πιστεύουμε είναι τόσο προσεκτικός και ευαίσθητος με την Φύση που αντιστοιχίζετε με την ευαισθησία του χαρακτήρα του. Γιατί να μην τους διευκολύνουμε οδικός τουλάχιστον μέχρι το σημείο του Φράγματος?

Γιατί αυτές οι σκέψεις που μας γυρίζουν χρόνια πίσω? «Τόσα χρόνια πως πήγαινε ο ηγούμενος πάνω στην Μονή? με το μουλάρι έτσι να πάει και τώρα». Γιατί τόσο μένος για το αν απόκτησε η Ιερά Μονή 4*4 για την διευκόλυνση μεταφοράς των αναγκών της Μονής? Ποια η καταπόνηση του φυσικού κάλλους? ,γιατί να γυρίσουμε στην εποχή των μουλαριών?

Γιατί τόσο μένος για το αν χτίζετε καινούργιο εκκλησάκι? ‘Ένας μοναχός εκκλησάκι θα χτίση, ο επαγγελματίας μια εξοχική κατοικία!! Άλλωστε χτίζετε το καινούργιο για να συντηρηθεί από την υπεύθυνη αρχή ο είδη υπάρχων ναός. Για αυτό υπάρχουν και τα υλικά έξω από την Μονή. Η Μονή άλλωστε είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου και κάνει έργα μέσα στον χώρο της.

Ναι η χαράδρα του Αώου είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο για την μοναδικότητά της σε χλωρίδα , πανίδα και την εναλλακτικότητα που τοπίου σε συστάδες και ποικιλότητα. Εμείς οι ίδιοι ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΕΣ προστατεύουμε αυτό τον χώρο σαν κόρη οφθαλμού. Είδη η λαθροθηρία εξαλείφθηκε και με δικές μας παρεμβάσεις.

Ο καθαρισμός από διάφορα σκουπίδια γίνεται κάθε εβδομάδα και πέρα από αυτό βάζουμε και εργάτες για το καθαρισμό από σκουπίδια και στην κοίτη του ποταμού από διάφορα σκουπίδια που κατεβάζουν τα νερά του Αώου.

Ενημερώνουμε για το ιστορικό της περιοχής του Αώου και της Μονής σε επισκέπτες.

Καθαρίζουμε τον δρόμο και μονοπάτια από διάφορες κατολισθήσεις, και προστατεύουμε δένδρα, φυτά και μάλιστα αναδασώνουμε.

ΝΑΙ προστατεύουμε την περιοχή του Αώου με έργα και όχι μόνο με δηλώσεις και φανφαρισμούς!! Για αυτό μέσα από την κάθε παρέμβαση προσέχουμε να είναι σε αρμονία με το φυσικό κάλλος έτσι που και οι επόμενες γενιές να το έχουν σαν πηγή ζωής τους και πάντα να συνυπάρχει ο άνθρωπος με το περιβάλλον, να βοηθάει ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε να αποκομίζουμε τους καρπούς του περιβάλλοντος μέσα και από την εξέλιξη του, και το περιβάλλον να προστατεύεται από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Λυπούμαστε πραγματικά για την ανοιχτή σας αυτή επιστολή διότι δείχνει την ελλιπή σας γνώση για την περιοχή της Κόνιτσας για της ανάγκες της και μάλιστα για την λάθος σας προβολή και αντιμετώπιση των θεμάτων σας, που μάλιστα διεκδικείτε να σας εμπιστευτούν οι πολίτες της Κόνιτσας σαν ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ….ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΑΣ…αυτό πρέπει να μας απασχολεί… .
ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

===================================================

 H ανοιχτή επιστολή του Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση: 

Λαϊκή Συσπείρωση – Δημοτική παράταξη του Δήμου Κόνιτσας

Ανοιχτή επιστολή
Πρός:
Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου
Γραφείο Πολεοδομίας του Δήμου Κόνιτσας
8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Δασαρχείο Κόνιτσας
Γενική Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Περιφέρεια Ηπείρου
Δήμο Κόνιτσας
Δημοτική παράταξη Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ
Δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ –. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣ
Δημοτική παράταξη Ο τόπος μας μπροστά

Ως πότε ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει μέσα στην χαράδρα του Αώου;

Στον μοναδικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής αξίας Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, που αποτελεί το βόρειο τμήμα του υψηλής προστασίας Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και ποιο συγκεκριμένα στο τμήμα της χαράδρας του Αώου από την πέτρινη γέφυρα της Κόνιτσας έως και την μονή Στομίου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη:
Φορτηγά, σκαπτικά μηχανήματα, αγροτικά και κάθε είδους οχήματα εισέρχονται στον υποτιθέμενο για πολλούς προστατευόμενο Εθνικό Δρυμό.
Όποιος επισκέπτεται την συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να διαπιστώσει ότι διενεργούνται έργα διάνοιξης αυτοκινητόδρομου και όχι μονοπατιού για πεζοπορία.

Στην ιστορική Μονή Στομίου που φιλοξενεί δύο μοναχούς οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις μέσα και έξω απο την μονή δεν έχουν τέλος, με τελευταίο έργο την ανέγερση νέου ναού μέσα στο μοναστήρι και μάλιστα στην άκρη του γκρεμού. Επίσης η πρόσφατα μονή απέκτησε και αυτοκίνητο 4Χ4 το οποίο και σταθμεύει στο χώρο έξω από το μοναστήρι.

Ρωτάμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:
Υπάρχει διαδικασία ελέγχου για την είσοδο στον αυστηρά απαγορευμένο για τροχοφόρα «πυρήνα» του Δρυμού;

Είναι σύμφωνες με την σχετική μελέτη αξιοποίησης της Χαράδρας του Αώου οι παρεμβάσεις, οι διανοίξεις και οι κατασκευές στην διαδρομή προς την Μονή Στομίου;
Υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες και γνωμοδοτήσεις από το Δασαρχείο την Περιφέρεια και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για τις παρεμβάσεις;

Λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του Δρυμού από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου που έχει καταστρέψει ήδη αρκετές δεκάδες δένδρων μέχρι σήμερα;

Έχουν εκδοθεί σχετικές άδειες από την πολεοδομία, την Εκκλησία το Δασαρχείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις ατελείωτες εδώ και δεκαετίες κατασκευές μέσα και έξω από την ιστορική Μονή Στομίου αλλά και για τον νεοανεγειρόμενο ναό στην άκρη του γκρεμού;
Η χαράδρα του Αώου είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και ευαίσθητο οικοσύστημα που πρέπει να προστατευθεί.

Το περιβάλλον δέν μας ανήκει, το έχουμε κληρονομήσει ή καλύτερα δανειστεί από τους προγόνους μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε και να το παραδώσουμε όπως το βρήκαμε και ακόμα καλύτερο στις επερχόμενες γενιες.

eparxiakonitsas.wordpress

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 12/07/2014 03:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Προσκυνητές Ιεράς Μονής Παναγίας Στομίου: " Λυπούμαστε πραγματικά…δείχνει την ελλιπή σας γνώση.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες