ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Υποσχέθηκε τα πάντα, δεν τήρησε τίποτε ο Σαμαράς.

-Νέο σκάνδαλο με τη Siemens.
-Νέα καταστρατήγηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εις βάρος του Δημοσίου και των εργαζομένων!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”.
Είναι πανθομολογούμενο πλέον, πως “η Μέρκελ κρατάει από τα αχαμνά τον Σαμαρά”. Αυτό γράφαμε στην “Ελεύθερη Ώρα” και ο υπογράφων, από τη ...
στιγμή που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, το αιτιολογούσε μέσω του βεβαρημένου παρελθόντος του, από το “βρώμικο” 1993 και της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβει η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, το μεγαλύτερο έργο της εποχής, την παροχή 1,1 εκ. ψηφιακών μονάδων, από τον κρατικό την εποχή εκείνη ΟΤΕ.

Γι΄ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός, προφανώς εκβιάστηκε από τη Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία στις 24 Αυγούστου 2012. Σ΄ αυτό το ταξίδι δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή του στη Μέρκελ και υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μέρες πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο με τη Μέρκελ.

Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).

Για τη σύναψη αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου - Siemens, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ισότοπο e-nikos.gr τη χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία!

Όμως, αυτή η “μεγάλη επιτυχία” της σύναψης εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου – Siemens, δεν τηρήθηκε σε κανένα σημείο της από τη Siemens μέχρι σήμερα. Είναι μια ακόμη απόδειξη που ενισχύει την θέση μας, πως η Μέρκελ εξουσιάζει απόλυτα τον Σαμαρά, από τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία αυθαιρετεί και δεν τιμά την υπογραφή της.

Ωστόσο, σήμερα για άλλη μια φορά, πρώτη η “Ελεύθερη Ώρα”, η εφημερίδα που έχει αποκαλύψει με ατράνταχτα στοιχεία και έχει αποδομήσει απόλυτα την έρπουσα και ύποπτη σχέση του Αντώνη Σαμαρά με τη Siemens, θα σας παρουσιάσει την απόλυτη παραβίαση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου – Siemens. Και πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο 6ο σημείο αυτού του συμβιβασμού, όπου η Siemens δεσμευόταν πως θα επενδύσει σε: «κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων».
Όμως, η εν λόγω επένδυση, όπως ισχυρίζεται το Σωματείο εργαζομένων της BSH, αναφερόταν στην μεταφορά του εργοστασίου της BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ (Bosch, Siemens, Πίτσος), εταιρεία εις την οποία η Siemens και η Bosch συμμετείχαν την εποχή εκείνη με 50% έκαστη στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Αυτή η επένδυση δεν ήταν τίποτε άλλο από μια “προγραμματισμένη επένδυση”, η οποία αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους το 2009, με μετεγκατάσταση του εργοστασίου παραγωγής λευκών ειδών (ψυγεία, κουζίνες) από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στην περιοχή της Μαγούλας. Το έργο βρισκόταν σε ένα ήδη πολύ ώριμο στάδιο σχεδιασμού και συγκεκριμένα στην φάση των αδειοδοτήσεων κατασκευής. Για δε, το επιλεγμένο οικόπεδο στην περιοχή της Μαγούλας, είχε συναφθεί προσύμφωνο αγοράς που στην συνέχεια ακυρώθηκε. Προφανώς λοιπόν, η Siemens κορόιδεψε το ελληνικό Δημόσιο από τη στιγμή που μια προγραμματισμένη επένδυση τη μετέτρεψε σε νέα επένδυση!!!

Επίσης, το Σωματείο εργαζομένων της BSH μας καταγγέλλει πως υπήρχε συμφωνία της BSH με τους εργαζόμενους της εταιρείας, όπου η εργοδοσία δεσμευόταν για:
• Την μετεγκατάσταση του εργοστασίου και την εξασφάλιση των 700 θέσεων εργασίας, και
• Την αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 300 χιλιάδες τεμάχια προϊόντων. Οσονούπω, από τα τέλη του 2013 έχει σταματήσει η παραγωγή ψυγείων και η παραγωγή κουζινών για το 2014 δεν ξεπέρασε τις 210 χιλιάδες τεμάχια. Και σήμερα οι απασχολούμενοι – εργαζόμενοι, φθάνουν τους 480!!

Μετά όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να λογοδοτήσει η γερμανική εταιρεία απέναντι του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού, για την αθέτηση της ενυπόγραφης δέσμευσής της στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος καθημερινά καταστρατηγείται και έχει ξεπεράσει τα όρια της κοροϊδίας.

Από την άλλη μεριά, γνωρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου πως η Bosch και η Siemens κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά από τη Bosch του 50% των μετοχών που κατέχει η Siemens στην BSH; Μια εξαγορά η οποία εγκρίθηκε τόσο από το διοικητικό όσο και από το εποπτικό συμβούλιο των δυο εταιριών. Η τιμή αγοράς ανήλθε στα 3 δις ευρώ. Έτσι, από 1/1/2015 η εταιρεία περνά εξ ολοκλήρου στην Bosch και απομένει να ολοκληρωθεί μόνο το τυπικό μέρος της συμφωνίας, δηλαδή να εγκρίνουν οι εποπτικές αρχές του κράτους την συναλλαγή, κάτι που θα συμβεί στο πρώτο μισό του 2015.

Ως εκ τούτου, ποιον εμπαίζει η κυβέρνηση Σαμαρά; Μετά από την πώληση του μεριδίου της Siemens δεν καθίσταται άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο; Και από τη στιγμή που η Siemens εισέπραξε από την πώληση του ποσοστού της στην Bosch 3 δις ευρώ, γιατί δεν πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 2 δις ευρώ που επιδίκασε η μοναδική ομόφωνη Εξεταστική διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα “μαύρα ταμεία”, ακυρώνοντας τελείως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Όταν για 2 δις ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του κράτους, η κυβέρνηση Σαμαρά με την ανατολή του 2015 (εάν υπάρχει ακόμη) θα “αναστενάξει ” για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;


Όσον δε, αφορά το μέλλον των εναπομεινάντων εργαζομένων χαρακτηρίζεται από το Σωματείο τους ως πολύ δυσοίωνο, από τη στιγμή που η νέα διοίκηση των Ελευθεράκη Ελευθέριου (GR/SM) και Μπαζινάκη Γεώργιου (GR/BA) δεσμεύθηκε πως: «…η παραγωγή της υφιστάμενης σειράς είναι εξασφαλισμένη μέχρι το τέλος του 2017. Παράλληλα, η ανώτατη διοίκηση της BSH ενέκρινε την έναρξη ενός project το οποίο θα διερευνήσει εναλλακτικές δυνατότητες παραγωγής στο πλαίσιο του Ομίλου, που θα εξασφαλίζει τα σημερινά επίπεδα απασχόλησης και στο μέλλον…».

Όμως, θεωρούμε πως είναι εύλογη αυτή η ανησυχία των εργαζομένων, από τη στιγμή που το Σωματείο τους ισχυρίζεται πως η εταιρεία τους ξεκαθάρισε πως η καινούργια σειρά προϊόντων, που σχεδιάζεται στον Όμιλο, θα γίνει μέσω μιας σειράς επενδύσεων στο εγγύς μέλλον. Ποιων επενδύσεων όμως; Αυτών που για την παραγωγή προϊόντων μεταφέρθηκαν επενδύσεις σε Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία;

Συμπερασματικά λοιπόν, η γερμανική εταιρεία κοιτάζει τα συμφέροντά της και καλά κάνει. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Εν κατακλείδι αυτή είναι η ανάπτυξη που διακηρύττετε μέσω επενδύσεων κε Σαμαρά;


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 12/30/2014 03:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υποσχέθηκε τα πάντα, δεν τήρησε τίποτε ο Σαμαράς. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες