ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Κυβέρνηση Σαμαρά: Το ξίφος της κόβει το νερό και το σπαθί της το χιόνι* .

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός .
Μιλάνε οι ανίκανοι;
Βεβαίως και μιλάνε.

Και μάλιστα σύμφωνα με τον Γάλλο συγγραφέα Pascal Bruckner «το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε»… Και το χειρότερο από όλα, θα συμπληρώσουμε εμείς, είναι ότι κυβερνάνε και
κράτη.
Δείτε την χώρα μας.
Και προφανώς το μέγεθος της ανικανότητας πηγαίνει μαζί και με το πόσο πολύ μιλάει ο ανίκανος.
 Δεν βάζουν γλώσσα μέσα τους…

Και τι μάθαμε τις τελευταίες ώρες από τους πολιτικά ανίκανους;
Για παράδειγμα ότι για τις δυσκολίες στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές φταίνε οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολύ λογικό…
Και ειδικά στην περίπτωση του ΔΝΤ.

Επιτέλους αντιληφθήκαμε και εμείς ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ενοχληθεί σφόδρα από τις κατά καιρούς δηλώσεις των στελεχών της Κουμουνδούρου.

Σε καμία περίπτωση δεν έχουν ενοχλήσει τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού οι άφρονες δηλώσεις των Σαμαροβενιζέλων περί τέλους των μνημονίων, ότι στο τέλος του 2014 φεύγει το ΔΝΤ, ότι δεν έχουμε άλλο ανάγκη τα χρήματα τους και όλα τα παρόμοια.

Πολύ δε περισσότερο δεν έπαιξε κανέναν μα κανένα ρόλο το ότι στην κυβερνητική ομάδα που επισκέφθηκε την έδρα του Ταμείου στην Αμερικανική πρωτεύουσα τον περασμένο Οκτώβριο συμμετείχε και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Παπασταύρου.
Ξέρετε ο κ. Παπασταύρου της λίστας Λανγκάρντ…

Ένα στοιχείο που μπορεί να μην ενοχλεί κανέναν στην Ελλάδα, ενοχλεί όμως τους ξένους, και ειδικά την κυρία Λανγκάρντ που της τον έστειλαν για να διαπραγματευτεί το «βελούδινο» διαζύγιο ΔΝΤ-Ελλάδος.
Να γιατί τελικά το διαζύγιο κατέληξε σε άγριο σεξ και ας μην περιγράψουμε το τι μας κάνουν…

Μάθαμε ακόμη ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας, έγινε δεκτή από τους κυβερνητικούς εταίρους, και τους ολιγάρχες, με χαμόγελα, γιατί περιέργως η κατάταξη της χώρας μας είχε βελτιωθεί κατά 25 θέσεις…
Είμαστε πλέον στην θέση 69!
Τυχαίο;
Δεν νομίζουμε….

Δεν τους ενόχλησε όμως ότι είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρώπης.

Δεν τους ενόχλησε ότι κράτη ως η Μποτσουάνα, ο Μαυρίκιος, η Σαμόα, το Λεσότο, η Ναμίμπια ακόμη και η FYROM είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα!

Δεν τους ενόχλησε ακόμη η έκθεση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας κ. Σούρλα που δόθηκε στην δημοσιότητα και γράφει με τα πιο μελανά γράμματα την κατάντια μας όπου η πρόοδος σε όλους τους τομείς της διαφθοράς σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι σχεδόν μηδενική.

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών-τσιγάρων, νοθεία καυσίμων ενόπλων δυνάμεων, offshore εταιρείες, τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές, κ.λ.π..
 Ψιλοπράγματα δηλαδή….
 Οι απώλειες για την εθνική οικονομία από όλα αυτά εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ ετησίως!

Βλέπουμε ακόμη, προφανώς στα πλαίσια της πάταξης της διαφθοράς να ασκούνται και ποινικές διώξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 Ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες με βαρύτατες κατηγορίες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορούμενοι είναι 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές κλπ.

Το αστείο της υπόθεσης όμως που είναι;
Στην χώρα της διαφάνειας, που δεν ξέρει τι είναι διαφθορά, δεν θα μάθουμε ποιοι κατηγορούνται για όλα αυτά.
Συνεννοήθηκε για αυτό ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Έτσι μπράβο!
Οι διαιτητές θα συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, μαζί με τους παράγοντες της ΕΠΟ και όλους τους άλλους…
Για να ήταν κανένας κουλουροπώλης αναμεμειγμένος και θα βλέπαμε για πότε θα μαθαίναμε το όνομα του…

Είμαστε ίσως το μοναδικό Ευρωπαϊκό κράτος όπου οι κατηγορούμενοι έχουν περισσότερα προνόμια από τους υπολοίπους…

Και μπορεί να κυβερνώμεθα από ανίκανους, αλλά έχουμε το πλεονέκτημα να είναι στιβαροί ανίκανοι!
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις…

Προσοχή!
Η δήλωση αυτή αφορούσε μόνο την τρόικα όχι τους ντόπιους ολιγάρχες με τους οποίους οι σχέσεις των κυβερνώντων είναι αγαστές…
 Η κυβέρνηση με αυστηρότητα εφαρμόζει το «πάρτε τα όλα» ολιγάρχες, για να μην την αναγκάσουν να τους φερθεί σκληρά και τα τους «τα δώσει όλα»…
Τέτοια σκληρότητα…

Επίσης βλέπουμε την στιβαρότητα των ανίκανων και στην περίπτωση του Ρωμανού…
Κάηκαν δύο αυτοκίνητα, ένας ντενεκές σκουπιδιών και ένα λεωφορείο σε διαδήλωση υπέρ του Ρωμανού και η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει νόμο, να ενημερώσει τους γονείς του, τα κόμματα…
Ότι γίνεται πριν την ψήφιση του κάθε νόμου.
 Εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός στον Γιάννη, στον Μπάμπη, στον Μήτσο, την Μπέλα, την Σούλα, την Νανά τι θα ψηφιστεί!

Μα τι έπαθε ο κύριος Σαμαράς;
Φοβάται ο αγέρωχος, ο ήρωας, ο Κουταλιανός της πολιτικής που σκίζει μνημόνια ή καλσόν χρόνια τώρα, μην πάθει ότι έπαθε και ο «αμίλητος» όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος;
Πλησίασε η 6η Δεκεμβρίου…
Γιατί φοβάται;
Έχει εξοργίσει μήπως τους Αμερικανούς και τρέμει μπας βάλουν και αυτοί κανένα χεράκι;
Λέμε τώρα….

Ο κύριος Σαμαράς δυστυχώς δεν είναι πια σε θέση να δει αυτό που βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι.
Ότι τελείωσε.
Είναι πλέον άχρηστος στους δανειστές.
Ό,τι υπηρεσία μπορούσε να τους προσφέρει τους την προσέφερε.

Όχι τίποτα άλλο τρέχει και κουράζεται και αυτός και οι συνεργάτες του για να μαζέψουν με οποιοδήποτε τρόπο τους 180 ψήφους για την Προεδρική εκλογή…

Μα αν έχουν αποφασίσει «κάποιοι» να τραβήξουν την πρίζα από την κυβέρνηση, δεν έχουν ανάγκη την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Υπάρχει η διαφθορά, τα μαύρα ταμεία, οι μίζες και ότι άλλο παρόμοιο…

Από αλλού θα σας έρθει το μπουγιουρντί κύριοι Σαμαροβενιζέλοι, για να μπούμε και σε κλίμα Νταβούτογλου….
Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε!

* Βυζαντινή παροιμία: Τέμνει σου το ξίφος ύδωρ, η δε σπάθη σου χιόνα


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 12/05/2014 06:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κυβέρνηση Σαμαρά: Το ξίφος της κόβει το νερό και το σπαθί της το χιόνι* ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες