ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Κοινωνία: " Το «έγκλημα» συνεχίζεται – το πολιτικό σύστημα σιωπά…"

Την Κυριακή 7-12-2014 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2015, με λευκές σελίδες – οι οποίες θα συμπληρωθούν αργότερα με οδηγίες της Τρόικα – πράγμα που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Μια χώρα υποτελής, άλλωστε κατάντησε η Πατρίδα μας, λόγω των υποταγμένων πολιτικών της οδηγών.

Με τα αναθεωρημένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες για το successstory, αλλά και οι δανειστές – οι οποίοι από κοινού με ...
την κυβέρνηση, προβαίνουν στις στοχευμένες παραποιήσεις των στατιστικών στοιχείων – για την επιτυχία του προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός αναφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% το 2014, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στις 1-9-2014 έδειχναν μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% στο πρώτο εξάμηνου του έτους! Το «μαγείρεμα» όμως των στοιχείων δεν είναι κάτι νέο. Ας θυμηθούμε την ανακοίνωση της EUROSTAT τον Απρίλιο του 2014, που έκανε λόγο για έλλειμμα 3,9 δις € για το 2013(αν συμπεριληφθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το έλλειμμα ανέρχεται επισήμως στα 23,1 δις € ή 12,7% του ΑΕΠ). Παρά αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι παρουσίασε πλεόνασμα το 2013!

Τα αποκαλυπτήρια της απάτης προς τον Ελληνικό λαό, για την οποία όμως ουδείς μίλησε στη Βουλή, βρίσκονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό2015 (Κεντρικές Υπηρεσίες άρθρο 1).
Εκεί διαβάζουμε:Έσοδα περίπου 148 δις €,
εκ των οποίωντακτικά 53,5 δις € και
πιστωτικά 94,5 δις €, δηλαδή νέα δάνεια 94,5 δις € για το 2015.

Μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι θα έχει πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, γιατί άραγε χρειάζεται νέα δάνεια 94,5δις € για το 2015; Το πώς θα διοχετευθούν αυτά τα χρήματα φαίνεται στις δαπάνες του ΥΠΟΙΚ, όπου διαβάζουμε: δαπάνες εξυπηρέτησης Δημόσιας Πίστης 105 δις € περίπου. Σε ποιους όμως θα καταλήξουν, δεν ομολογείται. Τα χρήματα αυτά προφανώς θα καταλήξουν για μία ακόμη φορά στις τράπεζες. Αυτή είναι η απάτη. Ένας προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει περίπου 50 δις € έσοδα και άλλα τόσα έξοδα, τι χρειάζεται άραγε τα 94,5 δις € νέα δάνεια, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες του Ελληνικού λαού;

Πέραν των ανωτέρω, για το 2015 προβλέπεται αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων και περαιτέρω μείωση των δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη.

Είναι φανερό ότι ο προϋπολογισμός, εκτός από το «ξεζούμισμα» του Ελληνικού λαού, στοχεύει και στην παραπλάνησή του, προβλέποντας μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που αντιστοιχεί σε λίγα λεπτά του Ευρώ. Οι συντάκτες του προϋπολογισμού προφανώς, θεωρούν ότι λίγοι θυμούνται ότι ο φόρος αυτός αυξήθηκε από το 2010 περίπου 1500%.

Ίσως λίγοι θυμούνται επίσης, ότι από την εφαρμογή του προγράμματος «σωτηρίας της Χώρας» το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά σχεδόν 25%, δηλαδή 50 δις € έχουν εξανεμιστεί. Ίσως λίγοι θυμούνται ακόμη ότι το Δημόσιο Χρέος έφτασε το 175% του ΑΕΠ. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μία διαρκή φτωχοποίηση τον Ελληνικό λαό. Τους τελευταίους μήνες αυξάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο κατά περίπου 1 δις € το μήνα.

Αυτά, μαζί με την ανεργία στα ύψη και με αρκετές χιλιάδες αυτοκτονίες, συνθέτουν το story της συγκυβέρνησης. Ο καθένας έχει αντιληφθεί στην καθημερινότητά του το πόσο επιτυχημένο είναι. Παρατηρώντας επιπλέον τα στοιχεία, διαπιστώνει κανείς ότι οι φόροι αντιστοιχούν περίπου στο 27% του ΑΕΠ της Χώρας, ενώ στις ΗΠΑ, λόγου χάρη, μόλις στο 19%.

Τα ανωτέρω μας επιβεβαιώνουν την καταστροφική και ανέλπιδη πορεία της οικονομίας μας. Της καταστροφής που οφείλεται στην επικράτηση του αμοραλισμού κα την παντελή απουσία του ήθους.
Χρειάζεται ριζική ανατροπή όλου του πολιτικού κατεστημένου για να ορθοποδήσουμε.
Για να γίνουμε μια κοινωνία που οδηγείται από το ήθος πολιτικών και πολιτών και στηρίζεται σε Αξίες αιώνιες και αναλλοίωτες. Όπως αυτή που οραματίστηκε ο πρώτος και μοναδικός κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Ι. Καποδίστριας. Αυτό είναι το πρόταγμα της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 12/09/2014 08:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κοινωνία: " Το «έγκλημα» συνεχίζεται – το πολιτικό σύστημα σιωπά…" "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες