ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Δεκεμβρίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Μάθε πως σε παρακολουθούν.

Στις μέρες μας δεν «υπάρχουν» φάκελοι μόνο για τους εχθρούς του εκάστοτε καθεστώτος.  Μας φακελώνουν ακόμα και ιδιωτικές εταιρίες, π.χ. φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να μάθουν και να ελέγξουν τις συνήθειές μας και τις προτιμήσεις μας ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορούν να μας συστήσουν και στην συνέχεια να μας πουλήσουν το προϊόν τους.
Παράλληλα, τα στοιχεία που συλλέγει μία εταιρία, τα πουλάει σε μία άλλη.

Πριν κάποια χρόνια -μα και ακόμα νομίζω- μιλούσαν για το τσιπάκι, το ...
οποίο μπαίνει κάτω από το δέρμα της παλάμης ή του μετώπου, για να παρακολουθεί κάθε κίνηση του ανθρώπου, το λεγόμενο «σφράγισμα», ή η Κάρτα του Πολίτη.

Ενδεχομένως να έχουν κι αυτά την κάποια οποιαδήποτε χρησιμότητά τους, όπως και κάθε παραδοσιακή μέθοδος παρακολούθησης, όπως π.χ. οι κάμερες κυκλοφορίας.

Ωστόσο, όλα αυτά φαντάζουν νηπιαγωγείου μπροστά στις σύγχρονες ανατρεπτικές μεθόδους που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ξεκινάμε με αυτά που λίγο πολύ όλοι φανταζόμαστε ή μπορεί να έχουμε ακούσει τυχαία και θα μπορούσαμε να τα θεωρήσουμε «αναμενόμενα», αλλά όχι θεμιτά.

Τώρα όλα επιβεβαιώνονται:

Μέσω καθημερινών τηλεπικοινωνιακών συσκευών

Μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε. Αυτό επιβεβαιώνεται από το Wikileaks (Wikileaks: «Ποιοι και πως μας παρακολουθούν όλους») με στοιχεία που δημοσιεύονται στο ιταλικό περιοδικό L” Espresso.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παγιδεύονται καθημερινά δισεκατομμύρια πληροφορίες από τηλεφωνήματα, mail και sms, μέχρι φαξ, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, Η/Υ και προγράμματα όπως το Skype. Όλα αυτά με τη βοήθεια ενός δικτύου ιδιωτικών εταιρειών, όπως της γερμανικής Ultimaco (αποθηκεύει 100.000 δεδομένα το δευτερόλεπτο). Η ζωή του οποιουδήποτε μπορεί να «κλαπεί», να αντιγραφεί και να αναλυθεί με αυτοματοποιημένο τρόπο.



Μέσω Κινητών & Υπολογιστών

Το «Remote Control System», της εταιρείας Hacking Team, στο Μιλάνο, εισχωρεί στον υπολογιστή ή στο smartphone και το μετατρέπει σε κατάσκοπο της ιδιωτικής μας ζωής: αντιγράφει και αποστέλλει τα mail, τους κωδικούς πρόσβασης, τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε, τα κείμενα που γράφουμε. Μπορεί ακόμη να ενεργοποιήσει εν αγνοία μας την βιντεοκάμερα, την φωτογραφική μηχανή, ή το μικρόφωνο των ηλεκτρονικών συσκευών, καταγράφοντας και μεταδίδοντας ταυτόχρονα τις όποιες συνομιλίες μας.

Ο ερευνητής ασφαλείας Trevor Eckhart ανακάλυψε (Ένας “κατάσκοπος” στα κινητά καταγράφει κάθε δραστηριότητά μας) μία καλά κρυμμένη εφαρμογή σε smartphone, η οποία καταγράφει κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιεί ο χρήστης. Το λογισμικό ονομάζεται Carrier IQ και βρίσκεται εγκατεστημένο στις συσκευές δίχως τη γνώση ή τη συγκατάθεση του χρήστη. Μπορεί να βρεθεί τόσο σε smartphone, όσο και κανονικά κινητά, Android, BlackBerry και Nokia. Η επίμαχη εφαρμογή δεν είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί με κάποιο τρόπο, εκτός και αν ο χρήστης επέμβει ριζικά με αλλαγή λογισμικού. Επίσης, τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί φαίνονται να αποστέλλονται ακόμη και αν δεν υπάρχει σύνδεση 3G. Απλά, η αποστολή γίνεται όταν η συσκευή συνδεθεί με κάποιο Wi-Fi δίκτυο.

Τον περασμένο Απρίλιο (2011) δύο ερευνητές διαπίστωσαν (Λογισμικό-«κατάσκοπος» βρέθηκε σε εκατομμύρια smartphones) ότι τα κινητά τηλέφωνα iPhone και οι ταμπλέτες iPad της Apple που έχουν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα iOS4 καταγράφουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο κάτοχός της και τις κινήσεις στις οποίες προβαίνει και τις αποθηκεύουν σε κρυφά αρχεία.

Ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι από όλα αυτά, η παρακολούθηση του υπολογιστή μας (Η κρατική (οικονομική) κατασκοπία και οι κίνδυνοί της για τον απλό πολίτη ) μπορεί να γίνει και με συσκευές καταγραφής της διαχέουσας ακτινοβολίας. Δηλαδή όταν γράφουμε κάτι στον Η/Υ μας, το πληκτρολόγιο εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία μπορεί να μετρηθεί και να αναγνωριστεί η πηγή της, για παράδειγμα το πλήκτρο που πατήθηκε.

Μέσω του Internet

Ο τεράστιος όγκος μηνυμάτων και η αποκεντρωμένη δομή του Internet οδήγησαν πολλούς στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι η παρακολούθηση του δικτύου δεν είναι δυνατή. Δυστυχώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Ιδιαίτερα σημαντικά ενδιαφέρον είναι πως, επειδή τα περισσότερα κυκλώματα Internet διοχετεύουν την κίνησή τους μέσω των ΗΠΑ είναι εφικτή η παρακολούθησή τους εντός του εδάφους της χώρας αυτής (π.χ. ένα email από την OTEnet ή τη Forthnet προς τη Φινλανδία ή την Ιταλία θα περάσει πιθανότατα από το έδαφος των ΗΠΑ όπου και είναι δυνατή η υποκλοπή του). Σύμφωνα με έναν παλαιό υπάλληλο της αμερικανικής NSA, το 1995 είχαν ήδη εγκατασταθεί σε εννέα εταιρείες Internet εντός των ΗΠΑ snifers για την παρακολούθηση όποιας διεθνούς κίνησης διαχειρίζονταν τα δίκτυά τους.

Για την εσωτερική κίνηση κάθε χώρας (π.χ. από OTEnet προς HOL) πρέπει να παρακολουθούνται οι εθνικοί διανομείς κίνησης (π.χ. το AIX το οποίο συνδέει όλους τους ελληνικούς προμηθευτές υπηρεσιών Internet). Αυτό φυσικά είναι πιο δύσκολο, παραμένει όμως πάντοτε μέσα στα όρια του εφικτού.
Τέλος οι ΗΠΑ παρακολουθούν το Usenet, ενώ συλλέγουν και αναλύουν περιοδικά όλο το περιεχόμενο του web.


Μέσω Facebook

Ο διευθυντής της CIA, παραδέχτηκε ότι το Facebook αποτελεί πείραμα ηλεκτρονικού φακελώματος, (FACEBOOK: το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ της CIA! ) όπου πολλοί άνθρωποι όπως έχει ήδη αποδειχτεί, είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, κλπ. Σε αντίθεση το Tweeter απέτυχε σε αυτόν τον τομέα.





Μέσω της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ σχεδιάζει να εγκαταστήσει νέους μετρητές σε όλα τα σπίτια, τους λεγόμενους Έξυπνους Μετρητές, οι οποίοι έχουν τεράστιες συγκεντρωτικές και αποθηκευτικές δυνατότητες πληροφοριών. (ΔΕΗ: ένας ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ μέσα ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ )
Δηλαδή, μέσω της κατανάλωσης του ρεύματος, κυρίως, συλλέγουν πότε είναι κάποιος στο σπίτι, τι ώρα ξυπνάει ή κοιμάται, πότε βλέπει τηλεόραση, τι τρώει ή τι φάρμακα πίνει (από τα bar codes τους). Σημειώστε, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία λόγω του πολύ δυνατού σήματος WiFi που εκπέμπουν αυτοί οι Έξυπνοι Μετρητές.



Μέσω των Χαρτονομισμάτων

Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει αποκαλύψει ήδη, ότι από το 2006 θα κυκλοφορούν χαρτονομίσματα ευρώ τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με tags για λόγους, δήθεν, μη πλαστογραφίας των χαρτονομισμάτων. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα «προγραμματισμού» τους ώστε να μπορούν να ξέρουν που πηγαίνει το κάθε χαρτονόμισμα, πόσο συχνά επισκεπτόμαστε το τάδε κατάστημα, ποια προϊόντα ενδιαφέρουν τον καταναλωτή περισσότερο, ακόμα και το χρηματικό ποσό που διαθέτει κάποιος στο πορτοφόλι του κάθε στιγμή. Και σε συνδυασμό με τον barcode του προϊόντος που αγοράσαμε ξέρουν μέχρι και τι χρώμα σώβρακο φοράμε!



Μέσω του χνώτου σου

Αυτό το πετυχαίνει το Cougar20-H, ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ παρακολούθησης που είναι τόσο ευαίσθητο ώστε όχι μόνο ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τοίχους αλλά και ανιχνεύει την αναπνοή ατόμων που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο!
Το περίεργο αυτό –και λίγο… τρομακτικό– μηχανάκι χρησιμοποιεί ένα ειδικό αισθητήρα (fine beam ultra-wideband (UWB), multi-Gigahertz radio frequency (RF) sensor array) αλλά και πολλαπλές ενσωματωμένες κάμερες για χρήση σε ημέρα και νύχτα.
Κατασκευάστηκε με την χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού και πρέπει να έχεις κάνει πολλά για να σε παρακολουθούν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο ασύλληπτες μέθοδοι, όπως η επόμενη:


Μέσω γενετικού υλικού

Η χειρότερη μορφή παρακολούθησης είναι αυτή του γενετικού υλικού και αυτή θα απασχολήσει τον άνθρωπο τα επόμενα χρόνια. Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο πληθυσμός της Ισλανδίας δέχθηκε να δώσει το DNA του στους επιστήμονες για ερευνητικούς σκοπούς! Ήδη την δεκαετία του 1990 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αποκωδικοποίησης του ανθρωπίνου γονιδιώματος το οποίο ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουάριου 2001. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ)

Σημειώστε ότι, αν κάποια στιγμή το γενετικό υλικό ενός ανθρώπου «δείξει» π.χ. ότι υποφέρουμε από κάποια αρρώστια, αυτό ενδιαφέρει πολύ τις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες δεν θα ήθελαν πλέον να σου παρέχουν υπηρεσίες. Θα μπορούσε, όμως, να ενδιαφέρει φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες θα ήθελαν πάρα πολύ να σου πουλήσουν φάρμακα.
Επίσης, ενδιαφέρουν την κάθε είδους αστυνομία αφού, με μια απλή αιμοληψία (ή και από κάποια παλιά αιμοδοσία που είχαμε κάνει) ή με μια … τρίχα σου, θα γνωρίζουν πολύ ευαίσθητα δεδομένα του χαρακτήρα σου, όπου ούτε καν πάει ο νους.



 Μέσω Δορυφόρου

Παλιότερα, την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, υπήρχε το www.keyhole.com (τώρα οδηγεί στο Google Earth) όπου έδινε την δυνατότητα ακόμα και σε μας τους ίδιους να παρακολουθήσουμε, κάθε στιγμή, μέχρι και που αλητεύει η γάτα μας…

Σήμερα, υπάρχουν δορυφόροι τύπου HST (Hubble Space Telescope), μόνο που στρέφονται προς εμάς και όχι προς τα άστρα. Ένα τέτοιο δορυφορικό εργαλείο, ανάμεσα σε άλλα παρόμοια, είναι το «Oenoview». Μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια την βλάστηση και της παραγωγή των αμπελώνων, αλλά και τον εντοπισμό της χωρικής διαφοροποίησης των σταφυλιών, ακόμα και μέσα στα όρια του ίδιου του αμπελιού! (Μέσω δορυφόρου αποκαλύπτονται τα "μυστικά" του κρασιού ) Δεν καταλάβατε;

Ανάμεσα σε άλλους διαστημικούς κατασκόπους, υπάρχει ο KH (Keyhole-class) 12.
Αυτοί οι δορυφόροι μπορούν να «δουν» οτιδήποτε μέχρι 2 ίντσες (περίπου 5 εκατοστά). Δηλαδή βλέπουν καθαρά τι πακέτο τσιγάρα καπνίζετε… (What is a keyhole satellite and what can it really spy on?)
Ξενερώσαμε;

Συνωμοσιολογικές φήμες θέλουν να μπορούν να μας παρακολουθούν –οπτικά και ηχητικά, τουλάχιστον– μέσα από τις τηλεοράσεις μας, ειδικά αν αυτές είναι νέας-πρόσφατης τεχνολογίας, οπότε διαθέτουν τσιπ που αναγνωρίζεται μέσω δορυφόρου.

Ας παρηγορήσουμε τους εαυτούς με το γεγονός ότι δεν μας παρακολουθούν με όλα αυτά τα μέσα, ταυτόχρονα.
Τουλάχιστον δεν έχει γίνει γνωστό (αλλά ποιος θα έβγαινε να το παραδεχτεί).
Όχι, στην Ελλάδα. Όχι ακόμα. Όμως, κάποια από αυτά είναι ήδη σε εφαρμογή.

Σίγουρα, όμως, μπορούν να ξέρουν πολλά για εμάς, καλύτερα και από εμάς τους ίδιους.

Μόνο την σκέψη μας δεν έχουν βρει πως θα παγιδέψουν ακόμα…

diadrastiko.blogspot
Το είδαμε στο Αντέχεις την αλήθεια;


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 12/19/2014 02:39:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μάθε πως σε παρακολουθούν. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες