ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Αγγλία, ΗΠΑ και Ισραήλ πίσω από την επίθεση στο Παρίσι.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Όσο περνούν οι μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που συγκλόνισε την διεθνή επικαιρότητα, έρχονται στο φως όλο και καινούργιες αποκαλύψεις που αλλάζουν ριζικά το σκηνικό που έχει στηθεί και το οποίο έχει μονοπωλήσει τα αίτια της αιματηρής αυτής επιχείρησης.

Ένα σημαντικό δεδομένο που δεν έχει προβληθεί, είναι ότι η επίθεση αυτή έγινε αμέσως μετά από δυο σημαντικά γεγονότα σχετικά με την...
εξωτερική πολιτική της Γαλλίας.

Το πρώτο ήταν η αναγνώριση για πρώτη φορά επίσημα του παλαιστινιακού κράτους από την γαλλική κυβέρνηση και το δεύτερο, ήταν ότι δυο μέρες πριν από την επίθεση ο Γάλλος πρόεδρος είχε ζητήσει να σταματήσουν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, γιατί στην ουσία βλάπτουν την γαλλική οικονομία και είναι γενικότερα επιβλαβείς για την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Φαίνεται πως τα δυο αυτά γεγονότα έπαιξαν κάποιο πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση για να εκτελεστεί το έργο γης τρομοκρατικής ομάδας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή μια μέρα μετά την επίθεση, ο αρθρογράφος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak, Salih Tuna, απέδωσε την τρομοκρατική επίθεση σε εκδικητική ενέργεια του Ισραήλ προς την Γαλλία εξ’ αιτίας του ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε αναγνωρίσει επίσημα παλαιστινιακό κράτος μια απόφαση που είχε εξοργίσει το Ισραήλ.

 Όπως ανέφερε ο Τούρκος αρθρογράφος, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, είχε δηλώσει ότι αυτό είναι μεγάλο σφάλμα της γαλλικής κυβέρνησης το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά και συμπλήρωσε ότι με την ενέργεια αυτή θα ενθαρρυνθούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες να διενεργήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία κατά εβραϊκών στόχων.
Προφητεία, ή κάτι ήξερε ο κύριος Νετανιάχου ;

Μετά από δυο μέρες στην ρωσική Pravda δημοσιεύονταν δηλώσεις του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου, Craig Roberts, ο οποίος είχε διατελέσει και γραμματέας του αμερικανικού Θησαυροφυλακίου, ότι η επίθεση στο Παρίσι είχε σχεδιαστεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ήταν τόσο καλά οργανωμένη, που μονό άριστα εκπαιδευμένοι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών μπορούσαν να την εκτελέσουν με τόση επιτυχία.

Ο Craig Roberts σε συνέντευξη ου είχε δώσει στην Wall Street Journal και η όποια αναδημοσιεύτηκε και στην ρωσική Pravda, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ήταν εξοργισμένες από την πολιτική της Γαλλίας που ήταν αντίθετη με τις οικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ρωσία, όπως τις είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ και η Γερμανία.
Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να αδυνατίσουν ακόμα περισσότερο τον ήδη μειωμένο στην γαλλική κοινή γνώμη πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος τους έχει δυσαρεστήσει σε πολλά ζητήματα που αφορούν την πολιτική τη Ευρώπης έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Craig Roberts, η επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo οργανώθηκε από την αμερικανική NSA, η οποία επιδιώκει την πρόκληση έντασης σε σχέση με το μουσουλμανικό στοιχείο για να εξασθενήσει την θέση της Γαλλίας και να την φέρει πιο δορυφορικά στις ΗΠΑ.

Σαν συνέχεια όλων αυτών ήρθε η δήλωση του αρχηγού του Ιρανικού Γενικού Επιτελείου, Hasan Firuzabadi, στις 15 Ιανουαρίου, ο οποίος απέδωσε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στην «βρώμικη» πολιτική της Αγγλίας η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την άνδρωση και διείσδυση των Τζιχαντιστών στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Ιρανό αρχιστράτηγο, οι Βρετανοί ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την οικονομική στήριξη των Τζιχαντιστών, μια στήριξη που τους έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουν πυρήνες μέσα σε ευρωπαϊκό έδαφος από όπου οργανώνουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις Ο Hasan Firuzabadi επισήμανε ότι ένας από τους βασικούς λόγους της δημιουργίας των Τζιχαντιστών, οι οποίοι είναι άσπονδοι εχθροί του Ιράν, ήταν να δημιουργηθεί μια ένοπλη στρατιά εναντίον της ιρανικής επανάστασης και εδώ κατηγόρησε και την Σαουδική Αραβία, τον μόνιμο αντίζηλο του Ιράν στην περιοχή, η οποία επίσης στήριξε και ενίσχυσε τους Τζιχαντιστές.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι με σαουδαραβικά χρήματα ο Τζιχαντιστές οργάνωσαν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις. Εκτός από τον Ιρανό αρχιστράτηγο και ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Ebu Talibi, σε μήνυμα του στο Twitter απέδωσε και αυτός την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σίγουρα όλα αυτά δίνουν μια καινούργια πιο «υποψιασμένη» εικόνα της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τον κόσμο και για πολλούς σηματοδότησε μια νέα αρχή στις διεθνείς εξελίξεις.

Το «τέρας» των Τζιχαντιστών, «ωφέλησε» όπως φαίνεται πολλούς μεταξύ των οποίων… ΗΠΑ, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και Τουρκιά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/16/2015 08:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αγγλία, ΗΠΑ και Ισραήλ πίσω από την επίθεση στο Παρίσι."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες