ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Αλλαγή "πλεύσης" από ξένα ΜΜΕ και Ευρωπαίους πολιτικούς γα το Ελληνικό χρέος.

- Φοβούνται κατάρρευση του Ευρώ αλλά και της Ευρωζώνης.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Αίσθηση κάνουν τα ρεπορτάζ μεγάλων ιστοσελίδων του εξωτερικού, με τίτλους που δεν έχουν καμία σχέση με προηγούμενους οι οποίοι αναφέρονταν συνεχώς στο Ελληνικό χρέος, στο ότι θα πρέπει να πληρωθεί ως έχει, και στην περίπτωση γκρέξιτ ( grexit) της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό νόμισμα.

"Θα ήταν η διαγραφή ελληνικού χρέους πράγματι τόσο μεγάλο κακό;" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του αμερικανικού...
τηλεοπτικού σταθμού CNBC.

Το δημοσίευμα αναφέρει αρχικά τις χθεσινές δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προειδοποίησε ότι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα ήταν χωρίς συνέπειες.
"Το χρέος είναι χρέος και είναι ένα συμβόλαιο. Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη στην υπογραφή" τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Το CNBC σημειώνει στη συνέχεια, ότι "δεν πιστεύουν όλοι πως μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τόσο τρομερή για τις προοπτικές της οικονομίας ή τον πληθυσμό της υπερχρεωμένης Ελλάδας".
Εξάλλου, τη Δευτέρα, το κίνημα  Jubilee Debt Campaign που μάχεται κατά των "άδικων χρεών", ανέφερε ότι η ανάλυση των στοιχείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δείχνει, πως σχεδόν το σύνολο των δανείων που δόθηκαν στην Ελλάδα από το Ταμείο και την Ευρώπη, χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή ριψοκίνδυνων τραπεζών, με λιγότερο από το 10% να πηγαίνει στους Έλληνες.

"Η Ελλάδα έχει δίκιο να ζητάει μια πιο γενναιόδωρη προσέγγιση από τους δανειστές της, διότι αν και έχει λάβει 252 δισεκατομμύρια από το 2010, μόλις το 10% αυτών των χρημάτων βρήκαν το δρόμο για τη δημόσια δαπάνη. Τα περισσότερα πήγαν σε αποπληρωμή χρέους και υπέρ των δανειστών, αλλά και των τραπεζών.
Παράλληλα παρά το κούρεμα του 2012, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος είναι προς κράτη και όχι προς ιδιώτες. Το χρέος πρέπει να ακυρωθεί και χρειαζόμαστε μία νέα διαδικασία αντιμετώπισης των κρίσεων χρέους, ώστε να μη διασώζονται οι τράπεζες αφήνοντας το κόστος στον κόσμο, και δίνοντας κίνητρα για πιο ριψοκίνδυνο δανεισμό και αναταραχή" αναφέρει η ανάλυση του κινήματος.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ του το CNBC, γράφει πως  
"Οι πιστωτές της Ελλάδας ανησυχούν για ενδεχόμενες τεράστιες ζημιές, εάν γίνει και άλλο κούρεμα του χρέους της χώρας.
Υπάρχει ακόμη ανησυχία ότι οι διαπραγματεύσεις μετά τις εκλογές μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία, και η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να φύγει - ή να αναγκασθεί να φύγει - από την Ευρωζώνη, εάν δεν συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος διάσωσης. 

Αν επιτραπεί στην Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Από την άλλη, ορισμένοι αναλυτές, πιστεύουν ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η έξοδος από την πληττόμενη από αποπληθωρισμό Ευρωζώνη και η εισαγωγή νέους νομίσματος ή η επιστροφή στη δραχμή. Τρία από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ένα τεράστιο χρέος του ιδιωτικού τομέα και η περιορισμένη πολιτική στήριξη στη συνεχή λιτότητα. 

Χωρίς διαγραφή του χρέους, είναι δύσκολο να λυθούν τα θέματα αυτά εντός τη Ευρωζώνης (και) φεύγοντας από την Ευρωζώνη και επιτρέποντας στο νέο νόμισμα να υποτιμηθεί, η Ελλάδα θα αποκαθιστούσε γρήγορα την ανταγωνιστικότητα."

Δεν είναι όμως μόνο το CNBC που αναφέρεται στο θέμα, εφόσον την ίδια στιγμή ανάλυση της ιστοσελίδας Guardian, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με αυτό των αντιμνημονιακών κομμάτων της Ελλάδας, γράφοντας πως "Δεν υπάρχει άλλη λύση για την χώρα από τη διαγραφή μέρους του χρέους, καθώς σε άλλη περίπτωση δεν θα είναι βιώσιμο" και με τίτλο του ρεπορτάζ "Μονόδρομος η διαγραφή του χρέους για την Ελλάδα".

Δημοσιεύει επίσης δηλώσεις, όπως της οικονομολόγου Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, που είναι ειδικευμένη σε κρίσεις χρέους των αναπτυσσόμενων κρατών, και η οποία αναφέρει: "Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη ένα σημαντικό κούρεμα, αλλά τα περισσότερα χρήματα υπηρέτησαν την εξόφληση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών. Δεν ήταν χρήματα που ωφέλησαν τους Έλληνες. Το ίδιο έγινε στη Λατινική Αμερική το '80. Τότε ήταν αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες, τώρα είναι γερμανικές και γαλλικές."

Επίσης δηλώσεις του Φρανσέσκο Κασέλι του London School of Economics, ο ποίος με τη σειρά αναφέρει πως: "Είναι αρκετά λογικό να το ζητάει η Ελλάδα. Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να πείσει τους δανειστές για την αναδιάρθρωση του χρέους, θα πρέπει να ζητήσει τη χαλάρωση της λιτότητας. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό: να σταματήσει η επιθετική λιτότητα".

Έπειτα από όλα τα παραπάνω, έχουμε και ένα γεγονός το οποίο για πρώτη φορά, σπάει το μνημονιακό μέτωπο στην ευρωζώνη.
Το γεγονός αυτό έρχεται από τις δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος ζητεί συζήτηση για το ελληνικό χρέος, δηλώνοντας "Να συζητήσουμε το ελληνικό χρέος και να το επαναδιαπραγματευθούμε με την τυχόν νέα πολιτική ηγεσία της Ελλάδας."

Ο κ. Σαπέν, ζήτησε από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης "να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα" και επισήμανε πως "η ΕΕ είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη νέα πολιτική ηγεσία για την αναδιάρθρωση του χρέους ή για την παράταση των όρων του προγράμματος".

"Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, είναι τίμιο και νόμιμο να γίνουν συζητήσεις ανάμεσα στην ΕΕ και τη νέα κυβέρνηση. Αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα της Ευρωζώνης", δήλωσε, αναγνωρίζοντας ότι η ευρωζώνη θα αρχίσει να "ξηλώνεται" αν βγει η Ελλάδα λόγω μη διαγραφής του χρέους της.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, όπου και έγιναν οι δηλώσεις του κ. Σαπέν, αυτές δείχνουν πως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στον αντίποδα του Γερμανού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και του Φινλανδού πρωθυπουργού Άλεξ Σταμπ, που με πρόσφατες δηλώσεις τους απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Εδώ να θυμίσω πως στην Φινλανδία ο Ε.Βενιζέλος και ο Γ.Παπανδρέου το 2011 , έδωσαν σε μετρητά χρήματα ως εμπράγματες εγγυήσεις το σύνολο των χρημάτων που μας έχει δανείσει!

Οι δηλώσεις του κυρίου Σαπέν συνεχίζονται με το να λέει πως : "Όλα τα πιθανά θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στις επικείμενες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Φυσικά η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, αλλά ήδη έχει κάνει πάρα πολλές, επομένως θα πρέπει να δείξουμε σταθερότητα εντός της Ευρωζώνης. Το μόνο λογικό είναι να σεβαστούμε τη δημοκρατία σε άλλα κράτη, γιατί αν το κάνουμε αυτό θα σεβαστούμε τη δημοκρατία και στο δικό μας κράτος".

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όλοι ασχολούνται με τη χώρα μας, και αυτό δεν γίνεται τόσο για το αν θα πληρωθούν οι δανειστές και οι εταίροι, αλλά πολύ περισσότερο γιατί επικρατεί ο φόβος του "ντόμινο" σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα και την κατάρρευσή του, αλλά και ίσως αυτήν της ίδιας της Ένωσης.

Έτσι, μάλλον τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς μας τα λένε τα κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και αυτά που θέλουν να κυβερνήσουν, και η αποχώρηση της χώρας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και από κάθε είδους επίβλεψη και παρακολούθηση, να μην είναι τόσο άμεση.

 Ότι καλύτερο και πιο έντιμο λοιπόν, θα ήταν να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ειδικά τώρα, μερικές ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές.
Την αλήθεια για το τι πρόκειται να γίνει.
Επίσης την αλήθεια, αλλά και να μην αποκρύπτονται προτάσεις και δηλώσεις από άλλες χώρες, όπως αυτήν της Ρωσίας, όπου ο Υπουργός Γεωργίας Νικολάϊ Φίοντόροφ δήλωσε πως η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο αγοράς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μία δήλωση που δεν έγινε καθόλου γνωστή αφού πολύ λίγα μέσα την δημοσίευσαν , αλλά πολύ περισσότερο, κανένα κόμμα δεν τοποθετήθηκε περί των δηλώσεων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 1/20/2015 11:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αλλαγή "πλεύσης" από ξένα ΜΜΕ και Ευρωπαίους πολιτικούς γα το Ελληνικό χρέος. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες